Search

Ikea hack: tuunattu Vindalsö-tarjoiluvaunu

ikea-vindalsö-tarjoiluvaunu
Ostimme taannoin terassille Ikean Vindalsö-tarjoiluvaunun, joka toimii ulkotilassa sekä apupöytänä että sisustuselementtinä. Tarjoiluvaunulla on näppärä kuljettaa myös tarjottavat ja tavarat keittiöstä terassille. Tyylikkäästä ulkonäöstä huolimatta emme malttaneet olla tuunaamatta tarjoiluvaunun hyllytasoja uuteen uskoon.

Ikea Vindalsö-tarjoiluvaunun alkuperäiset hyllylevyt on valmistettu massiivieukalyptuksesta ja esikäsitelty läpikuultavalla petsillä. Hyllyjen tummanpuhuva ilme ei oikein iskenyt meihin, joten päätimme tehdä tarjoiluvaunuun uudet, vaaleammat hyllylevyt vanerista. Tarjoiluvaunun tummanruskean kahvan maalasimme valkoiseksi, jolloin se oli yhtenevä muun kokonaisuuden kanssa.

Alla olevista kuvista näet ennen ja jälkeen kuvat muutoskohteesta.  Ensimmäisessä kuvassa tarjoiluvaunu on alkuperäisessä asussaan, toisessa muutoksen kokeneena.

vindalsö-tuunaus

ikea-vindalsö-tuunaus1

tarjoiluvaunun-maalaus

Hyllylevyt sahasimme vaaleasta koivuvanerista alkuperäishyllyjen mittojen mukaan. Jotta vanerin pinta kestäisi kulutusta, käsittelimme sen värittömällä Osmo Color TopOil -erikoisöljyvahalla kahteen kertaan. Öljyvaha soveltuu kalusteiden, huonekalujen, lelujen sekä muiden vastaavien puupintojen käsittelyyn. Kuivuttuaan pinta kestää hyvin tavanomaisia kotitalouskemikaaleja ja värjääviä aineita, kuten mehua, kolajuomia, kahvia, teetä ja viiniä. Väritön öljyvaha ei peitä alleen puun kaunista pintaa, mikä tässä tapauksessa oli tarkoituskin. Tarjoiluvaunun kahvan maalasimme pariin otteeseen valkoisella kalustemaalilla. Ennen maalausta kahva kannattaa hioa ja putsata.

Vindalsö-tarjoiluvaunun alkuperäiset hyllyt säästimme, joten ne voi halutessaan myöhemmin asetella vanerilevyjen tilalle. Vaikka tarjoiluvaunu on alkujaan suunniteltu ulkokäyttöön, lopputuloksesta tuli niin kiva, että ajattelimme siirtää kalusteen kesän jälkeen olohuoneeseen. Tuunauksen jälkeen tarjoiluvaunun raikkaampi ulkoasu natsaa hyvin kodin muiden huonekalujen kanssa. 

Ikea-tarjoiluvaunu

ikea-tuunaus

Tämä taitaakin olla ensimmäinen Ikea-hack-idea, jonka blogissa esittelemme. Jenkkilässä nämä tuunaukset ovat olleet jo vuosia kovassa huudossa ja myös tämä toteutus osoittaa, että pienellä muutoksella huonekalun ilme muuttuu kerta heitolla. Tarjoiluvaunusta innostuneena toteutimme myös sisätiloissa yhden Ikea-tuunauksen, mutta palataan siihen tarkemmin toisella kertaa. Nyt pysytellään ulkona ja nautitaan kesästä. Satoi tai paistoi :)

ikeahack

Me alamme valmistautua tämän kesän pienelle ulkomaan reissulle. Tällä kertaa matka ei käy Viroa kauemmas. Määränpäänä on ystävämme kesämökki Saarenmaalla. Sattumalta huomasimme, että samaan aikaan Saarenmaalla järjestetään ensimmäistä kertaa gini-festarit. Osallistujien joukosta löytyy myös suomalaisia yrityksiä.  Kyllähän näillä festareilla täytyy pistäytyä, kun mahdollisuus siihen on!

Vaikka olemmekin reissunpäällä seuraavat päivät, mielellämme kuulisimme, mitä pidit tästä Ikea-tuunauksesta? Samalla toivotamme mukavaa loppuviikkoa! 

28 kommenttia

  1. Ihan mahtava!!! Vaalea vaneri oli tuhat kertaa nerokkaampi idea kuin pelkkä hyllyritilän maalaminen valkoiseksi. Ja Osmon Top Oil on niin superia kanssa, että saa huoletta läikytellä ginit ja viinit vanerille, eikä näy missään :).

    Saiskohan tätä ideaa lainata? Ihan noin niinkuin luvalla..

