Search

Luonnonkosmetiikkaa talviulkoiluun ja pakkasen kuivattamalle iholle

Weleda-luonnonkosmetiikka-kokemuksia
*sisältää mainoslinkkejä


Astuimme taannoin puntarille katsomaan, kuinka paljon vauhtikaarteita vartalolle oli vuodessa kertynyt ja jonkinlainen järkytyshän siitä seurasi. Vaaka näytti erroria. Se oli merkki, että aika ottaa itseään niskasta kiinni ja viritellä kuntoilukipinää pintaan. Pari viikkoa on nyt elämäntaparemonttia takana ja ulkona on tullut reippailtua päivittäin. Muutaman vuoden tauon jälkeen olemme päässeet myös hiihtämisen makuun. Harmillisesti laduilla pakkanen ei ole ollut ihon paras ystävä.

Ulkoillessa viima ja pakkanen ovat tehneet hallaa iholle. Iho kutiaa, kasvot hilseilevät, kyynerpäät ovat kuivuneet koviksi korpuiksi ja päänahkakin oireilee. Hikoilu hiihtoladulla pakkasessa, kylmä tuuli ja laturetken jälkeinen lämmin suihku ovat saaneet ihon huutamaan kosteutusta. Eräs talviurheilulajeja harrastava ystävämme on jo muutaman vuoden ajan suitsuttanut luonnonkosmetiikkaa valmistavan Weledan tuotteita talvikauden pelastajiksi. Koska omasta kaapista löytyvät rasvapurnukat ovat osoittautuneet riittämättömiksi, päätimme antaa Weledalle mahdollisuuden. Se kannatti! Saimme Weledan tuotteita pr-näytteinä testiin ja aktiivinen parin viikon käyttö on palauttanut ihon kosteustasapainon lähes ennalleen. Joukossa on muutamia helmiä, jotka kannattaa laittaa korvan taakse muistiin.

weleda-pakkasvoide

Suojaavat ulkoiluvoiteet


Weledalta löytyy ulkoiluun ja äärimmäisiin sääolosuhteisiin parikin erilaista kasvovoidetta, Weleda Cold cream ja Calendula Weather Protection Cream. Jälkimmäinen on suunniteltu erityisesti suojaamaan vauvojen herkkää ihoa talvisäässä, mutta se on erinomainen voide myös aikuisille. Mekin olemme sivelleet tätä voidetta kasvoille aina ennen hiihtoladulle suksimista.

Weleda Calendula Weather Protection Cream on täyteläinen ulkoiluvoide, joka sisältää luomumanteliöljyä, ravitsevaa lanoliinia ja rauhoittavaa luomukehäkukkauutetta. Vedetön voide ravitsee, rauhoittaa ihoa ja muodostaa sille ulkoisilta vaikutuksilta suojaavan kerroksen. Tuotteen ei dermatologisten testien perusteella ole havaittu ärsyttävän herkkääkään ihoa. Turvallinen valinta!

Vähän vastaava, mutta erityisesti aikuisille suunniteltu ulkoiluvoide kantaa nimeä Weleda Cold Cream. Omassa käytössä emme ole huomanneet ulkoiluvoiteiden kesken suurta eroa, joten olipa valinta kumpi hyvänsä, tehokas suoja on taattu. Cold Cream on ehkä hitusen kevyempi kuin Calendula.

Weleda Cold Cream -kylmävoide suojaa kasvoja kylmyyden ohella myös kuivissa olosuhteissa. Se ravitsee erittäin kuivaa ihoa talvella ja äärimmäisissä sääolosuhteissa. Tuote soveltuu hyvin tilanteisiin, kun iho tarvitsee intensiivistä hoitoa tai suojaa kuormittavia sääolosuhteita vastaan. Kasviöljyt ja luonnollinen mehiläisvaha muodostavat suojaavan kerroksen kylmää, kuivaa ilmaa, tuulta sekä kuivaa lämmitysilmaa vastaan.

