Search

DIY lahjarasia x 3 ja ihanat huulivoidekortit

pahvimukista-taiteltu-rasia

Pienet muistamiset ja niiden paketointi tuottavat usein päänvaivaa. Meiltä on jo vuosia pyydetty ohjeita helppojen lahjarasioiden askarteluun ja nyt sellaisia olisi tarjolla. Nämä lahjarasiat syntyvät kierrätyshengessä materiaaleista, joita monista kodeista löytyy jo valmiiksi. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi talouspaperirullan hylsystä saa helposti tehtyä parikin erilaista lahjarasiaa. Tai että myös paperimuki taipuu kauniiksi lahjarasiaksi. Kyllä vain, pian näet millaisia lahjarasioita me olemme niistä tehneet.

Lahjarasia kaipaa toki myös täytettä sisäänsä. Täydellinen muistaminen syntyy, kun rasian sisään kätkee jotain itse tehtyä. Esimerkiksi itse tehty huulivoide on käytännöllinen lahjaidea, joka sujahtaa myös kokonsa puolesta täydellisesti pieneen rasiaan. Huulivoidepurkin voi vaihtoehtoisesti myös liittää osaksi onnittelu- tai kiitoskorttia. Näistäkin näet muutaman esimerkin tässä postauksessa.


DIY lahjarasia x 3


Lahjarasiat ovat käteviä erityisesti pienten muistamisten kätkemiseen. Valmiita lahjarasioita myydään kaupoissa, mutta sellainen on helppo askarrella myös kotona. Helpoimmillaan itse tehty lahjarasia syntyy paperimukista. Siron rasian sisään voi laittaa esimerkiksi itse tehdyn huulivoidepurkin tai muun mukavan muistamisen. DIY lahjarasian valmistukseen tarvitset paperimukin lisäksi vain sakset, et muuta. Näppärää, eikö vain!

Katso alla olevalta videolta paperimukista tehdyn DIY lahjarasian ohje:rasia-pienelle-lahjalle

Vaihtoehtoisesti lahjarasian voi tehdä tyhjästä talouspaperirullan hylsystä. Se taipuu jopa kahteen eri rasiamuotoon. Näistä ensimmäinen syntyy puristamalla rullan päädyt kiinni toisiaan vasten niin, että lopputulos muistuttaa tetraa. Kiinnitys onnistuu helpoiten nitojan avulla. Toisessa rasiassa rullan päädyt suljetaan taittamalla reunat molemmilta puolilta sisäänpäin. Rasiat voi viimeistellä kauniilla narulla ja tarralla. Kuvassa näkyvät rasiat on tehty yhdestä talouspaperirullan hylsystä leikkaamalla se kahteen osaan.


Ihastuttavat huulivoidekortit kiitoslahjaksi


diy-onnittelukortti

Otamme jo pienen varaslähdön myös kevään juhlasesonkiin. Koulujen ja kerhojen päättyessä moni haluaa kiittää opettajia tai kerhotätejä ja -setiä pienellä muistamisella. Kortti on aina kaunis ele ja ilahduttaa saajaansa takuulla. Myös pienet, itse tehdyt muistamiset lämmittävät kenen tahansa mieltä. Nämä kaksi asiaa on mahdollista myös yhdistää. Niinpä suunnittelimme pari kaunista korttia, joihin on sisällytetty purkillinen itse tehtyä huulivoidetta.

Ensimmäistä korttia koristaa kaunis kukka, jonka keskiosa on toteutettu huulirasvapurkista ja terälehdet kanamunakennosta. Huulirasvapurkki on kiinnitetty korttiin sinitarralla ja terälehdet liimattu kuumaliimalla.

kortti-opettajalle

Toisessa kortissa aikakaus- ja tarjouslehdistä on leikattu kirjaimia ja muodostettu niistä kiitos-sana korttiin. Pyöreä huulirasvapurkki ajaa toteutuksessa O-kirjaimen asemaa. Aika kiva tapa muistaa ja kiittää ketä tahansa.

Huulirasva on valmistettu Nature by Ampun ohjeella ja saimme luvan ohjeen julkaisemiseen myös meidän blogissa. Kaikista huulivoideohjeista tämä on osoittautunut ehdottomasti parhaaksi. Ohjeesta syntyy neljä ihanan hoitavaa ja pehmeää huulivoidetta. Mikä parasta, itse tehty huulivoide on todella helppo valmistaa ja homma onnistuu ihan keneltä vain.

Itse tehty huulivoide


Pehmeä huulivoide (4kpl x 10ml)

5-11 gtt/tippaa greipin tai piparmintun eteeristä öljyä (0,5-1%) 


1. Desinfioi purkit suihkauttamalla niihin minimissään 60% alkoholia tai haavanpuhdistusainetta ja kuivaamalla sen jälkeen talouspaperilla.

2. Punnitse kasvivoit ja mehiläisvaha kuumuutta kestävään astiaan.

3. Mittaa öljyt ja kaada ne kasvivoiden ja mehiläisvahan päälle sulatusastiaan.

4. Sulata kuumassa vesihauteessa, kunnes kaikki raaka-aineet ovat sulaneet nestemäiseksi.

5. Nosta sulatusastia vesihauteesta ja anna jäähtyä pieni hetki.

6. Lisää eteeriset öljyt tippoina vielä täysin nestemäiseen seokseen. Sekoita.

7. Kaada varovasti, mutta ripeästi huulivoide purkkeihin tai -hylsyihin. Voide kovettuu todella nopeasti. Jos näin tapahtuu ennen kuin olet ennättänyt kaataa seoksen purkkeihin, voit sulattaa seoksen varovasti uudestaan.

8. Kirjaa etikettiin tuotteen nimi ja valmistustusaika

HUOM! Lisää eteerisiä öljyjä vähän kerrallaan ja tarkista, että tuoksu ei ole omaan makuusi liian vahva. Greippi tuo raikkaan ja makean tuoksun huulivoiteeseen, kun taas piparminttu raikastaa ja viilentää huulia.

VINKKI: Sulatusastian saat helpoiten puhdistettua lämmittämällä sen uudelleen ja pyyhkimällä talouspaperilla täysin puhtaaksi. Sen jälkeen voit tiskata sen kunnolla.


Kaikki materiaalit huulivoiteeseen voi ostaa Nature by Ampun verkkokaupasta!


2 kommenttia

  1. Kiitos super hienosta vinkistä! Tuollainen huulivoidekortti on mukava antaa sekä saada ❤️ En ole itse tehnyt kuin muutaman kerran luonnonkosmetiikkaa. Laittaisinko greippiä vai minttua... Taidan tehdä molemmat!

    VastaaPoista
  2. Olenkin tehnyt korulahjoille paketteja talouspaperi- ja vessapaperirullien hylsyistä.
    Tuollaista kuppipakettia pitää kyllä testata ja sisälle laittaa vaikka vähän namusia.
    Ihanaa viikonloppua murut <3

    VastaaPoista