Search

Itse tehty suihkugeeli

itse-tehty-suihkugeeli
Kaupallinen yhteistyö: Limepop


Innostumme helposti kaikesta sellaisesta, mitä emme vielä koskaan ole tehneet. Nyt olemme jälleen yhtä kokemusta rikkaampia, sillä kylpyhuoneestamme löytyy pullorivi itse tehtyä suihkugeeliä. Itse tehty suihkugeeli on ollut to do -listalla jo jonkin aikaa, mutta innostuimme asiasta kunnolla vasta, kun törmäsimme suihkugeelin ohjeeseen Limepopin blogissa. Valloittavan väriset suihkugeelit suorastaan kutsuivat meitä tarttumaan tuumasta toimeen, eikä homma ollut yhtään niin hankalaa kuin epäilimme.

Koska olimme ensi kertaa asialla, päätimme tehdä suihkugeelikimaran pieniin matkakokoisiin pulloihin. Näin pääsimme testaamaan eri värejä ja tuoksuja. Omaksi suosikiksemme nousi raparperin ja omenan tuoksuinen suihkugeeli. Hyväksi kakkoseksi sijoittui tuoksultaan karhunvatukka-greippi. Eikä limen tai toffee-kinuskin tuoksuissakaan vikaa ollut. Herkullisia yhdistelmiä kerrassaan. Nyt kun omat suosikit ovat löytyneet, ensi kerralla voi tehdä yhden isomman pullollisen suihkugeeliä. Jos sinua kiinnostaa tietää, miten itse tehty suihkugeeli valmistetaan, ohjeen löydät alapuolelta.

kotitekoinen-suihkusaippua

ITSE TEHTY SUIHKUGEELI


Oheisella ohjeella syntyy suihkugeeliä 200 ml. Jos haluat tehdä samanlaisen suihkugeelikimaran kuin me, valmista suihkugeeli ensin ilman värejä ja tuoksuja. Erottele sen jälkeen pullojen koon mukainen määrä geeliä erilliseen kaatonokkaiseen astiaan ja lisää sinne pullokohtainen väri sekä tuoksu.

Suihkugeeli 200 ml (Ohje kannattaa tehdä kaksinkertaisena, jos haluat tehdä yhden isomman suihkugeelin)

Tarvikkeet
Sekoitusastia
Kattila veden keittämiseen
Lusikka tai spatula sekoittamiseen
Vaaka
Pullo/pulloja (mielellään kirkkaita)


Aineet
2 g Ksantaanikumia (löytyy ruokakauppojen leivonta-ainehyllyistä)
132 g Tislattua tai keitettyä vettä


Keitä vesi kattilassa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita Plantapon SF ja Lamesoft PO65 keskenään.
Sekoita glyseriini ja jojobaöljy. Lisää joukkoon ksantaanikumi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tämä ensimmäisen vaiheen seokseen.
Lisää joukkoon vesi. Vältä voimakasta vispaamista, jotta geeli ei vaahdotu.
Lisää D-pantenoli, säilöntäaine, tuoksu ja väri. Sekoita varovasti.
Pullota sopiviin pulloihin.



Ksantaanikumin määrällä voit säädellä geelin paksuutta. Jos tahdot juoksevampaa suihkugeeliä, lisää ksantaanikumia hieman ohjetta vähemmän. Me käytimme ohjeen mukaisen määrän ja sillä tuli juuri sopivan paksuista suihkugeeliä.

Itse tehty suihkugeeli säilyy noin 6 kuukautta.

Lisäsäihkettä suihkugeeleihin saat, jos lisäät joukkoon hienojakoista, kosmetiikkalaatuista glitteriä. Se ei kuitenkaan ole pakollista, sillä suihkugeelit näyttävät ilmankin todella kauniilta. Kaikkia aineksia myydään kotimaisen Limepopin verkkokaupassa (klik!).

itsetehty-suihkugeeli

Vaikka aineksia on useampi, suihkugeelin valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Raaka-aineet lähinnä vain sekoitetaan keskenään. Vaaka on tässä hommassa ehdoton!