Sekä Cold Cream että Calendula Weather Protection Cream nousivat nyt luottotuotteiksimme ulkoillessa. Vaikka ulkona pakkanen paukkuu, iho tuntuu pehmeältä. Mikä parasta, se myös pysyy sellaisena!

weleda-granaattiomena-suihkuvoide

Hellävarainen suihkuvoide

Kylmän ilman ohella myös lämpimät suihkut tekevät hallaa iholle talviaikaan. Vaikka olemmekin laskeneet suihkuveden lämpötilaa, iho on silti kutissut pesun jälkeen. Liekö syynä ollut myös käyttämämme suihkugeeli, joka ei ole ominaisuuksiltaan kaikista kosteuttavin. Se on nyt laitettu sivuun, sillä Weledan Granaattiomena-suihkuvoide on huomattavasti hellävaraisempi ja jättää ihon pehmeäksi pesun jälkeen. Tuoksultaan se on enemmän naisväen mieleen, mutta eipä granaattiomenan tuoksua mieskään pelästy.

Granaattiomena on viisas ja vahva kasvi, jonka ihoa hellivä luomulaatuinen siemenöljy on yksi kermamaisen suihkuvoiteen pääainesosista. Sitä täydentävät seesamin, auringonkukan ja macadam-pähkinän öljyt. Voide suojaa kuivumiselta, säilyttää kosteuden, tasapainottaa ja virkistää. Se ei myöskään sisällä synteettisiä hajusteita, väriaineita ja säilöntäaineita eikä mineraaliöljypohjaisia raaka-aineita.

weleda-skin-food

Oma suosikkimme: Weleda Skin Food -voide


Ehdoton suosikkimme Weledalta on kuivalle iholle tarkoitettu Skin Food -voide. Tämä ihmevoiteeksikin tituleerattu tuote tehosi korppukuiviin kyynerpäihin hetkessä. Skin Food on Weledan myydyin voide ja se on tuotu markkinoille jo vuonna 1926. Kuinka ihmeessä emme ole tästä kuulleet aiemmin. Olisi pelastanut ihon ongelmilta menneinäkin talvina.

Skin food kosteuttaa tehokkaasti kasvojen, kyynärpäiden, käsien ja jalkojen kuivaa, karheaa ihoa. Hyvä valinta niihin kaikista ongelmallisimpiin kohtiin. Skin Foodin öljyistä ja mehiläisvahasta koostuvaan pohjaan on sekoitettu keto-orvokin, kehäkukan ja kamomillan uutteetteita, jotka palauttavat ihon takaisin balanssiin. Voide on varsin paksu ja täyteläinen. Skin Foodista on saatavilla myös kevyempi light-versio, body butter sekä huulirasva.

Tämäkään tuote ei sisällä synteettisiä hajusteita, väriaineita ja säilöntäaineita, eikä mineraaliöljypohjaisia raaka-aineita.

Sitruuna-vartaloöljy - suihkun jälkeinen kutina loppui kuin seinään


Suihkun jälkeiseen kutinaan olemme saaneet apua Weledan sitruuna-vartaloöljystä. Jo vuosi sitten huomasimme, että vartaloöljy päihittää perinteisen vartalovoiteen tehokkuudessaan kovilla pakkasilla. Ei kutise iho enää, ei! Tuoksu on raikas, virkistävä ja kepeä. Sitruuna johdattaa ajatukset väkisinkin kohti kevättä ja auringonpaistetta.

Citrus Refreshing Body Oil -vartaloöljyn pohjana on hellävarainen manteliöljy, joka pitää yllä ihon kosteutta. Raikas sitruunaöljy virkistää ja kohottaa mielialaa pimeimpäänkiin aikaan. Öljy pehmentää kovettumia ja ehkäisee kuivumista. Se tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan. Suosittelemme!

weleda-miesten-kasvorasva-hiusvesi

Miesten sarja


Weledan laajasta valikoimasta löytyy tuotteita vauvasta vaariin. Miesväelle on suunniteltu Men-sarja, josta testasimme kasvovoidetta. Se on mutkaton ja nopeasti imeytyvä voide, joka sopii kaikille ihotyypeille. Voide on varsin kevyt, joten talvipakkasten pelastajaksi sitä ei voi kuitenkaan kutsua. Meillä voide jätti kasvot kaipaamaan lisäkosteutusta. Laitoimme voiteen sivuun nyt kovimmaksi pakkaskaudeksi ja kaivamme sen esiin keväämmällä, kun rasvaisemmille ja kosteuttavammille voiteille ei enää ole tarvetta.

