Search

Onnittelukortti rippilapselle

onnittelukortti-rippilapselle
Kesän juhlaputki alkaa hiljalleen olla taputeltuna ja lomakin edennyt loppusuoralle. Lempeän lämpöiseen suveen on mahtunut syntymäpäiväjuhlia, parit häät, ylppärit ja muutamat rippijuhlat. Askartelupajassamme on käynyt varsinainen kuhina, kun olemme tehtailleet erilaisia lahjapaketteja ja onnittelukortteja lähes viikoittain. Viimeisimpänä syntyi kaunis onnittelukortti rippilapselle.

Tämä taitaakin olla ensimmäinen rippikorttiaskartelu, jonka täällä blogissa esittelemme. Onnittelukortti rippilapselle on toteutettu vain muutaman materiaalin voimin, mutta silti siitä tuli varsin juhlava ja erilainen. Onnittelukorttia koristaa satiininauhasta tehty risti ja välkehtivät timantit. Ohjeen löydät alempaa ja kannattaa myös katsoa video, jossa sovellamme ohjetta tekemällä vastaavalla menetelmällä lahjapaketin rippilapselle. Videon kävi meillä kuvaamassa Kirkko ja kaupunki -lehti.

itse-tehty-rippikortti

Onnittelukortti rippilapselle


Tarvikkeet

kartonkia
värillistä paperia tai kuvipapperia
satiininauhaa
timanttitarroja tai timanttinauhaa
kaksipuoleista teippiä tai kuumaliimaa
paperiliimaa

Leikkaa kartongista kaksi onnittelukortin kokoista palaa. Leikkaa kuviopaperista korttiin kansilevy. Se saa olla kooltaan muutaman millin pienempi kuin kartongista leikattu korttipohja. Liimaa kuviollinen kansilevy paperiliimalla toiseen kartongista leikkaamaasi korttipohjaan.

Seuraavaksi vuorossa on satiinauhasta tehty risti. Kiedo satiininauha kortin ympärille pitkittäisuunnassa ja kiinnitä se teipillä kartonkiin takapuolelta. Leikkaa satiininauhasta pienempi suikale ja kiinnitä päät toisiinsa kaksipuolisella teipillä niin, että saat aikaan ympyrän. Paina sormillasi ympyrä litteäksi keskikohdasta. Jotta saat pysymään satiininauhan tässä muodossa, sinun tulee käyttää kiinnitykseen kaksipuolista teippiä tai kuumaliimaa. Kiinnitä ristin poikkipuu vielä kaksipuolisella teipillä tai kuumaliimalla korttiin. Halutessasi voi koristella poikkipuun keskiosan timanttitarroilla tai timanttinauhalla. Jotta saat kortin takana olevan satiininauhan siististi piiloon, liimaa toinen leikkaamasi kartonkipala kortin takaosaan. Jos jokin kohta on epäselvä, katso postauksen lopussa oleva video.

rippikorttiaskartelu

Samaa ideaa voi hyödyntää myös lahjapaketoinnissa. Kirkko ja kaupunki -lehti pyysi taannoin meitä suunnittelemaan kolme erilaista paketointi-ideaa, joista yksi oli lahjapaketti rippilapselle. Kannattaa katsoa video, sillä siitä saa paremman käsityksen, kuinka risti on toteutettu ja samalla annamme vinkkejä paketointiin.Kirkko ja kaupunki -lehden sivuilta löytyy myös meidän haastattelu. Sen pääset lukemaan täältä! Pari muutakin videota on tulossa myöhemmin ja niistä vinkkailemme toki lisää, kun ovat nähneet päivänvalon.

Tällainen onnittelukortti rippilapselle tällä kertaa. Kuten kuvista huomaat, askartelimme kortteja parikin erilaista. Molemmista tuli todella kauniit, vai mitä mieltä olet?

12 kommenttia

 1. Todella kauniit kortit ja lahjapaketit! :) Kiitos ideasta. Itse en ole koskaan ollut sukuloimassa rippijuhlissa, mutta työn puolesta sen sijaan konfirmaatioita ja kyseisiä juhlia on takana jo aika liuta. Tälle kesälle vielä yksi ripari jäljellä juhlapäivineen. Iloisia ja nuorille tärkeitä juhlia, ilo olla läsnä!

  VastaaPoista
 2. Kaunista jälkeä! Video oli loistava, niin hyvät ja selkeät ohjeet! Tuollainen kaksipuoleinen teippi onkin tosi kätevää:) Leppoisaa kesänjatkoa sinne♥

  VastaaPoista
 3. Upeita kortteja! Joulukortteihin olen käyttänyt nauhoja,mutta nyt uusi kiva idea teiltä..kiitos!
  Mukavaa heinäkuun jatkoa <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas hyvistä ideoista!Kauniit kortit!

  VastaaPoista
 5. Upeita kortteja <3 Kivaa viikonlopun jatkoa teille :)

  VastaaPoista
 6. Onpas teillä monenmoisia yhteistyökumppaneita :)
  Tyylikkäät toteutukset taas.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita kortteja olette taas tehneet!

  VastaaPoista
 8. Tuli mieleen, että tuota ideaa voisi käyttää ihan jonkin kesälahjankin paketointiin. Suomen lippu tulee mieleen ja se sopii kesään ja vaikka juhannukseen.

  VastaaPoista
 9. Erittäin kauniita kortteja 😊

  VastaaPoista