Search

Lakitettu lahja valmistuneelle

Kaikki Paketissa paketointi-idea ja paketointiohje valmistujaislahja

Kummallista kuinka mieli piristyy aina perjantaita kohden. Tätä päivää on odotettu, nimittäin tämä kaksikko suuntaa iltapäivällä viikonloppureissulle Tallinnaan. Tiedossa hemmottelua, hyvää ruokaa ja ystäviä. Rentouttava viikonloppu tulee tarpeeseen, sillä edelliset viikot ovat olleet varsin kiireisiä. Reissukuvia päivitämme ainakin Instagramiin (klik). 

Tässä postauksessa matkaamme ajassa muutaman viikon taakse, jolloin juhlistimme hyvän ystävän valmistumista. Esittelimme jo aiemmin täällä blogissa juhliin tekemämme karkkitaulun. Kyseinen postaus (klik) nousi kerta rymäyksellä kaikkien aikojen luetuimmaksi. Mukavaa, että se kiinnosti monia.

Valmistuneen pääaine oli englantilainen filologia, jota käytimme inspiraation lähteenä virallisen lahjan paketoinnissa. Lopputuloksena syntyi hattu, valmistujaishattu. Samanlainen tupsuhattu on tuttu  näky brittien ja amerikkalaisten valmistujaisjuhlissa. Jos ei muualla, niin useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa näitä on vilahdellut. Briteissä ja Amerikassa valmistuneelle luovutetaan myös diplomi. Olihan sellainen taiteiltava myös meidän pakettikokonaisuuteen. Ja kaikki tämä syntyi näin:

Näitä tarvitset:

  • kuution muotoinen laatikko lahjalle.
  • mustaa lahjapaperia 
  • pahvia
  • valkoista lankaa 
  • kultaista lankaa 
  • musta nappi tai nasta
  • sakset ja teippiä (tavallista sekä kaksipuoleista)

Näin onnistut:


1. Leikkaa pahvista laatikkoa noin puolet isompi neliö ja kääri se mustaan lahjapaperiin. Paketoi myös lahjalaatikko samalla paperilla.


2. Kiinnitä pahvineliö kaksipuoleisella teipillä tai vaihtoehtoisesti liimalla laatikon päälle kuvan osoittamalla tavalla.


3. Nyt hattu itsessään on valmis.


4. Seuraavaksi tehdään hatulle perinteinen tupsu. Aloita keräämällä lankaa kämmenen ympärille (kuva 1). Pujota tupsun kiinnistyslanka kerän läpi (kuva 2). Katso, että lanka on tarpeeksi pitkä, jotta tupsu ylettyy paketin yli. 

Seuraavaksi niputetaan tupsu toiselta puolelta kultaisella langalla. Kieritä kultaista lankaa tiukasti ja tasaisesti nipun yläpäähän noin sentin leveydeltä. Pidä huoli, että kiinnityslanka jää yläpäähän (kuva 3). 

Leikkaa tupsu auki ja tasoita pää tasaikeksi (kuva 4).5. Kiinnitä tupsu keskelle hattua mustan nastan avulla. Voit myös käyttää mustaa nappia ja kuumaliimaa kuten me teimme

Kaikki Paketissa paketointi-idea ja paketointiohje valmistujaislahja

6. Lahja saa täydellisen loppusilauksen, kun teet kortiksi rullalle käärityn "diplomin".

Kaikki Paketissa paketointi-idea ja paketointiohje valmistujaislahja

Mutta nyt on aika sulkea kone, ottaa matkapakaasit mukaan ja lipua Tallinnaan. Hyviä Tallinnan vinkkejä otetaan vastaan! Jos ei tällä reissulla kaikkea ennätetä, niin sitten seuraavalla.

Mitä sinun viikonloppusuunnitelmiin kuuluu?

2 kommenttia

  1. Hauskaa Tallinan reissua! Ravintola jota voin täydestä sydämestäni suositella: Leib Resto ja Aed (Ravintola Leipä) - herkullinen ruoka ja hyvä palvelu. Blogiinikin siitä viime vuonna kirjoittelin: http://arkilove.blogspot.fi/2014/07/tallinnan-retken-ravintolasuositus.html

    VastaaPoista