Search

DIY miesten bokserit — ompelu onnistuu tällä kaavalla!

miesten-bokserit-kaava

Ompelutöitä tulee harvemmin tehtyä, mutta välillä on mukava haastaa silläkin saralla itseään. Lähes kaikenhan voi tehdä itse, mutta useimmiten ajanpuute saa turvautumaan helpoimpaan ja halvimpaan ratkaisuun. Tämäkin projekti on lykkääntynyt ajanpuutteen vuoksi jo useita kertoja. Jyväskylän kangaskaupasta hankitut kangaspalat ovat tovin odotelleet kaapissamme, että niistä syntyisi jotakin kivaa ylle. Loppuvuodesta viimein kaivoimme ompelukoneen esille ja toteutimme kangaspaloista miesten bokserit. Niistä tuli niin täydelliset, että kaupan valmisboksereihin ei ole enää paluuta.

Haastavinta oli löytää miesten boksereiden kaava, jolla syntyisi istuvat, vartalonmyötäiset ja mukavalta tuntuvat alushousut. Ensimmäinen testaamamme kaava oli ilmainen. Sen avulla tehdyt alushousut osoittautuivat kuitenkin käyttömukavuudeltaan kehnoiksi. Bokserit eivät istuneet ylle ja kinnasivat vähän joka puolelta. Ei niitä jalassaan halunnut pitää.

Seuraava yritys tuottikin jo toivotunlaisen lopputuloksen. Täydellinen miesten boksereiden kaava löytyi ompelutarvikkeita ja -kaavoja myyvän Jujunan verkkosivuilta. Vyötärölinja ja etukappale asettuivat näissä juuri oikeille kohdilleen toisin kuin ilmaiskaavalla toteutetuissa boksereissa.

miesten-bokserit-ompelu

miesten-boksert-kaava-ompeluohje

Jujunan sivuilta löytyi myös selkeä miesten boksereiden ompeluohje. Samaisella ohjeella onnistuu myös lasten alusvaatteiden ompelu. Alla olevien linkkien kautta pääset katsomaan ohjeen ja ostamaan kaavan, jos miesten boksereiden ompelu kiinnostaa. Miesten boksereiden kaava ja ohje on testattu toimiviksi, joten voimme lämpimästi suositella niitä myös näin miesnäkulmasta. Kaavan nimi on Karhu.

Miesten bokserit ompeluohje

Miesten bokserit kaava

Teimme kaikkiaan kolmet eri kuosilla varustetut miesten bokserit. Kankaat niihin ostimme Jyväskylän kangaskaupan verkkoputiikista. Kankaat ovat puuvilla-trikoota. Lisäksi alushousuihin tarvitaan vyötärökuminauhaa.

miesten-alushousut-ompeluohje

Onnistunut kokeilu kaiken kaikkiaan. Olisikohan seuraavaksi aika kokeilla pitkien kalsareiden tekoa? Näillä pakkasilla niille olisi käyttöä.

Mukavia pakkaspäiviä!

16 kommenttia

 1. Tämä(kin) postaus osui kyllä ihan nappiin.Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt hyvää kaavaa miesväen boksereihin ja tadaa!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tästä oli iloa ja inspiraatiota :) Me tosiaan ollaan pari kaavaa testattu ja tuo Jujunan oli oikein hyvä kaava. Kun hommaan ryhtyy, niin hyvä tehdä sitten sellaiset pöksyt, joita kiva pitää jalassa. Käyttömukavuus on ainakin itselle todella tärkeä seikka.

   Poista
 2. Ootte te kyllä käteviä! Tosi hienolta näyttää..bokserikauppa vaan pystyyn niin mä tuun ostoksille😊Itse en osaa ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen taitaa mennä aikamoinen tovi, että kauppaa aletaan pykätä pystyyn, joten lähdetään liikkeelle tällain kevyin askelin :D

   Poista
 3. Ehdottomasti kannatan pitkien kalsareiden ompelukokeilua kun kerran nämäkin onnistuivat. Tänään ainakin oli hyytävän kylmä... nimimerkillä "hiukan ulkona paljain sormin kuvailemassa". Hauskat kankaat olette bonganneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää testata. Itse kyllä vannon pitkien kalsareiden nimeen. Niitä ei pakkasella mikään voita. Teiniaikoina pitkiä kalsareita häpesi, mutta nykyisin ei enää sellaisista asioita välitä. Ja sitä paitsi, sitten kun tekee itse, niin niistä voi tehdä just niin päheät kuin haluaa :)

   Poista
 4. Siis te olette kyllä oikeita multitalentteja, siis wau! Aloin heti kuvitella oman ukkelin noihin musta-valkokuvioisiin boxereihin. Osaisinkohan minäkin ommella tällaiset?
  Ihanaa alkavaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi, kiitos. Matkaa on vielä siihen, että multitalentteja oltaisiin, mutta jostain sitä on nämä ompeluhommatkin aloitettava. Voi olla, että jotain muutakin ompelua jossain vaiheessa tuodaan tänne blogiin.

   Poista
 5. Liian harvoin sitä tulee itsekin nykyään ommeltua. Mutta, jos nyt nappaisi teidän ohjeet ja yllättäisi miehen uusilla itsetehdyillä boksereilla.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ajanpuute, mikä täälläkin vaivaa. Arkena usein töiden jälkeen niin väsynyt, että kynnys käsitöihin on aika suuri. Sitä helposti vaan röhnöttää telkun edessä ja katselee jotain hömppää. Mutta sitten kun hommaan ryhtyy, niin se koukuttaa ja palkkiona on tietty oma uniikki luomus :)

   Poista
 6. Kiitos Suvi. Vaikea sanoa, mikä olisi oma lemppari, kun kaikista tuli omalla tavallaan kivat. Perinteistä kuviota ja sitten vähän graafisempaa kuosia :) Kiva, kun pidit :)

  VastaaPoista
 7. Onpa komeita boksereita! Ei aina onnistu, vaikka ois miten hyvä kaava, mutta teillä onnistui! Huippu hienoja ovat <3

  VastaaPoista
 8. Onpa kivan näköisiä boksereita ja kyllä olette monitaitoisia.. tosta vaan boksereita tekemään,mahtavaa!
  Taidanpa yrittää samoilla kaavoilla joku kerta,kiitos ohjeesta <3

  VastaaPoista
 9. Ja taas löytyy osaamista ompelun saraltakin! Ootte te monitaitoisia!!!

  VastaaPoista
 10. Te ootte todellakin monilahjakkuuksia, ompelutaitokin löytyy!

  VastaaPoista
 11. Voi miten kivannäköisiä! Olette te vaan näppäriä kaikessa:) Mukavaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista