Search

Ekologinen paketointi

ekologinen-paketointi-2

Vuosi on vierähtänyt nopeasti. Blogi on jäänyt tänä vuonna hieman muiden kiireiden vuoksi taka-alalle, mutta lupaamme aktivoitua ensi vuonna uudelleen. Sen sijaan Instagramissa olemme jakaneet paljon ideoita ja inspiraatiota, joten poimimme tähän joulupostaukseen nyt pienen katsauksen, millaisia paketteja meidän tonttupajassa on tänä vuonna näperrelty. Teemana on vahvasti ekologinen paketointi.

Paketointia furoshiki-tyyliin


Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen paketoinnissa on ollut meille jo pitkään lähellä sydäntä. Tänä jouluna olemme hurahtaneet Furoshiki-paketointityyliin, joka on lähtöisin Japanista. Siinä lahjat kääritään kankaisiin. Kankaaseen kääriminen on paitsi esteettinen myös ekologinen tapa tehdä kauniita lahjapaketteja. Googlettamalla löydät simppeleitä ohjeita taittelutekniikkaan. Josko ensi vuonna ennättäisimme tehdä myös oman ohjeen furoshikin saloihin.

furoshiki-paketointi
kangas-lahjapaketointi

Meille ekologoinen paketetointi tarkoittaa myös sitä, että hyödynnämme lahjapakettien koristeina luonnonmateriaaleja. Havut, kävyt ja pienet oksat antavat kauniin lisän lahjapakettiin. Myös kuivatut appelsiinin- tai ananaksen siivut soveltuvat täydellisesti pakettien päälle. Kanelitangoilla ja tähtianiksilla lahjaan saa puolestaan ripauksen joulun tuoksua. 

ekologinen-paketointi-materiaalit

Tänä vuonna kiinnitimme erityistä huomiota myös lahjapapereihin. Perinteisen lahjapaperin sijaan hyödynsimme vanhoja karttapapereita ja nuottipaperia paketoinnissa. Muutama paketti tuli käärittyä myös sanomalehtipaperiin. Koska sanomalehtipaperista irtoaa helposti mustetta, kannattaa lahja suojata niin, ettei se tahriinnu.

Yksi omista lempipakettikoristeista syntyi tyhjästä kananmunakennosta. Leikkasimme siitä kauniit kellokukat juuttinarusta tehdyn rusetin päihin roikkumaan. Niin yksinkertainen, niin kaunis :)

ekologinen-paketointi

ympäristöystävällinen-paketointi

Instagramin puolelta löydät lisää ideoita. Siellä muun muassa vinkki, kuinka paperimukista tai -lautasesta saa kätevästi tehtyä lahjarasian joulun pienille herkkulahjoille. Otahan kanava seurantaan (klik!).

Toivotamme lämminhenkistä joulua! Palataan ensi vuonna asiaan aktiivisemmissa merkeissä myös täällä blogin puolella!

ps. MTV:n Katsomossa on yhä nähtävilla Suomen kaunein koti - joulukodit -erikoisjakso, jossa olimme mukana marraskuussa. Jaksossa kurkistellaan, miten me valmistaudumme joulun viettoon. Myös uusimmassa Kotivinkissä on kiva juttu meistä. Siinä annamme lisää vinkkejä ekologiseen paketointiin. 

2 kommenttia

  1. Voi olla, että olen teidän yksi ykkösfaneista, koska joka tuutista tulee teidän ihania ideoita seurattua. Ootte paketoinnin kunkkuja <3
    Ihanaa joulua teille kahdelle <3

    VastaaPoista
  2. Kiva, että piipahditte tänne blogin puolellekin! Ihania paketteja! Olisipa hienoa saada mausteiden tuoksuinen lahja! 😀 Suomen kauneimmasta joulukodista bongasin kyllä teidät. 👍 Ihanaa joulun aikaa! ✨🎄🎁

    VastaaPoista