Search

Paperista taiteltu geometrinen maljakko

paperista-taiteltu-geometrinen-maljakko
Juhannus juhlittu ja loma aloitettu. Hetki pitänee totutella ajatukseen, ettei aamuisin tarvitse kiirehtiä töihin. Tätä on odotettu. Viimein ehtii toteuttaa niitä diy-projekteja, jotka ovat jääneet tekemättä kiireiden keskellä. Tässäkin yksi sellainen, paperista taiteltu geometrinen maljakko.

Kuulemme usein kysyttävän, mikä on lempimateriaalimme askarteluprojekteissa. Vastausta ei tarvitse miettiä kauan, sillä se on paperi. Paperi taipuu moneen. Se on ekologinen, edullinen ja väreissä on vara valita. Siitä voi loihtia myös kauniita sisustusesineitä kotiin. Vaikkapa geometrisen maljakon. Ohjeen bongasimme taannoin Sisusta paperilla -kirjasta, jossa vanha origamitaide ja moderni sisustus kohtaavat kauniilla tavalla.

Paperista taiteltu geometrinen maljakko on ehkä siinä mielessä harhaanjohtava nimi, että kyseessä on enemmänkin maljakon ympärille laitettava koriste. Kyseessä ei siis ole umpinainen paperivaasi. Eipä paperi vettä edes kestäisi. Koristeen sisään mahtuu pieni purkki tai lasi, jolloin sitä voi käyttää maljakkona tai esimerkiksi kynätelineenä. Jos innostut kokeilemaan, geometrisen maljakon ohjeen löydät alapuolelta.

geometrinenmaljakko

Paperista taiteltu geometrinen maljakko


geometrinen-maljakko-ohje


Yksi 40,5 X 3.8 cm:n arkki paksua paperia (180-220 g)
viivain
lyijykynä
taittoluu
liimapuikko
kirkasta yleisliimaa



1. Piirrä paperin taustapuolelle oheisen kaavion mukaiset viivat.
2. Merkitse taitteet taittoluulla sinisten ja vihreiden viivojen kohdalle.
3. Työskentele paperin oikealta puolelta ja tee vihreitä viivoja pitkin laaksotaitokset (taite alaspäin) ja sinisiä viivoja pitkin harjataitokset (taite ulospäin, itseäsi kohti).
4. Kun muotoilet maljakkoa, taitteet asettuvat itsestään asentoonsa (voit auttaa vastaan hangoittelevia taitoksia sormenpäillä).
5. Liimaa arkin päät päällekkäin yhteen.
6. Pujota lasiastia maljakon sisään.


JPage Low-Res PDF

Ohje on tosiaan napattu Sisusta paperilla -uutuuskirjasta (Moreeni), joka tarjoaa 27 erilaista origami-ideaa kodin sisustamiseen. Mukana on upeita lampunvarjostimia, rasioita ja pakkauksia, ruukunsuojuksia sekä riippuvia ja seinälle kiinnitettäviä koristeita. Erityisesti jälkimmäiset ovat nyt sisustuksessa kovasti pinnalla.

Moni kirjan ohjeista soveltuu myös lasten kanssa askarreltavaksi. Mallit ovat moderneja ja paperi materiaalina soveltuu moneen sisustustyyliin. Materiaalit toteutuksiin löytyvät valmiiksi jo jokaisen kotoa. Haastavimpia töitä varten kannattaa kuitenkin hankkia taittoluu, jotta lopputulos olisi mahdollisimman siisti ja onnistunut. Kirjaa myy muun muassa Adlibris

paperista-taiteltu-maljakko

Maljakon lisäksi kirjasta löytyy monta muutakin kivaa ideaa. Näin lomalla on hyvin aikaa kokeilla kirjan erilaisia ohjeita. Yksi suuroperaatio on edessä kuitenkin ennen muita hommia. Askartelukomero nimittäin pitäisi järjestää parempaan kuosiin. Ehkäpä tuon homman voisi tehdä pois alta ennen helteiden paluuta. 

