Search

DIY kettuhimmeli — askartele pilleistä kettu koristeeksi seinälle

kettuhimmeli

Pääsiäisvapaat ovat tuoneet kaivatun breikin kiireiden keskelle. Hektinen arki on imenyt kaikki mehut, eikä luovemmille projekteille ole löytynyt aikaa. Kuinka mukavalta tuntuikaan avata askartelukaapin ovi ja alkaa ideoida uusia koristuksia kotiin. Kaapin hyllyillä odotti projekti, jonka olimme ennättäneet saada jo hyvään alkuun loppuvuodesta. Kyseessä oli pilleistä tehty kettu.

Pilleistä voi rakentaa perinteisten himmeleiden ohella myös muunlaisia koristeita. Meillä himmeliprojekteista jäi yli eri kokoisia pillejä, joista nyt teimme kettua muistuttavan koristeen seinälle. Pilleistä tehty kettu on yksinkertaisen kaunis koriste, jonka voi kiinnittää seinälle tai oveen esimerkiksi sini- tai valkotarran avulla. Kettuhimmeli on erityisesti pienemmän väen mieleen, mutta kyllähän se valloittaa myös aikuisten mielet.

kettu-pilleistä

Kettuhimmelin voi tehdä myös ihan perinteisistä pilleistä, kunhan niissä on riittävästi pituutta. Me teimme yhden ketun valkoisista himmelipilleistä ja toisen mustista juomapilleistä. Valkoinen kettu päätyi makuuhuoneen seinälle ja musta vessan oveen.

Jos muovipillien käyttäminen askarteluprojektissa mietityttää, kettukoristeen tekeminen onnistuu myös paperisista pilleistä. Pilliketun ohjeen löydät alta.

DIY-kettu-pilleistä

himmelikettu

Kettuhimmeli — näin tehdään kettu pilleistä


Pilleistä tehty kettu valmistuu noin vartissa. Mistään työläästä projektista ei siis ole kyse. Ennen aloittamista kannattaa varata tarvittava määrä oikean kokoisia pillejä esille. Pillejä tarvitset:

6 kpl 15,5 cm
4 kpl 8 cm
3 kpl 4 cm
2 kpl 5cm
1 kpl 11 cm
+puuhelmi

Pillien lisäksi tarvitset lankaa, pitkän neulan (esimerkiksi himmelineulan) sekä pienen puuhelmen, josta tehdään ketulle nenä.

Alla olevalta videolta näet vaihe vaiheelta, kuinka kettuhimmeli tehdään.kettuhimmeli

Meidän mielestä ketusta tuli aika söötti. Kettuhimmelin hyvä puoli on siinä, että sitä voi pitää esillä ympäri vuoden. Himmelit mielletään usein joulunajan koristeiksi, mutta pilleistä tehty kettu ei ole sidoksissa mihinkään tiettyyn vuodenaikaan.

Pilleistä tehty kettu on myös hauska lahjaidea esimerkiksi kevään juhliin.

Mitä pidät tästä kettuhimmelistä? Löytyisikö teidän kodista paikka tällaiselle koristeelle? Jos oikein innostumme, saattaa olla, että koriste saa seurakseen myöhemmin myös muita eläinystäviä.

16 kommenttia

 1. Oi miten hieno kettu! Minä pidän kaikista eläimistä, joten hyvinkin mielelläni tuollaisen ihanan kettu kaverin voisin laittaa seinää koristamaan, kyllä paikka löytyisi:) Minä en olekkaan oikein koskaan pilleistä mitään askarrelut niin täytyykin muistaa tämä:) Leppoisaa pääsiäisen jatkoa sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde <3 Näitä on kiva puuhailla vaikka kesällä ulkona istuskellessa <3 Näiden pillien kanssa voi päästää mielikuvituksen valloilleen ja kokeilla ja suunnitella vaikka mitä :)

   Poista
 2. Meillä tällainen koriste pääsisi pojan huoneeseen, joka piirtelee kettuja muutenkin :)
  Aivan ihana kettu ja olette kyllä taitavia. Minä olen pilleistä onnistunut tekemään vain minihimmelin, tein sellaisia timantteja.
  Aurinkoista sunnuntaita teille ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Outi <3 Nyt vaan pillieläimiä kokoomaan :) Aurinkoa myös sulle Outi <3

   Poista
 3. Voisin hyvin tehdä tommonen söötti kettu!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtis ja onneksi on opetusvideo, ei taitaisi tämä ei askartelevainen muuten ikinä onnistua. :) Mukavaa uutta viikkoa teille ja on jo ikävä teitä, kun ei olla nähty aikoihin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih <3 Nyt vaan sitten testaamaan ja arvioimaan saako videon ohjeilla kettua kasaan :D Pitää järkätä joku askartelupäivä kesällä <3

   Poista
 5. Onpa tosi kätevän näköinen koriste :)

  VastaaPoista
 6. Voi mikä ihanuus ja jälleen niin selkeät ohjeet. Enää ei puutu kuin aikaa tekemiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ihanaa kuulla, että ollaan onnistuttu saamaan selkeät ohjeet. Se onkin tarkoitus, että kynnys lähteä puuhaamaan olisi matala :) Ehkä tää sopisi lomapuuhaksi ;) Saa ajatukset muualle ja näitä voi vaikka ulkona auringosta nauttien kasata :)

   Poista
 7. Nämä on kyllä ihania. Varsinkin minusta joka tykkään ketuista. <3

  VastaaPoista
 8. Kylläpä tuli hieno kettuhimmeli. On mukavaa, että himmeleitä tehdään nykyään niin monenlaisia, eikä se ole vain joulun juttu. Mukavaa huhtikuun loppua <3

  VastaaPoista
 9. Paula/Napapiirin pohjoispuolelta
  Olen pienestäpitäen tehnyt vanhempien kanssa himmeleitä luonnonmateriaaleista. Ihana kun nyt saa askartelupillejä kaupasta. Todella suloinen kettu, varmasti kokeilen tuota mallia. Kevät terveiset

  VastaaPoista