    Ja luonnikasta Viron reissua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana nähdä Annukka kuinka innostuit 😊 Totta kai saat hyödyntää ideaa ❤️ Alkujaan meidän piti maalata hyllyritilät, mutta päädyttiin tekemään ihan uudet hyllylevyt ja kiva oli lopputulos.

      Poista
  2. Tuunaus on tosi onnistunut. Minusta alkuperäisestä näki heti, että se on ulkokäyttöön tarkoitettu, mutta muutoksen jälkeen se tosiaan soveltuu hienosti myös sisälle.
    Ihanaa reissua teille ja gin gin ginifestareille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, minustakin muutos on onnistunut ja syksymmällä kärryn voi siirtää sitten sisätiloihin. Terveiset myös Saarenmaalta. Oikein kiva oli reissu :)

      Poista
  3. Ihan älyttömän kiva, tämä saattaa lähteä matkintaan meidänkin terdelle. Ihquisaa viikkoa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Tämä on tosi kiva tarjoiluvaunu ja näin tuunaamalla saa tehtyä itselle mieluisan. Poikkeaa hieman muistakin samalla :)

      Poista
  4. Yhdyn edellisiin kommentteihin, että aivan mielettömän hyvännäköinen! Tuunauksen jälkeen tarjoiluvaunuun kyllä tuli aivan uudenlaista trendikkyyttä ja raikkautta. Minäkin voisin ottaa keittiööni tällaisen apupöydän :D

    Ihanaa kesäreissua teille <3

    Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla kauniista kommentista. Olemme itse tykänneet tästä tosi paljon ja oli suhteellisen nopea ja helppo toteuttaakin :)

      Poista
  5. Onpa tosella upean näköinen! Tekisi kyllä nyt mieli varastaa idea....
    Terveiset Hämeenkyröstä !


    Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällähän on tuttuja kommentoijia. Kiva, kun Irmelit piipahdit blogissa ja mukavaa, että pidit tästä :) Kiitos terveisistä. Suuntaamme sinne päin huomenna :)

      Poista
  6. Wau! Tosi hieno muutos!
    Mukavaa heinäkuun jatkoa!☀️💕

    VastaaPoista
  7. Tosi onnistunut tuunaus. 💗 Mä suunnittelen räätää kuumeisesti omaa Ikea-projektiani. Jahka päsäemme muuttamaan tytöt saavat leikkikeittön omaan huoneeseensa ja näillä näkymin näyttää siltä, että mamalla on mopo karkaamassa pahasti käsistä. 🙈😅😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai on siellä mopo lähdössä käsistä :D No sitä on välillä liikkeellä :) Kivaa loppuviikkoa Jenni! Ihana oli synttärikakkusi, kun instagramissa sitä ihailin.

      Poista
  8. Vau! Niin paljon parempi kuin se alkuperäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kivaa kun ihmiset pitää tätä onnistuneena muutoksena. Alkuperäisessä ei sinällää ollut mitään vikaa, mutta uuden ilmeen ansiosta kärrystä tuli monikäyttöisempi ja sen saa sitten syssymmällä sisälle.

      Poista
  9. No nyt on kyllä onnistunut tuunaus :) Ihanan raikas lopputulos. Mukavaa viikonloppua!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Liisa :) Vaneri tekee tästä raikkaan katsella. Sopii hyvin valkoisen kärryn kaveriksi.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos ja terkut Saarenmaalta. Ollaan kotiuduttu ja oli kyllä elämyksellinen reissu. Siitä lisää myöhemmin blogissakin :)

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos Minttu. Iloista loppuviikkoa ja kiva, kun piipahdit täällä :)

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Mukavaa, että pidit tästä Melissa :) On ollut meillä jo ahkerassa käytössä tämä. Jonkin aikaa tosin piti metsästää, kun oli Ikeoissa loppu.

      Poista
  13. Oi miten tulikin hienot, kiva muutos! Tuo vaneri on ihana loistava valinta! Kauniita kesäpäiviä sinne teille♥

    VastaaPoista
  14. Paljon raikkaampi ja parempi kuin alkuperäinen versio!
    Kivaa Viron reissua teille! <3

    VastaaPoista
  15. Ihana muutos! Itsekin olen tuota vaunua sillä silmällä katsellut ja suunnittelut samaa tuunausprojektia :) Toivottavasti teillä oli mukava reissu :D

    VastaaPoista
  16. Oi, kiva muutos! :) Saarenmaa-kuvia näinkin jo instassa. Kai kävitte Piispanlinnan liepeillä istumassa siinä valkoisessa jättituolissa? Se oli minusta viime kesänä niin hauska, että kiipesin sinne. Hih. ;)

    VastaaPoista