Search

DIY kierrekynttilä - näin saat tavalliseen kynttilään kauniit kierteet

DIY-kierrekynttilä

Syksyinen tervehdys. Viikko on vierähtänyt syysloman merkeissä. Lomalla bongasimme somesta hauskan kierrekynttiläohjeen. Siinä tavallisesta kynttilästä tuunattiin kaunis DIY kierrekynttilä. Kierrekynttilä ei sinällään ole mikään uusi idea, ja mekin olemme niitä aikoinaan kaupasta ostaneet. Vaan emmepä tienneet, että kierrekynttilä on helppo tehdä myös itse. Julkaisimme DIY kierrekynttilän ohjeen alkujaan Instagramin Reels-osiossa ja koska se herätti valtavasti kiinnostusta, jaamme videon myös täällä blogin puolella.

Kierrekynttilän tekeminen onnistuu ihan perinteisestä kynttilästä. Valitettavasti Havin käsinvaletut antiikkikynttilät eivät sovellu hommaan. Sen sijaan Ikean, Tigerin ja Tokmannin kynttilöillä olemme kierteet saaneet onnistumaan. Suosittelemme käyttämään läpivärjättyä kynttilää, jolloin lopputulos on kaunein. Jotta tekniikan ja jujun oivaltaa, kannattaa yksi kynttilä varata harjoittelukynttiläksi. Näin ei harmita, vaikka homma ei ensimmäisellä yrityksellä menisi täysin maaliin. Omat kynttilät hankimme Tigerista.


DIY Kierrekynttilä ohje


Tarvitset:

Kynttilän (läpivärjätty)

Astian, johon kynttilä mahtuu koko pituudeltaan

Kaulimen


Katso alta videolta, kuinka kierrekynttilä tehdään.


DIY-kierrekynttilät

Valuttaako kynttilä?

Olemme viisi kierrekynttilää polttaneet loppuun ja ne kaikki paloivat siististi. Kierteitä tehdessä kannattaa varmistaa, että kynttilä on edelleen suorassa. Kynttilä valuttaa, jos se taivuteltaessa jää vinoksi. Kaupassa myytävien kynttilöiden laaduissa saattaa olla aina myös eroja, mikä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka siististi kynttilä palaa. Niin näitä kuin muitakin kynttilöitä tulee aina polttaa palamattomalla alustalla.

Muuta huomioitavaa?

Kynttilä venyy kierrettäessä hieman. Jos kynttilässä on hyvin lyhyt sydänlanka, se saattaa kynttilän pidentyessä jäädä kynttilän sisään piiloon. Langan saa esiin, kun kynttilää hieman kovertaa päästä veitsellä. Pitkien sydänlankojen kohdalla tätä ongelmaa ei ole.

Mikä on sopiva veden lämpötila?

Jotta kynttilä pehmenee, mutta ei sula, veden tulisi olla noin 45 asteista. Kynttilä pehmenee noin 10 minuutissa. Kun nostat kynttilän vedestä ja se taipuu kevyesti, on kynttilä valmis muotoiltavaksi. 


Tällaisia kynttilätuunauksia tällä kertaa. Blogissa ja Instagramissa aletaan hiljalleen valmistautua kohti joulua ja kaikkea uutta kivaa on tulossa. Joko sinä olet aloittanut tunnelmoinnin kynttilöin? Mukavia syyspäiviä sinulle!

Olethan ottanut Instagram-tilimme jo seurantaan? Löydät sen @kaikkipaketissa

16 kommenttia

 1. Ihania kierrekynttilöitä! Nyt saavat kynttilälaatikossa hyggeilyä odottavat kynttilät uuden muodon. Täällä satoi tänään ensimmäisen kerran räntää. Satoi itseasiassa pitkin päivää. Siis kynttilät esille ja kierteitä niihin tekemään. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja <3 Nyt alkaa olla just se aika, kun kaipaa kotiin kynttilänvalon lämpöä :) Näistä saa tosi kauniita kynttilöitä :)

   Poista
 2. Wau,eipä tuotakaan ole tiennyt, pakko kokeilla, sattuu nimittäin mulla olemaan samanlaisia valkoisia kynttilöitä, kerron sitten miten onnistui. Kiitos vinkistä !

  VastaaPoista
 3. Nää on kyllä kivoja! Täytyy ehdottomasti meidänkin kokeilla kunhan piparien leivonnalta ja muulta lomapuuhalta ehdimme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurahdettiin tähän täysin ja parikymmentä kynttilää nyt tehty :) Vahva suositus :) Kivoja piparitalkoita!

   Poista
 4. Siis eikä mikä idis! Pakko testata, mulla taitaa olla muutama pitkä kynttilä vielä kaapissa.
  Kiitos vinkistä, ootte huippuja <3 Mukavaa viikkoa murut <3

  VastaaPoista
 5. Hauska idea, kierrekynttilät onkin kauniita, en ole sellaisia pitkiin aikoihin poltellut. :)

  VastaaPoista
 6. Videon ig:stä huomasin ja kauniit ovat kierrekynttilät. Terveisiä lomalta Kuusamosta Rukalta.

  VastaaPoista
 7. Juu ei onnistuneet, mikä vika lie ollut, meni 2 kynttilää poikki, mutta aion vielä kerran kokeilla ohkasemmilla kynttilöillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka harmi. Jos kynttilä katkesi, se viittaa että vesi ei ollut tarpeeksi lämmintä tai kynttilä ei ehtinyt tarpeeksi kauan pehmentyä. 45 asteisessa vedessä noin kymmenen minuuttia on meillä ollut ideaali. Liian kuumassa vedessä taas kynttilä sulaa. Toivottavasti saat onnistumaan. Sen tuntee kyllä, kun kynttilä tarpeeksi pehmeä muotoiltavaksi. Kun kerran saa onnistumaan, niin ymmärtää homman jujun :)

   Poista
  2. Pitää olla parafiinikynttilä. Steariinikynttilä ei pehmene.

   Poista
 8. Kiva idea! Kiitos kovasti! Tavallinen kynttilä muuttuu heti näyttävämmäksi.
  Kivaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, moni on kierrekynttilöitä kaippaillut takaisin kauppojen valikoimiin, mutta tällä tavalla itse kieputtaen niitä voi itsekin tehdä :)

   Poista
 9. Voi miten kiva idea taas <3 .. kiitos ja kokeiluun menee hetimiten :)

  VastaaPoista