Search

Paikkakortit oksista

paikkakortit puunoksista
Kesällä on kiva kokkailla ulkona ja nauttia herkuista omalla pihamaalla. Vaikka lämpimiä kesäkelejä saadaan yhä odotella, ainakaan meitä se ei ole estänyt ruokailemasta ulkosalla. Sunnuntaina aurinko lämmitti niin mukavasti, että pyysimme ystäväperhettä nautiskelemaan kanssamme illallista katetulle ulkoterassille. Ennen vieraiden saapumista innostuimme näpertämään ruokapöytään hauskat nimikortit puunoksista. Lopputulos oli niin kiva, että nappasimme paikkakorteista muutaman kuvan myös tänne blogiin nähtäville.

Luonnonmateriaalien hyödyntäminen askarteluissa on inspiroivaa, ekologista ja edullista. Näihin paikkakortteihin löytyy materiaalit jokaisen kotoa valmiiksi. Tarvitset vain erikokoisia oksanpätkiä, liimaa ja puukiekon jalustaksi.

nimikortti

paikkakortti oksista

Paikkakorttien tekeminen oksista onnistuu poropeukaloltakin. Puutikuista muodostetaan kirjaimia liimaamalla osat toisiinsa kiinni. Me käytimme nopeasti kuivuvaa kuumaliimaa, mutta hommaan soveltuu myös perinteinen yleisliima.

Kun liima on kuivunut, voit halutessasi kiinnittää kirjaimet vielä puukiekkoihin. Näin kirjaimet saa pysymään tukevasti pystyasennosta. Puukiekko ei ole pakollinen, sillä kirjaimet toimittavat tehtävänsä myös sellaisenaan esim. lautasen päälle aseteltuina. Puukirjaimet voi toki myös asetella nojaamaan lasia vasten. Vaihtoehtoja esillepanoon on monia.

askartelu luonnonmateriaaleista

DIY paikkakortti

Illallinen sujui mukavan letkeässä hengessä. Vaikka paikkakortit olivat vain pieni osa kattausta, saimme niistä vierailtamme kehuja vielä seuraavanakin päivänä. Pienillä asioilla ja yksityiskohdilla voi tehdä vaikutuksen.

paikkakortit4

Viikko on muutenkin sujunut mukavan leppoisasti. Tiistaina saimme kuvattua kansikuvan syksyllä ilmestyvään kirjaan. Sekin projekti alkaa olla nyt loppusuoralla ja odottelemme kovasti, miltä opus näyttää taitettuna. 

Mukavaa ohjelmaa on tiedossa myös viikonlopulle, sillä lauantaina suuntaamme Aleksin siskon luo Sipooseen. Hän on luvannut opastaa meitä unisieppareiden tekemisessä. Eiköhän nekin toteutukset saada jollain aikavälillä tänne näytille, ellei lopputulos ole täysi katastrofi.

Millaisissa tunnelmissa siellä on heinäkuu lähtenyt käyntiin? Aurinkoista viikonloppua! 

17 kommenttia

 1. Heinäkuu on lähtenyt melko kiireisissä merkeissä käyntiin, vaikka meillä alkoikin taaperon kanssa loma. No, ehkä se tästä viimeistään syksyllä tasaantuu. :'D Viimeistään sitten, kun uusi vauva on kotiutunut.
  Tuo koko kattaus on ihanan raikas ja kesäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti koko loma ei mene kiireessä, jotta ennätät vähän kerätä energiaa syksyllekin :) Kattauksesta tuli tosiaan ihan mukavan kesäinen :) / Jani

   Poista
 2. Luonnonmateriaalit eivät ainakaan heti lopu kesken. Tosi kivat tuli näistä ja ihan mahtava idea. Puu sopii kivasti noiden lautasten kaveriksikin.
  Mukavaa viikonloppua ihanuudet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, ihanaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua sinullekin :) /Jani ja Aleksi

   Poista
 3. Kivat :) Pitääkin tehdä itsekkin tuollaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli tosi helpot tehdä ja ideaa voi soveltaa monella tapaa. Noista oksanpätkistä voi muodostaa myös numeroita, esim. synttäreille :)

   Poista
 4. Ihania pieniä näperryksiä :) Love it!
  Tänään alkaa L-O-M-A!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa lomaa sinulle S! Katsotaan, jos ennätettäisiin nähdä mahdollisimman pian :)

   Poista
 5. Kiva idea jälleen kerran! Luonnonmateriaaleista saa kyllä tehtyä vaikka mitä ja ainakin täällä tuulien myötä oksia riittää maassa hurjasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, oksia on siellä täällä, kun tuuli kovistellut puita tänä kesänä. Saisi tuo ilma jo lämmetä. Onneksi tänään oli mukavan aurinkoinen päivä :)

   Poista
 6. Siis oikeesti miten ihanat paikkakortit!mä maltan tuskin odottaa teidän kirjaa!!heinäkuu on alkanut niin että oon mm vääntänyt kukkaseppeleitä kieli keskel suuta..hyvä kun ovat pysyneet kasassa..mutta kovasti niit olen kuvannut.Iloista heinäkuun alkua sinne...ilon kautta🙃🙃😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kristiina. Toivotaan, että kirjasta tulee kaunis ja inspiroiva. Oli siinä aikamoinen homma, mutta mukava kokemus kaiken kaikkiaan :) Kivaa viikonloppua!

   Poista
 7. Nuo risupaikkakortit ovat kyllä varsin veikeät :)

  VastaaPoista
 8. Pidän teidän ideoista just siksi, että ne ovat helppo toteuttaa. Minä olen ahkeroinut mökillä lapion varressa. Uuden terassin pohjaa, salaojia ym. Eipähän tarvitse mennä salille.

  VastaaPoista
 9. Hauska idea noi paikkakortit kesäiseen illanistujaiseen :) Täällä olen lomaillut viikon, vielä,toinen viikko jäljellä.....ei kiirettä mihinkään <3
  Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 10. Onpa kiva idea! Tuosta varmaan jopa minä selviäisin. :)
  Mukavaa viikonloppua ja reissua teille!

  Täällä vielä viihdytään töissä...ensi viikonloppuna se alkaa, sitä odotellessa. :)

  VastaaPoista
 11. Nää vois täälläkin onnistua ja olisi aika kiva mökkipöydän piristys :) Kivoja kesäpäiviä <3

  VastaaPoista