Search

Pupupussi palkaksi virpojille

pupupussi-virpojille

Aina se tuppaa unohtua. Palmusunnuntain herkut virpojille! Helsingissä asuessa pikkunoitia ei ovemme takana pörrännyt, mutta Järvenpäässä ovikello soi vuosi sitten senkin edestä. Helsinki-vuosien jälkeen tuollaiseen noitarynnistykseen emme olleet varautuneet, joten viimeisille virpojille oli tarjota varsin laiha palkka.

Nyt tilanne on toinen. Askartelimme virpojille palkaksi hauskat pupupussit, joiden sisälle on kätketty suklaisia yllätyksiä. Suklaamuniakin on varattu niin, ettei vuodentakainen pääsisi toistumaan. Taitaapa tuosta muutama herkku jäädä itsellekin.


pääsiäisaskartelu

Pupupussi virpojille -ohje


Virpojille tarkoitetut pupupussit on nopea tehdä pienistä paperipusseista, esimerkiksi eväspusseista. Pussin päätyosa leikataan pupunkorvien muotoon ja alaosaan piirretään silmät, nenä ja suu. Tämän jälkeen pussi täytetään herkuilla ja suljetaan keskiosasta narun avulla. Pupun silmät, nenä ja suu kannattaa piirtää aivan pussin alaosaan, jotta ne eivät rytisty pussia suljettaessa.

Jos käytät materiaalina eväspusseja, kannattaa piirtämiseen käyttää lyijykynää tai puuvärejä. Eväspussin pinta on usein liukas kuin leivinpaperi, minkä vuoksi puuvärit tarttuvat siihen tusseja paremmin.

pupupussi

pupupussi-pääsiäismunille

Oletko sinä varautunut palmusunnuntain virpojiin? Vai askarrellaanko teillä täyttä tohinaa vitsoja?

Mukavaa viikonloppua!

17 kommenttia

 1. Onpa kiva idea, ja niin helppo toteuttaa! Taidanpa minäkin kokeilla - täällä pienellä maalaiskylällä tulee muutama pikku virpoja ja haluan palkita heidät oikein, oikein makoisasti <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungeissa virpomiskulttuuri ei taida olla aivan yhtä vilkasta kuin pienemmillä paikkakunnilla. Näin olen itse ainakin huomannut. Helsingissä ei juurikaan pikkunoitia liikkunut pääsiäisen aikoihin, mutta Järvenpäässä niitä oli ainakin vuosi sitten jo enemmän liikkeellä. Kivahan virpojia on pienellä palkkiolla muistaa :)

   Poista
 2. Niin söpöjä ♥ Meillä ei ole juurikaan virpojia käynyt mutta laitan ohjeen talteen jos joskus tiedän pikkuvirpojien tulevan kyläilemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä syntyivät niin nopsasti, että helppoja tehdä, jos virpojia odotettavissa oven taakse. Laita tosiaan vinkki talteen tulevaa varten. Sitä ei koskaan tiedä, milloin innokas virpoja soittelee ovikelloa :)

   Poista
 3. Makee idea! No herkkukaapissa on nannaa, mutta me asumme niin metsässä että täällä ei ole virpojia näkynyt. Naapurusto koostuu vain aikuisista ja koiralapsista <3
  Pitäisiköhän hauskuuttaa naapureita ja mennä itse virpomaan? :D

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka ihana idea! :) Ja meidän lapset on jo aika monta vuotta kulkeneet virpomassa, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä voisin sanoa myös että kyllä lapset tuollaisia myös arvostavat! :)
  Meillä on tehty täyttä päätä vitsoja, mutta palkat on vielä kaupassa. Niitä on kyllä huomiseksi haettava, ja mieluiten tosiaan niin että jää vähän ylikin. ;)

  VastaaPoista
 5. Voi että, tämän idean taidan ottaa käyttöön! Just eilen ostin ensimmäiset suklaamunat virpojien varalle. Meillä täällä Pohjanmaalla virvotaan vasta pääsiäislauantaina joten hyvin ehtii vielä värkätä! Tosi helpot ja silti niin kivat, kiitos tästä :)

  VastaaPoista
 6. Ihana idea. <3 Meilläkkin on suklaamunat varattuna, vaikkei tiedä tuleeko kukaan.

  VastaaPoista
 7. Ostin tänään kaupasta pikkuisia suklaamunia virpojille. Viime vuonna olin varannut tikkareita ja sitten kukaan ei tullutkaan...meidän sukunimi taitaa karkoittaa virpojat!
  Ihanat palkat teille tulevat virpojat saavat, niin söpö pupu <3
  Ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
 8. Oi, miten ihastuttava pussuka. Meillä ei täälläpäin käy virpojia, mutta toivottavasti teillä käy ja saatte ihanat pussukat jakaa virpojille!

  VastaaPoista
 9. Ihan täydellinen palkkio virpojille ja ei kovin vaikea toteuttaakaan. Suurin ongelma taitaisi olla tuollaisten pussien hankkiminen!
  Täällä ei virpomista harrasteta, joten tarvetta ei tuollaisiin ole, mutta ehkä Nuutinpäiväksi voisi kehitellä jotain vastaavaa.
  Mukavaa palmusunnuntaita teille!

  VastaaPoista
 10. Ihana virpojaispussukka 😍 tuo olikin kiva idis 😉Kivaa sunnuntaita 💖

  VastaaPoista
 11. Ei ihme jos teillä ovikello soi tänä pääsiäisenä!

  VastaaPoista
 12. Ihanaa viitseliäisyyttä! Virpojat olivat varmasti iloisia noin kivasta palkasta. Meillä ei oikein virpojia käy nykyisessä kodissa mutta voisinhan lapsenlapsille askarrella tällaiset pääsiäislahjat :)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa pääsiäisen aikaa teille ja tervetuloa vastavierailulle blogiini 🎔

  VastaaPoista
 14. Onpa ihana idea taas teiltä :) Meillä virvotaan ensilauantaina, mutta virpojat ovat vähentyneet. Ehkä naapurien lapset kuitenkin käyvät. Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

  VastaaPoista
 15. Tämä on kyllä hauska, huomasinkin tämän jo instassa ja ajattelin, että lapsenlapsille väkerrän pussukat :)

  VastaaPoista