Weleda kasvovoide miehille on kaiken kaikkiaan helppokäyttöinen ja nopeasti imeytyvä kevyt kosteusvoide, joka sisältää luomu jojobaa, seesamiöljyä ja malvauutetta. Ne suojaavat, rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa. Ai niin, voide myös tuoksuu hyvältä! Tuoksu on raikas, luonnollisista eteerisistä öljyistä peräisin oleva.

weleda-hiusvesi

Apua hiuspohjan ongelmiin


Mikähän siinä on, että talvella myös päänahka kaipaa enemmän hoitoa. Hiukset säihköistyvät ja katkeilevat helposti ja päänahkakin hilseilee. Liekö tässäkin syynä kylmän ulkoilman ja lämpimien suihkujen aiheuttama rasitus. Weledalta löytyy parikin tuotetta hiuspohjan ongelmiin.
Nourishing Hair Oil on hiuspohjan öljy, joka tarjoaa syvähoitoa hiuksille ja päänahalle. Toinen loistava tuote on Revitalising Hair Tonic, joka vahvistaa hiuksia, elvyttää hiuspohjaa ja ravitsee hiusjuuria. Olemme huomanneet, että se myös vähentää hiusten lähtöä ja lisäksi tukee hiusten kasvua. Hiusveden virkistävä rosmariinin tuoksu sopii miehille ja naisille. Hiusvesi on Weledan vanhin tuote. Se on peräisin vuodelta 1921. Hyvä osoitus, että vanha resepti on edelleen täysin toimiva. Pidimme kovasti tästä tuotteesta ja hiuspohja on hiljalleen palannut taas parempaan kuntoon.

Jos Weleda on sinulle entuudestaan tuntematon, kerrottakoon että kyseessä on Euroopan johtava luonnollisten ja ekologisten ihonhoitotuotteiden merkki. Tuotteissa käytetyt kasvit ovat peräisin yrityksen omilta luonnonmukaisilta ja biodynaamisilta viljelmiltä sekä Reilun kaupan projekteista. 

Weledan tuotteita myy Suomessa mm. Hyvinvoinnin tavaratalo* ja Kicks*

Weledan tuotteista erityisesti ulkoiluvoiteet sekä Skin Food -voide tekivät meihin vaikutuksen. Ilman näitä ei tule enää toimeen.

Aiheuttaako talven pakkaset ongelmia sinun ihollesi? Ovatko Weledan tuotteet sinulle tuttuja?

Mukavaa pakkasviikonloppua! Me suuntaamme järven jäälle reippailemaan. Sitä ennen kasvoille kuitenkin kerros ulkoiluvoidetta.

*Mainoslinkkejä. Tuotteet pr-näytteitä.

7 kommenttia

  1. Ihan mahtava hoitosarja <3 Olenkin instassa teidän hiihtoreissuja seurannut, olette tosiaan ulkoilleet paljon viime aikoina.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa teille ihanat <3

    VastaaPoista
  2. Täällä Weleda myöskin käytössä. Tuo Baby -rasva on ihan ykkönen meillä, taitaa koko perhe käyttää tällä hetkellä kuiviin poskipäihin. Ja, sitten jalkarasva on myös hyvä. Pitkän lenkin jälkeen rauhoittaa ihanasti väsyneitä jalkoja.
    Mukavaa ja energistä viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Oi että mikä sarja, Weleda on kyllä ihan huippu!
    Talvista viikonalkua:)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana sarja!Tuttu on ja käytössä pari tuotetta tällä hetkellä.
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Tämä onkin aivan outo sarja. Kuulostaa kyllä hyvältä tuotteilta. Mukavaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
  6. Tuttu merkki! Itse olen Oriflamen edustaja ja nekin on täysin luonnon kosmetiikkaa. Suojaan hyvin ihon ja koetan vältellä kovassa pakkasessa olemista. Tämän vuoksi ihokin on kestänyt hyvin. Ihanaa loppuviikkoa ❤️

    VastaaPoista
  7. Minulle ei talvi niinkään aiheuta muutoksia ihoon, mutta lapsille ja isännälle sitten siitäkin edestä.Tuo Skin Food-voide menee kyllä kokeiluun ja miesväelle myös öljy hiuspohjalle.Oikeanlaisia tuotteita kun ei ole löytynyt mistään.Iso kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista