Search

DIY laatikko aterimille

DIY-aterinlaatikko

Muutama viikko on tullut hengähdettyä ja hiljalleen aika herätellä blogia uusiin seikkailuihin. Vuosi 2019 alkoi meillä varsin kimaltelevissa merkeissä, kun Aleksi toteutti kultaisille juhla-aterimille tyylikkäät säilytyslaatikot. Aterinlaatikossa haarukat, veitset ja lusikat pysyvät siistissä järjestyksessä ja ne on helppo ottaa esiin juhlan tullen.

Aivan alusta lähtien laatikoita ei sentään ole rakennettu. Tätä projektia voisi paremminkin kutsua tuunaukseksi, sillä pohjana on käytetty valmiita puurasioita. Puurasiat on ostettu Puuilosta ja päällystetty kahdella erilaisella kontaktimuovilla. Laatikoiden sisään on leikattu paksusta pahvista suojukset, jotka on päällystetty mustalla kankaalla. Suojuksiin on kiinnitetty myös kuminauhat, jotta aterimet pysyvät paikoillaan säilytysrasian sisällä. Näpertämiseksihän homma taas meni, mutta oli lopulta sen arvoista.

tee-se-itse-aterinlaatikko

itse-tehty-laatikko-aterimille

diy-laatikko-aterimille

Kontaktimuoviksi valikoitui kiiltävä kulta ja mattapintainen marmorikuvio. Keskenään ne muodostavat täydellisen ja juhlavan liiton. Kaikki materiaalit on tosiaan ostettu Puuilosta, mutta harmillisesti verkkokaupan valikoima ei ole yhtä kattava kuin liikkeissä. Mikäli mielit tekeväsi omat aterinlaatikot, kannattaa katsastaa lähimmän Puuilon tai K-raudan valikoima. Myös Bauhaus ja Honkong -tavaraloista löytynee materiaaleja vastaavanlaiseen tuunaukseen. Käyttämiämme puurasioita sentään löytyy Puuilon verkkokaupasta.

DC-fix-laatikko

DIY-rasia-aterimille

laatikko-aterimille

diy-boksi-aterimille

Aterinlaatikot osoittavat, että pientä arjen luksusta voi taikoa kotiinsa pienelläkin budjetilla. Kun ei ole varaa kultaan ja mirhamiin, niin taiotaan sellaista itse.

Aterinlaatikoista tuli niin tyylikkäät, että niitä kelpaa pitää myös esillä. Olisi jopa vääryys piilottaa näin kauniit laatikot kaappien kätköihin.

Mitä pidät näistä tuunatuista aterinlaatikoista? Miten sinä säilytät juhla-aterimia? Entä miten vuosi 2019 on lähtenyt käyntiin?

Toivotamme hyvää ja DIY-rikasta uutta vuota sinulle!

22 kommenttia

  1. Teillä onkin aina kauniita ideoita "joka lähtöön" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi kauniista kommentista. Pienellä rahalla sai tosiaan taiottua varsin kauniit laatikot aterimille. Vähän näpertelyksihän se meni, mutta oli sen arvoista :) Mukavaa viikkoa sinulle :)

      Poista
  2. Puuilo on kyllä löytöpaikka, siellä kun käy niin yleensä mukaan tulee jotain...mitä ei ollut hakemassa :) Hauska idea, meillä aterimet omissa laatikoissa ja mummin vanhoissa samettikääröissä (alkavat olla jo aikansa eläneitä mutta en raaskisi luopua).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin iloisia, kun Puuilo avasi myymälän tänne Järvenpäähän. Sieltä löytyy paljon tarvikkeita erilaisiin projekteihin. Teidän laatikoissa on oma havinansa, kun aterimet mummon vanhoissa samettikääröissä. Niistä ei kannatakaan luopua :)

      Poista
  3. Täydellisen tyylikästä :) Kaunista jälkeä kerrassaan!