Suihkugeelin ainesosaluettelossa vilahtelee nimiä, jotka eivät välttämättä kerro mitään. Siksi on hyvä avata hieman, mitä aineita näiden erikoisten nimien takana on. Tiedot ainesosista on koottu Limepopin sivuilta.

Plantapon®SF on ekosertifioitu, kasviperäinen nestemäinen ja luontoystävällinen biohajoava pinta-aktiivinen seos, jota voidaan käyttää pääasiallisena pinta-aktiivina. Se on suunniteltu erityisesti luonnonkosmetiikkaan. Aine vaahtoaa hyvin ja puhdistaa ihon kuivattamatta sitä. Soveltuu mm. shampooseen, suihkugeeleihin ja kasvojen pesutuotteisiin.

Lamesoft on kasvipohjainen, luonnollinen ioniton pinta-aktiiviaine ja sakeuttaja. Aine on mieto, joten se sopii hyvin herkälle iholle ja lapsille. Lamesoft tekee tuotteesta paksumpaa ja vaahtoavampaa. 

Pantenoli tai B5-vitamiini on kosmetiikassa käytetty kosteuttaja ja pehmittäjä. Se auttaa säilyttämään kosteutta iholla ja edistää ihon elastisuutta

Säilöntaine on helppokäyttöinen kosmetiikkaan tarkoitettu säilöntäaine. Se sopii useille eri tuotteille, pois huudeltaviin ja iholle jätettäviin. Kestää hyvin eri lämpötiloja. Säilöntäaine ehkäisee laajalti bakteereja, hiivoja ja homesieniä. 

Kasvipohjainen glyseriini kosteuttaa ihoa sitomalla itseensä vettä. Sitä käytetään mm. voiteissa, rasvoissa, seerumeissa ja saippuoissa. Ei sisällä kemikaaleja tai liuottimia. Limepopin glyseriini on palm free!

diy-suihkugeeli

Entä millaista kotitekoisesta suihkugeelistä tuli? Itse tehty suihkugeeli on ihan toimivaa tavaraa eli se ei kalpene millään tavalla kaupan vastaaville tuotteille. Tykkäsimme kovasti ja varmasti kokeilemme valmistamista myöhemmin uudelleen.

Tällainen värikimara syntyi DIY-pajassa tällä kertaa. Onko jokin tekemistämme suihkugeeleistä erityisesti mieleesi? 

29 kommenttia

  1. Aivan ihanan näköisiä!
    Hmm... pitääköhän aktivoitua, tilata aineksia ja tehdä vähän syksymmällä joululahjoja... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä saakin kivan värikkäitä lahjoja. Kiva lahjaidea myös reissaajalle, jos valmistaa suihkugeeliä pikkupulloihin, kuten me teimme.

      Poista
  2. Tosi kiva postaus. Harrastan DIY-kosmetiikkaa ja on ollut jo pitkään ainekset suihkugeelin mutta on jäänyt tekemättä. Yritän kuluttaa saippuavarastojani pois.
    Luonnonkosmetiikkan käyttäjänä säilöntäaineeni on Ecosafe enkä lisäisi synteettisiä värejä tai tuoksuja. Eteerisistä öljyistä saa ihania tuoksusekoituksia. Pakko vaan mainita että glitterin lisääminen suihkugeelin ei todellakaan ole ekoteko, jollei sitten osta erikseen ekoglitteriä. En muista mikä firma sitä myy mutta ei ainakaan nämä DIY-kosmetiikkaafirmat. Ehkä joku ihan kosmetiikan verkkokauppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna ja kiitos kommentista :) Alkuaskeleet nyt suihkugeelin tekemisessä on otettu, joten tästä on hyvä jatkaa :) Tuossa glitter-asiassa olet täysin oikeassa, emmekä uskalla sanoa, täyttääkö tuo Limepopin glitter eko-määrittelyn. Täytyypä kysyä asiaa Limepopista ja myös toivoa valikoimiin eko-glitteriä. Anne, joka verkkokauppaa pitää, kuuntelee hyvin asiakkaitaan. Eteerisistä öljyistä ajattelimme tehdä syksymmällä laajemman postauksen, mitä ovat ja mihin käyttää yms. Nyt tekemissämme saippuoissa Lime oli eteerisestä öljystä tehty, muut tuoksuöljyistä. Kaapissa olisi ollut sitronella -eteeristä öljyä, mutta se ei tuntutunut suihkusaippuaan kovin houkuttelevalta tuoksulta. Hyttyset toki olisivat pysyneet poissa :) Kivaa loppuviikkoa :)

