Search

Pouring art -taidetta seinälle ja arjen pieniä iloja

valutaidetta-pouring-art

Maailman ollessa sekasorrossa käsityöt ja askarteluhetket tarjoavat mahdollisuuden irrottaa edes hetkellisesti ajatukset ikävistä asioista. Olemme huomanneet, että jo pienetkin näpräilytuokiot helpottavat mielen kaaosta ja antavat aivoille lepoa. Oletko sinä huomannut saman?

Yksi viime aikojen rentouttavimmista projekteista oli, kun loimme pouring art -tekniikalla taidetta kodin seinille. Pouring art on eräänlaista valutaidetta. Siinä valmiille maalauspohjalle kaadetaan ensin pouring-ainetta ja annetaan sen levittyä pintaan kauttaaltaan. Sen jälkeen maalauspohjaan muodostetaan halutun värisistä maali-pouringseoksista kuvioita. Lopuksi voi vielä hiustenkuivaajalla levittää maalikuvioita haluamaansa muotoon. Vuorokausi kannattaa odotella kuivumista, jonka jälkeen taulu on valmis ripustettavaksi seinälle. Askarteluliikkeissä ja toisinaan Lidlissäkin myydään valmiita maalisettejä, joilla pääsee loistavasti pouring-kokeiluissa alkuun. Tekniikkaa on hankala sanallisesti selittää ja sen vuoksi teimme siitä videon Instagramin puolelle. Kokeilu onnistui yli odotusten ja taulut päätyivät ihan seinälle asti. Hieman epäilimme, voiko roiskien saada kaunista aikaan, mutta kyllä vain sekin on mahdollista.

Iloa voi hakea arjen pienistä hetkistä


DIY-projektit ovat tosiaan tuoneet sopivaa vastapainoa raskaiden aikojen keskelle. Muilta osin arki on viime aikoina kulkenut pitkälti töiden, ulkoilun ja erilaisten kotiaskareiden parissa. Näinä aikoina iloa voi hakea arjen pienistä hetkistä, olipa kyseessä sitten ikkunoista sisään paistava kevätaurinko, kiireetön viikonloppuaamiainen tai leppoisa perjantai-ilta tortillojen ja hyvän leffan parissa.

IMG_0686

Perjantai-ilta tortillojen ja Netflixin parissa on itse asiassa meillä jo tietynlainen traditio. Saimme taannoin Kariniemeltä testiin uutuustuotteita ja niistä erityisesti Spicy Brazil -pannuvalmiit suikaleet nousi omaksi suosikiksemme. Pakkaus sisältää fileesuikaleiden ohella myös kasvissuikaleita raikkaan tulisessa pintamausteessa. Usein tulee paistettua broitsun seassa erilaisia kasviksia, joten tämä oli hyvinkin tervetullut uutuus. Kasviksina on paprikaa, kidneypapuja, vihreitä papuja ja maissia. Näppärä arjen pelastaja ja toimii loistavasti tortillojen täytteenä. 

Spicy Brazilin ohella Kariniemi on tuonut markkinoille myös Classic-version, jossa kasviksina oranssia ja keltaista porkkanaa. Tämän tuotteen maukas pintamauste on takuulla koko perheen mieleen ja sopii niillekin, jotka välttelevät tulisempia ruokia.

IMG_1027

Viimeiseen viikkoon on mahtunut myös pikainen pyrähdys Tallinnaan. Tuosta reissusta ajattelimme tehdä ihan oman postauksen blogiin lähiaikoina. Tallinnassa oli varsin hiljaista ja tuntui, että kaupunki on vielä talviunilla. Korona on rokottanut myös Tallinnan ravintolapuolta pahoin ja moni paikka on sulkenut ovensa vuoden sisällä. Siitäkin huolimatta kaupunki tarjosi tälläkin kertaa uutta mielenkiintoista nähtävää. Mutta palataan niihin lähiaikoina lisää.

Mukana Kässämessut netissä -tapahtumassa 11.3. klo 19!


kässämessut netissä

Lopuksi vielä vinkki kaikille kädentaitojen ystäville. Ensi viikonloppuna on tarjolla paljon mielekästä ohjelmaa, kun suosittu Kässämessut netissä -tapahtuma avaa virtuaaliporttinsa Facebookissa. Ihana Ann-Marie Nature by Amppu -yrityksestä pyysi meitä vierailemaan hänen livelähetyksessään perjantaina 11.3. klo 19 ja tokihan me siihen suostuimme.

Kierrätysaiheisessa livelähetyksessä valmistetaan ensin huulivoidetta Ann-Marien opastuksella. Lähetyksen loppupuolella annamme vinkkejä, kuinka huulivoidepurkit paketoidaan kauniisti kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Lopputuloksena syntyy ihastuttava muistaminen, jolla voi ilahduttaa ystävää, sukulaista tai vaikkapa opettajaa keväällä koulujen päättyessä. Liven aikana esittelemme myös pari hauskaa korttiaskarteluideaa, joissa huulivoidepurkki on osa toteutusta.

Kässämessut netissä on käsityöalan virtuaalinen messutapahtuma, johon voi osallistua vaikkapa omalta kotisohvalta käsin. Mukana on lukuisia käsityöyrityksiä ja koko viikonlopun täydeltä ohjelmaa. Tapahtuman aikana voi tehdä myös mahtavia messulöytöjä.

Keväiset Kässämessut netissä järjestetään 11.-13. maaliskuuta. Tapahtumasta voit lukea lisää täältä ja Facebook-sivun löydät täältä!

*Kariniemen tuotteet saatu pr-näytteinä.

4 kommenttia

 1. Tulipa upeat taulut. Lidl:ssä jo kerran pyörittelin tällaista settiä käsissäni, mutta värit olivat väärät meidän kotiin. Pienistä jutuista tosiaan saa iloa ja tauon kaiken tämän kaaoksen keskellä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Lidlissä on tosiaan aina välillä ollut myynnissä valmiita pouring-settejä. Toivottavasti tuovat enemmän värivaihtoehtoja valikoimiinsa ensi kerralla.

   Poista
 2. On kaunis taideteos nyt seinällä. Mä haluaisin sellaisen valtavan suuren taulun seinälle.Tyyli jotain abstraktia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sellainen iso taulu olisi meilläkin haaveena. Hintaa niillä kovin on, mutta kyllä taide on aina hyvä investointi. Pitää nyt ensin tyytyä tähän omaan taiteeseen ja siitä sitten seuraavaksi siirtyä oikein taiteilijoiden töihin :) Kivaa loppuviikkoa! T: Jani

   Poista