Search

KP Tallinnassa: leipäjäätelöä, makeaa sushia ja mieletön brunssi

Vaihtelu virkistää. Kuulu sanonta, jossa on vinhasti perää. Teimme viikonloppuna reissun Tallinnaan, jonka ravintolatarjonta jaksaa yllättää positiivisesti kerta toisensa perään. Pientä vaihtelua on tiedossa nyt myös täällä blogin puolella, kun paketointivinkkien sijaan annamme muutaman hyvän ravintolasuosituksen Tallinnaan matkaaville. Varoitus: kuvat saattavat herättää ruokahalun!

Suitsutettu Leib, eikä suotta!


Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Leib

Kyselimme edellispostauksessa Tallinnan-vinkkejä. Miru Arkilove-blogista suositteli meille Leib Resto ja Aed -ravintolaa (klik) Tallinnan vanhasta kaupungista. Kiitos vinkistä, illallinen siellä kannatti!


Yksinkertaista kotiruokaa modernilla ja yllättävällä tavalla. Niin voisi kiteyttää ravintolan ruokalistan. Siihen viittaa myös paikan nimi Leib, joka tarkoittaa viroksi leipää. Musta leipä merkitsee virolaisille perinteitä ja kotitekoisuutta.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Leib

Lautaseltamme löytyi muun muassa paistettua kuhaa purjokastikkeen kera.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Leib

Estonian beef fillet lihan ystäville.


Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Leib

Sieniä ja ricotta-gnoccheja.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Leib

Kotitekoisen jäätelölajitelman erikoisuus oli mustasta leivästä valmistettu jäätelö.

Sushia kotiinkuljetuksena


Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit

Tallinnassa voi siinä missä Suomessakin tilata ruokaa kotiinkuljetuksena. Edullinen ja helppo vaihtoehto, jos haluaa nautiskella hyvästä ruuasta omissa oloissaan. Tilasimme kotiinkuljetuksena useamman laatikollisen sushia Tokyo 55 -ravintolasta. Tilaaminen onnistuu ravintolan nettisivujen (klik) kautta helposti ja nopeasti. Näin herkullista sushia emme ole hetkeen syöneet.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit

Tilauksemme sisälsi erilaisia makirullia. Sandora maki edusti perinteisempää sushia, kun taas California tempuran rapsakka kuori oli meille uudempi tuttavuus.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit

Osaka makin paistettu lohi hipoi täydellisyyttä.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit

Aterian kruunasi jälkiruuaksi tilaamamme makea makirulla. Sisällä mascarpone-juustoa, kiiviä, banaania, makusiirappia ja kookoshiutaleita. Oletteko ennen maistaneet moisia?

Kohvik Sesoon ja täydellinen brunssi


Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Kohvik Sesoon Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Kohvik Sesoon

Tallinnan Kalamajasta puhuvat kaikki. Alueesta on tullut muutamassa vuodessa kaupungin trendiravintoloiden kehto. Osittain kiittäminen on kokkikaksikko Maia Smõslovaa ja Inka Kelleriä, jotka ovat perustaneet Kalamajaan kaksi suosittelemisen arvoista ravintolaa, F-Hoonen ja Kohvik Sesoonin.

Sunnuntaina päätimme testata Kohvik Sesoonin (klik) brunssitarjonnan. Huhupuheiden mukaan brunssi on yksi Tallinnan parhaista, eikä kokemuksemme perusteella sitä ole kiistäminen. Ravintola on suosittu paikallisten keskuudessa, joten pöydän varaaminen etukäteen on suositeltavaa.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Kohvik Sesoon

Maukas ja terveellinen ruoka valmistetaan sesongin tuoreista raaka-aineista. Siitä kertoo myös paikan nimessä oleva Sesoon.

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Kohvik Sesoon

Helsingissä vastaava brunssi olisi kustantanut lähemmäs 20 euroa, kun Kohvik Sesoonissa mahansa sai täyteen 12 eurolla. Hinta-laatusuhde on siis erinomainen. Brunssipöydässä oli sopivasti tarjolla liha- ja kasvisvaihtoehtoja ja jälkiruuat veivät kielen mennessään. Suosittelemme lämpimästi!

Kaikki Paketissa Tallinnan ravintolavinkit Kohvik Sesoon

4 kommenttia

 1. Kiva kun tykkäsitte ravintolasta (huh onneksi, ettei mennyt suosittelu pieleen ;). Sinne pitää kyllä päästä vielä uudelleenkin! Ihania ruokakuvia, nälkä tulee katsellessa.. :P

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia reissultanne. Kylläpä tulikin Tallinnan ikävä :)

  VastaaPoista
 3. Hello!
  We are a new restaurant in Tallinn, and we would be glad if you find time to visit us.
  Here's some information about us:
  Restaurant “Taanilinna” in Tallinn’s medieval Old Town welcomes its old and new friends and guests of the city to its nice and homelike atmosphere. The restaurant offers the main dining hall seating 35 people, a wine cellar for 20 seats, the 1st floor terrace (20 seats), the 2nd floor terrace (20 seats), a private room for business meetings or family celebrations for up to 12 people and a free parking with limited parking lots.
  “Taanilinna” team would be happy to treat you to the rich and delicious high quality Old Danish cuisine at reasonable prices
  Come and enjoy!
  www.facebook.com/taanilinnarestoran
  www.taanilinna.com
  +372 55 71618
  Uus 6, Tallinn

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla, etteivät vinkkimme pettäneet. Teillä on kiva blogi - keep up the good work! :)

  VastaaPoista