      Poista
  3. Apua, nuo näyttävät ihan juotavan hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoda niitä ei sentään uskalla, vaikka herkullisia ovatkin väreiltään :) Kiitos aurinkoisesta kommentista Kristiina :)

      Poista
  4. Voi mitä värijuhlaa, kaupan kalpenevat mennen tullen!!!
    Tämähän on loistava joululahjaidea, jos tekisi vaikka Juniorin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin aikamoinen värikimara :) Näitä kelpaa kylppärissä katsella, joka on muuten väreiltään aika hailakka. Tuovat väriä sinne :)

      Poista
  5. Suurena raparperin ystävänä, luulenpa, että tuo rapsu-omppu olisi se minun suosikkini. Toisaalta olisi myös ihanaa jos iho tuoksuisi ihan karkilta. Värien puolesta kaikki kävisi. Ihana lahjakin tällainen muuten olisi.
    Aurinkoista torstaita ihanuudet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on ihana, olipa mikä tahansa juttu kyseessä :) Mekin mietimme, että syksymmällä voisi lahjaksi tehdä joulua silmällä pitäen (outoa puhua joulusta, kun ulkona vihdoin kunnon helle). Aurinkoa sinne Outi :)

      Poista
  6. Onpa mielenkiintoinen työ teillä ollut!Kaikkea voi itse valmistaa näköjään eikä niin vain kaupasta ostaa.Nyt valaisi tuokin asiaa,mitä aineita suihkugeeli sisältää.Lemppari olisi mun mieleen tuo Lime näin kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin. Aina pitää jotain uutta testata. Kiva kokeilu ja jälleen yhtä kokemusta rikkaampana :) Lime oli kivan raikas tuoksu, kesäinen sekin :)

      Poista
  7. Ei itku miten ihania ja niin syötävän raikkaat väritkin. Rapsufanina himoitsen tuota Raparperi-omenaa, mahtaa tuoksua ihanalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä setti hellii kyllä värien ystäviä, varsinkin näin kesällä saa leikkiä väreillä. Raparperi-omenasta tulee mieleen äidin tekemä piiras. Huumaavan herkullinen tuoksu :)

      Poista
  8. Aivan ihania!näinköhän mä osaisin tehdä...tuo rapsuomppu olis varmaan myös mun suosikki! Aurinkoista torstaita☀️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoja oli valmistaa, vaikka ainesosia olikin useampi. Lähinnä kaikki vaan sekoitettiin keskenään. Ainoa kuumennettava asia oli vesi. Eli helppoa kuin heinänteko :) Kivaa loppuviikkoa Kristiina :)

      Poista
  9. Hmm etenkin tuo raparperi-omppu kuulostaa ja näyttää niiiiin herkulliselta.Pitäisi ihan kerätä rahaa uusiin kokeiluihin syksyksi ja samalla voisi tosiaan tehdä joululahjoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy tosiaan saapuaa muutaman kuukauden päästä ja silloin voikin jo mietiskellä joululahjojen tekemistä. Nämä ovat kivoja lahjoja :)

