Search

Ystävänpäiväherkut joulun jämistä: sydäntikkareita ja ystävänpäivätorttuja

ystävänpäivälahja-tikkari-karkkikepeistä

Ystävänpäivää vietetään tänä vuonna samaan aikaan laskiaisen kanssa. Se tietää herkuttelua kaksin verroin. Tänä vuonna muistamme ystäviämme myös pienin herkkulahjoin. Ne on valmistettu joulun ylijäämistä. Muistamisiksi syntyi suloisia sydäntikkareita ja ystävänpäivätorttuja.

Sydäntikkarit on tehty jouluna ostetuista karkkikepeistä, joita kutsutaan myös piparminttukepeiksi. Osa karkkikepeistä jäi jouluna syömättä, joten päätimme tehdä niistä sydämenmallisia tikkareita. Tikkarin keskustaan sulatimme valkosuklaata, jonka päälle ripottelimme koristeiksi nonparelleja. Sydäntikkareista tuli syötävän suloisia. 

Ystävänpäivä on hyvä sauma hyödyntää myös joululta ylijääneet torttutaikinalevyt. Taittelimme taikinasta kirjekuoren mallisia leivonnaisia ja täytimme hillolla. Hyvin kävivät kaupaksi, vaikka juuri jouluna torttuja tulikin syötyä pelli tolkulla. Ehkä se oli tämä uusi taittelumalli, joka sai herkkuhimot taas valloilleen.
  ystävänpäivätorttu

Teimme molemmista ystävänpäiväherkuista lyhyet video-ohjeet, jotka voit katsoa alta.

OHJE: SYDÄNTIKKARI KARKKIKEPEISTÄ


Vinkki: Karkkikeppejä käytetään uunissa vain sen verran, että ne pehmenevät. Jos kepit ovat liian pitkään uunissa, ne sulavat ja homma epäonnistuu. Muutama minuutti uunin lämmössä riittää pehmittämään karkkikepit niin, että ne voi muotoilla toisiinsa kiinni pellillä. Kiinnitä kepit toisiinsa heti uunin jälkeen ja käytä suojahansikkaita, jotta et polta sormiasi.


OHJE: YSTÄVÄNPÄIVÄTORTTUVinkki: Kirjekuoren saumat kannattaa painella tiukasti toisiinsa kiinni, jotta ne eivät aukea uunissa. Myös voitelu auttaa pitämään muodon alkuperäisenä. Jos kirjekuori kuitenkin aukeaa paistettaessa, voit muotoilla torttua vielä paiston jälkeenkin.

Miten sinä ajattelit herkutella ystävänpäivänä ja laskiaisena? Kenties laskiaispullilla? Lämminhenkistä ystävänpäivää ja ihanaa laskiaissunnuntaita sinulle!

8 kommenttia

 1. Herkkua on siinä monenlaista, herkkusuille, tein laskiaispullia, laitoin vadelmahilloa ja kermavaahtoa, johon vielä manteli murusta,yhdestä pullasta tulikin niin äglö olo, pelkkä kermavaahto olisi riittänyt,
  tai pelkkä pulla, en voi syödä mitään makeaa.

  VastaaPoista
 2. Meillähän nyt herkutellaan tänään, kun on hääpäivä ja sitten myös huomenna. Tänään ollaan syöty sydämen muotoista kakkusta ja huomiseksi ajattelin tehdä suklaatäytteisiä croissantteja ja mansikoita. Saatan heittäytyä hurjaksi, ja kuorruttaa nuo mansikatkin :)
  Ihanaa ystävänpäivää teille murut <3

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania ideoita jälleen kerran. Hyvää ystävänpäivää ♥

  VastaaPoista
 4. Ihania ystävänpäivävinkkejä! Meillä on herkuteltu viimeiset 1,5 vkoa - kolmet synttärit (-> kaksi täytekakku,yhdet blinirarjoilut), ystävänpäivämuffinit x 2 ja nyt laskiaispullat. Vaan helmikuu on vain kerran vuodessa, niin antaa mennä vaan 😄❤

  VastaaPoista
 5. Onpa kivoja vinkkejä 🤍 Varsinkin nuo sydänkirjekuoritortut saivat vau-huokaisun aikaiseksi. Ehdottomasti tulen kokeilemaan niitä :)
  Kiitos vinkeistä ja kivaa helmikuun loppua!

  VastaaPoista
 6. Hauska tuo "joulun ylijäämä" 😁
  - Mulla on pyörinyt näitä karkkeja jo muutaman vuoden(?) eri tehtävissä, samat tikkarit jaksaa jaksaa. Tuo malli ja väritys kestää niin aikaa. Viimeksi tikkari pääsi synttärionnittelukuvaan, jossa kaivattiin J-kirjainta 😉
  Näppärä!

  VastaaPoista
 7. Oi miten kivat ideat näissä! :) Ihana pikkulahja tuo tikkari. <3

  VastaaPoista