Jokos siellä on kesäloma alkanut? Millaisia projekteja sinulla on suunnitteilla kesälle?

20 kommenttia

  1. Ompas kivan näköinen <3 Paperi tosiaan on hyvä keksintö :) Mukavaa tiistaita teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Paperi on tosiaan yllättävän monikäyttöistä. Kivaa tiistaita sinnekin ❤️

      Poista
  2. Ihana. ❤ Täällä alkaa loma-arki tänään, kun esikoinen jää kesälomalle päivähoidosta. Sitten on taas kädet täynnä hommaa 24/7 seuraavat viisi viikkoa. 😅❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, teillä piisaa tohinaa varmasti 😊 Itse olen nyt pari päivää vain ollut. Kevään työrupeaman jälkeen olen sen itselleni suonut. Kivaa loppuviikkoa Jenni 😊

      Poista
  3. Todella tyylikäs ja eleetön ja ei uskoisi, että on paperista. :) Kivaa viikkoa teille <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paperista saa tosiaan kivoja juttuja aikaiseksi. Ja on värejä joista valita. Ihanaa viikkoa sinullekin ❤️

      Poista
  4. Tyylikäs koriste. Tuonne sisään voi sujauttaa sen rumemman lasin tai purkinkin. Pitääpäs taitella yksi valmiiksi sen ruman lasin ympärille, jossa kuitenkin pidän luonnonkukkia :)

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin noita rumia kukkalaseja on muutamakin. Tämä piilottaa ne sopivasti. Tällainen ekologinen maljakko 😊

      Poista
  5. Aivan ihana <3 Nyt sain innostuksen tehdä origami lintuja...kerron myöhemmin, että kuinka monta kirosanaa piti sanoa ja montako paperia meni roskiin :D
    Ihanaa lomaa mussukat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä niin tunnen tuon tunteen kun innostuu ja sitten maltti loppuu kesken. Origamilintu kutkuttelisi itseäkin kokeilla, mutta sun kommentin jälkeen taidan vielä harkita 😂

      Poista
  6. Onpas kiva! Paperi on kyllä ihanan monipuolinen materiaali :) Oletteko muuten jo nahkapaperia kokeilleet? Onkohan kuinka mukavaa käsitellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nanna. Tiedätkö juuri tänään puhuttiin, että pitäisi testata sitä lahjapaperia. Siitä saisi vaikka mitä upeita juttuja tehtyä. Eli ei ole kokemusta, mutta heti kun saamme aikaiseksi sitä hommata, niin kerromme toki 😊

      Poista
  7. Tämä on omaan silmään oikein sopiva sisustuksellisesti.Tanskasta palaamassa ja toivon,että säät suosivat myös kotimaassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Tanskasta takaisin Suomeen. Hyvän sään aikaan palasit. Joskin kovasti uumoilevat, että loppuviikosta tulisi vettä kuin sangosta kaatamalla.

      Poista
  8. Kiva maljakko ja paperista saa vaikka mitä!
    Muutamia origami juttuja olen myös tehnyt,mutta maljakkoa en vielä :)
    Kiitos ohjeesta ja hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anu. Kiva kun pidit maljakosta. Origamit on kyllä ihania ja niitä on kiva tehdä.

      Poista
  9. Hyvä idea ympäröidä ei-niin-nätti maljakko/purnukka tms :)
    Paperi on kyllä yksi parhaimmista keksinnöistä :D Mä ent. kirjapainolaisena keräilin erimoisia jämäpapereita ja eihän niitä jemmoja voi poiskaan heittää :o

    VastaaPoista
  10. Paperi voisi ollakin mielenkiintoinen vaihtoehto minun romutaiteelleni. Tykkään uusista ideoista ja kaikenlaisista kokeiluista. Joskus tykkäsin taitella kahvipusseista kaikenlaista. Mukavaa lomaa teille. Minä lomailen tällä hetkellä Riikassa.

    VastaaPoista
  11. Onpa kaunis eikä tosiaan uskoisi paperista tehdyksi! :)

    VastaaPoista