      Poista
  10. Iiks----*kiljuu* nää on ihania....mäkin haluun :) nää on pakko saada :)

    VastaaPoista
  11. Minä pidän toffeekarkeista ihan hirmuisesti. Miten kiva olisikaan pestä itsensä toffee-kinuskilla. Olisin yltäpäältä toffeessa. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kerrassaan herkullinen tuoksu. Arvaa tekisikö mieli maistaa :) Ei parane, muuten taitaa suu vaahdota kerrakseen :)

      Poista
  12. Oi, näyttää ja kuulostaa kyllä mahtavan ihanille! :)

    VastaaPoista
  13. Luin pitkästä aikaa blogianne, ja ahmin koko kesän päivitykset kerralla. Piti säästellä, mutta en malttanut! Aivan ihania ideoita, toteutuksia, ja tunnelmointeja. En tajua miten kellään voi olla noin paljon luovuutta ja kekseliäisyyttä ja tyylitajua. Yo-saippuasta oksa-paikkakortteihin. Ihanaa! Näistä suihkugeeleistä lime näyttää parhaalta, sen valitsisin aamusuihkuun. Toffee-kinuski olisi sellainen lohturuoan vastine kun menee kuumaan suohkuun pitkän päivän jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi lämmin kiitos kommentista :) Näitä on aina ihana lukea. Mitä mukavinta kesän jatkoa sinulle! Toivottavat Jani ja Aleksi

      Poista
  14. Ihanan näköisiä! Paljonko neljän pienen suihkugeelisetin ainekset maksoivat? Mietin myös, että ohjeessa aineet ovat grammoissa ja kaupassa millilitroina. Voiko olettaa, että 1g on suunnilleen 1ml ostosta tehdessä, vai menisikö ihan pieleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jadekettu. Vastaamme tähän sinulle illemmalla, kun pääsemme sukujuhlista pois. Katsomme minkä kokoiset purkit meillä oli käytössä ja laskemme hinnat. Emme muuttaisi grammoja milleiksi, koska homma voi mennä mönkään. Meillä oli vaaka, jonka pystyi nollaamaan. Laitoimme kulhon siihen, nollasimme painon, sen jälkeen aineet kerrallaan niin, että nollasimme joka välissä, jotta saimme ohjeen mukaisen grammamäärän. Alkuperäisessä ohjeessa Limepopin sivuilla nämä myös grammoina, emmekä uskaltaneet muuttaa, jotta suhteet säilyvät ennallaan. Mutta palataan tähän illemmalla vielä paremmin :) Terkuin Jani ja Aleksi

      Poista
    2. Meillä oli kaikista materiaaleista pienin pullo hankittu Limepopista ( glyseriiniä 60ml, jojobaa 60ml, D-pantenolia 50ml, Lamesoftia 50ml, Plantaponia 100ml ja pieni säilöntäainepurkki). Materiaalit kaikkineen maksoivat vajaan 30 euroa. Näihin neljään pulloon ei kulunut kuin pieni osa aineksia eli määrällä saa tehtyä vielä monen monta saippuaa. Oikeastaan ainoa aine, jota tuossa kuluu enemmän on pinta-aktiivi Plantapon, joka puhdistaa ja vaahtoaa saippuassa. Jos haluat tehdä kerralla useamman, suosittelen sitä tilaamaan suuremman putelin. Jos itseltä löytyy esim. eteerisiä öljyjä omasta takaa, ne kannattaa hyödyntää tuoksuina. Voi toki tehdä myös hajusteettoman version.

      Poista
  15. Mahtavaa! Olen jo pitkään ajatellut kokeilla saippuan valmistusta ja nyt sitten tekisi mieli kokeilla myös suihkugeelin tekoa. Karhunvatukka-greippi näyttää herkulliselta, voisin ottaa kotiini myös tuon laventelin :)

    VastaaPoista