Search

Aku Ankka ja Iines Ankka hamahelmistä

aku-ankka-hamahelmistä
Kesä ei ehkä ole näyttänyt parhaita puoliaan, mutta kivoja juttuja voi tehdä sisätiloissakin. Varsinkin lapsilla aika saattaa käydä pitkäksi sadepäivinä, joten tällä kertaa ajattelimme jakaa blogissa mukavaa kesäpuuhaa myös perheen pienemmille. Nyt kaivetaan hamahelmet esiin ja luodaan niistä Ankkalinnasta tuttuja hahmoja. Saammeko esitellä, tässä tulevat Aku Ankka ja Iines Ankka hamahelmistä. Suloinen kaksikko on helppo tehdä valmiiden sabluunoiden avulla, jotka löydät alempaa. 

Hamahelmistä tehty Aku Ankka ja Iines Ankka päätyivät meillä koristamaan pieniä kukkamaljakoita. Kiinnitimme hahmot kaksipuoleisella teipillä maljakoiden kylkeen. Ne on helppo nyppästä myöhemmin maljakoista irti ja hyödyntää esim. paketeissa tai onnittelukorteissa koristeina. Näistä voi tehdä myös kivoja koruja tai magneetteja.

hamahelmi-aku-ankka

iines-ankka-hamahelmistä

Jos teidän perheessä innostutaan luomaan hamahelmistä Aku Ankka ja/tai Iines Ankka, päätimme helpottaa hommaa tekemällä hahmoista valmiit sabluunat. Eipähän tarvitse valokuvista tihrustaa, kuinka helmet sijoittuvat kummankin ankan kohdalla. Käytimme työhön Nabbi-nimisiä helmiä Sinellistä. Kyseessä oli väriyhdistelmäpussi, joka sisälsi sopivasti sinisiä, pinkkejä, oransseja, valkoisia ja mustia helmiä. Yhden pussin sisällöllä sai tehtyä molemmat ankat. Pussissa oli myös tummankeltaisia helmiä, jotka soveltuvat oranssin lailla nokaksi. 

Aku Ankka hamahelmistäaku-ankka-sabluuna

Iines Ankka hamahelmistä


iines-ankka-sabluuna

aku-ja-iines-hamahelmistä

Tässä yhteydessä voi myös paljastaa, että vaikka aikuisia olemmekin, Aku Ankka kuuluu edelleen meidän vakiolukemistoon. Ankkalinnan asukkaiden elämää on tullut seurattua lapsuudesta asti, eikä mikään edelleenkään voita sitä hetkeä, kun kesällä istahtaa riippukeinuun Aku Ankka -lehti kourassaan. Sopivan kevyttä kesälukemista. Nämäkin hamahelmityöt saivat kimmokkeen kyseistä sarjakuvalehteä lukiessa. 

aku-ankka-ja-iines-ankka-hamahelmi

Hamahelmitöiden lisäksi olemme hyödyntäneet sadepäivät erinäisten keskeneräisten projektien parissa. Viikonloppuna päätimme testata, kuinka onnistuu suihkugeelin valmistaminen kotikonstein. Miten kävi, se selviää lähiaikoina.

Miten siellä on hyödynnetty sadepäivät? Toivokaamme, että kesään mahtuisi vielä niitä lämpimiäkin päiviä. Peli ei ole vielä menetetty.

15 kommenttia

 1. Iiks Disneyfani täällä tuumii, että pitääkös sitä alkaa hamahelmeilemään. ;) Kivaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Mä jo tyystin unohdin sun olevan Disney-fani :) Nyt koko perhe näitä tekemään 😊

   Poista
 2. No nyt tuli kiva idea pienen kummitytön kanssa puuhailuun. Sadepäivät ovat menneet niin, että juoksen joka sateen välillä ulos pihatöihin ja sateen aikana harmittelen sisätiloissa ainaista sadetta. En kuitenkaan valita, kesä on aina ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on tänä kesänä meilläkin mennyt suurimmaksi osaksi. Loma on onneksi loma, vaikka vettä tulisi koko ajan. Tuleepahan tehtyä ristiin jääneitä hommia :)

   Poista
 3. Ei voi olla totta miten hauska idea ja hei mä sainkin tästä ehkä yhden idean poikamme rippijuhliin :) Mukavaa tiistai iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos jotain idean poikasta sait tästä :) Mukavia rippijuhlajärjestelyjä teille. Toivotaan, että sää suosii silloin teitä :)

   Poista
 4. Siis niin hienot. Tuli heti inspis tehdä mun sedälle tällaiset ja ehkä myös Mikki Hiirikin.
  Ihanaa tiistaita teille kahdelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikki voisi olla tosi kiva :) Testattiin alkuun parilla hahmolla ja sitten voi laajentaa kun nämä onnistuivat ihan kivasti :)

   Poista
 5. Onpa mahtavat! Meillä lapset tykkäävät paljon tehdä hamahelmistä kaikkea, joten täytyy tulostaa nämä ohjeet askartelukaappiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu :) Hamahelmistä voi tosiaan tehdä yhtä sun toista. Mukavan monikäyttöiset ja lapsille sopivaa ajankulua.

   Poista
 6. Mulle tulee vähän työ mieleen mutta taidanpa näperrellä Akun ja Iineksen malliksi,niin hauskoja ovat🤗☺Mukavaa viikkoa💚🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toivottavasti ei liikaa palaudu työ mieleen lomalla :) Kiva jos pidit näistä :) Mukavaa loppuviikkoa. Toivotaan aurinkoa :)

   Poista