    VastaaPoista
  4. Onpa komea laatikko! Hieno tuli ja persoonallinenkin :) Ihanaa sunnuntaita teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jaana. Nyt pysyy juhla-aterimet hyvin säilössä ja pölyiltä suojassa :)

      Poista
  5. Meillä on vain kahvilusikat hopeisina. Ne onkin ihanat, koska jokaisessa lusikassa lukee minun nimi :), sain rippilahjaksi kummitädiltäni ne. Niitä säilytän tylsästi muovilaatikossa ja kaapin perukoilla vielä. Teidän tuunaamat laatikot on aivan upeat, todella tyylikkäät ja ylellisen näköiset. Te vaan osaatte niin hienosti tällaiset tuunailut <3
    Ihanaa alkavaa viikkoa murut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin sain rippilahjaksi kahvilusikoita ja yhden kakkulapion. Nimellä kaiverrettuina niin ikään :) Täytyy myöntää, että ovat edelleen samoissa muovilaatikoissa kuin saadessa. Ja mikäs siinä, hyvin pysyvät niissä säilössä. Juhlatilanteissa ne on helppo kaivaa sieltä esiin :) Kultaiset aterimet sain joululahjaksi ja niille ei tullut minkäänlaista suoja/säilytyslaatikkoa, joten piti kehitellä tällaiset tuunatut rasiat.

      Poista
  6. Ohoh mikä muodonmuutos! Nämä pienen budjetin vinkit ovat erityisen ilahduttavia aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että aina ei tarvitse maksaa maltaita, sillä kaunista saa myös pienellä budjetilla ja kun itse tekee, niin myös omannäköistä :)

      Poista
  7. Oi, miten kauniit laatikot aterimille. Meillä on hopea-aterimet, ne olisi mukava pakata tuollaiseen laatikkoon muovisen laatikon sijasta.
    Talvista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla aiemmin totesinkin, että rippilahjaksi saadut hopealusikat meilläkin vielä muovilaatikoissa. Niille voisi myöhemmin keväällä tehdä samantyyppiset ratkaisut kuin näille kullatuille aterimille. Mukavaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  8. Tulipa hienoja. Minäkin joskus tuunasin tuollaisen laatikon, mutta ei siitä niin hienoa tullut, mutta on ajanut asiansa. Sisuksen liimasin harmaalla huovalla, mutta kyllä musta on paljon arvokkaamman näköinen. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuo mukavasti kullan esiin, mutta sopii toki hopeallekin. Varmasti hienot ovat Liisa sinunkin laatikkosi :) Mukavaa talviviikkoa!

      Poista
  9. On kyllä niin kauniit laatikot, että eihän noita pidäkään laittaa piiloon. Se on kyllä totta, että luksusta ja kimallusta voi luoda itsekin ja pienelläkin budjetilla:)
    Minulla vuosi on lähtenyt käyntiin ihan uudella energialla.Sain viimeiset näyttökokeet suoritettua ja nyt se taakka ja stressi putosi harteilta.Saa nähdä mitä tänä vuonna keksii:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että energiaa on riittänyt vuoden aloitukseen :) Meillä hieman laiskuus meinasi ottaa niskaotteen, mutta sitten päädyttiin ostaa sukset ja niiden myötä kuntoilukipinä noussut pintaan. Kyllä sitä kummasti saa lisäenergiaa, kun hieman reippailee. Onnea sinulle, että näyttökokeet onnellisesti ohi :)

      Poista
  10. Kauniit ovat ja mukava pitää esillä kun noin ihanat laatikot.Minulla paremmat aterimet ostolaatikoissaan ja ihan nätit nekin joten en ole tuunaillu uusia.
    Kiitos samoin sinulle hyvää ja diy-rikasta tätä vuotta <3

    VastaaPoista
  11. Tuli kyllä tosi kauniit laatikot :)

    VastaaPoista
  12. Hieno säilytyslaatikko, ja kuten sanoit, juuri sellaista arjen luksusta. Itsekin olen miettinyt, että voisi tässä uusia aterimia. Olen katsellut tällaista hienoa puista voiveistä.

    https://www.ewood.fi/keittiotarvikkeet/voiveitset

    VastaaPoista