Search

Luonnollista kosmetiikkaa Suomesta: Kolme Cosmetics, Nature by Amppu ja Kuura Essentials

suomalaista-luonnonkosmetiikkaa*Kuvissa näkyvät tuotteet saatu. Tuotearviot perustuvat aitoihin kokemuksiin.

Korona on tänä vuonna iskenyt kaikenkokoisiin yrityksiin, mutta erityisesti pienyritykset ovat joutuneet ahtaalle. Synkkä tilanne on saanut myös meidät pohtimaan omia ostotottumuksiamme ja suosimaan entistä enemmän paikallista ja kotimaista tuotantoa. Tällä kertaa ajattelimme vinkata kolmesta kotimaisesta yrityksestä, jotka valmistavat luonnonmukaisia tuotteita kauneuteen ja hyvinvointiin liittyen. Kolme Cosmetics, Kuura Essentials ja Nature by Amppu ovat sipoolaisia pienyrityksiä, joilla jokaisella on oma uniikki juttunsa. 

Piipahdimme muutama viikko sitten Sipoossa, jossa Kolme Cosmetics, Kuura Essentials ja Nature by Amppu esittelivät toimintaansa. Yritysten taustalta löytyy kolme valloittavaa naista, joille ekologisuus, eettisyys, turvallisuus sekä luonnolliset raaka-aineet ovat kaiken perusta. Millaisia nämä yritykset ovat ja mikä tekee niistä ainutlaatuisia toimijoita Suomessa? Se selviää seuraavaksi.


Kolme Cosmetics on toxfree-kosmetiikan sanansaattaja

 
IMG_1255

Mikä on Kolme Cosmetics ja mitä se valmistaa?


Kolme Cosmetics
on Hanna Saviojan toxfree-kosmetiikkaa valmistava yritys Sipoosta. Tuoteportfolioon kuuluu erilaisia ihonhoitotuotteita aina voiteista saippuoihin. Ne on valmistettu puhtaista raaka-aineista ilman säilöntäaineita, täyteaineita tai synteettisiä tuoksuja. Taustalla on ajatus siitä, että kosmetiikan tulisi olla mahdollisimman luonnollista ja turvallista käyttää.

Yrityksen tunnetuimpia tuotteita ovat erilaiset palasaippuat ja -shampoot, jotka on kekseliäästi muotoiltu  kolmella eri tavalla käyttötarkoituksen mukaan: kolmion muotoiset palatuotteet on tarkoitettu hiuksille, ympyrän muotoiset kasvoille ja suorakulmion muotoiset käsille ja vartalolle. Nerokas kolmen muodon idea on toiminut kimmokkeena myös yrityksen nimelle.


Mitä on toxfree-kosmetiikka?


Kolme Cosmetics kutsuu valmistamaansa kosmetiikkaa toxfree-kosmetiikaksi. Mutta mitä oikeastaan on toxfree-kosmetiikka? Yksinkertaisimmillaan se on perinteistä luonnonkosmetiikkaa riisutumpaa ja kenties asteen verran jopa luonnollisempaa. Kolme Cosmeticsin tuotteissa toxfree-ideologia näkyy seuraavalla tavalla: 

 • Tuotteet eivät sisällä vettä, joten ne ovat täyttä tavaraa. Esimerkiksi yksi palashampoo vastaa jopa kolmea 250 ml pulloa nestemäistä shampoota.
 • Vedettömyyden ohella tuotteet eivät sisällä lainkaan säilöntäaineita. Kosmetiikassa säilöntäaineet eliminoivat haitallisia bakteereja ja pidentävät säilyvyyttä, mutta samalla ne saattavat tuhota ihon omaa, suojaavaa bakteerikantaa. On myös tapauksia, joissa henkilö on herkistynyt säilöntäaineille.
 • Tuotteissa käytetään mahdollisimman muuntelemattomia raaka-aineita ja vältetään pitkälle prosessoituja ja pilkottuja raaka-aineita. 
 • Tuotteissa kerätyt yrtit ovat Hannan oman puutarhan satoa. Hanna huomasi, että laatuerot  itse kasvatetun ja ostetun välillä olivat niin valtavat, että siirtyminen oman hyötypuutarhan kasveihin oli perusteltua. 
 • Tuotteita ei pakata muoviin, vaan pakkausmateriaalina käytetään valkaisematonta silkkipaperia, kierrätettävää lasia ja kierrätettävää alumiinia. Riisutun kaunista ja ekologista.

Miksi osa tuotteista ei lukeudu luonnonkosmetiikaksi, 
vaikka ne on valmistettu luonnollisista raaka-aineista?


Vaikka tuotteet on valmistettu täysin luonnollisista, turvallisista ja muuntelemattomista raaka-aineista, yritys ei kutsu tuotteitaan luonnonkosmetiikaksi. Tämä saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta siihen on syynsä. Nimittäin yritys hyödyntää kasvosaippuoiden ja original-saippuoiden raaka-aineena lihateollisuudesta hävikkinä syntyvää talia eli eläinrasvaa. Tämän johdosta osa tuotteista ei täytä luonnonkosmetiikalle asetettuja kriteereitä. Talia sisältävät tuotteet eivät myöskään ole vegaanisia.

Talin käyttö kosmetiikassa ei ole millään tavalla poikkeuksellista. Päin vastoin, sitä on käytetty saippuanvalmistuksessa kautta aikain. Tali korvaa Kolme Cosmeticsin tuotteissa yleisesti käytetyn palmuöljyn, joka tunnetaan etenkin negatiivisista ympäristövaikutuksistaan. Kiertotalouden ja ympäristönkin kannalta eläinrasvan hyötykäyttö kuulostaa järkevältä valinnalta. Normaalisti hävitettäväksi päätyvä tali puhdistetaan ja hyödynnetään saippuanvalmistuksessa.

Hanna Savioja Kolme Cosmetics Kolme-cosmetics-kasvovoide

Olemme löytäneet Kolme Cosmeticsin tuotteista jo omat lempparimme, joista ajattelimme vinkata seuraavaksi. Ensimmäisenä jo lähes kulttimaineeseen noussut kehäkukkakasvovoide. 

Kehäkukkauutetta sisältävä kasvovoide on talvi-ihon pelastus


Kolme Cosmeticsin kehäkukkauutetta sisältävä kasvovoide on täydellinen tuote kuivasta ihosta kärsivälle. Tämä moussemainen voide lunastaa lupauksensa: se kosteuttaa, ravitsee ja jättää ihon pehmeäksi.

Lyhyen ainesosalistan vuoksi kasvovoide sopii erityisesti herkkäihoisille. Se ei myöskään sisällä tuoksuaineita. Pohjana on raffinoimaton luomu sheavoi, jonka lisäksi voiteessa on käytetty rypäleensiemenöljyä, manteliöljyä, kehäkukkaa ja e-vitamiinia.

Voide on varsin tuhtia tavaraa, joten sitä kannattaa levittää kasvoille maltillisesti. Jo pieni määrä riittää kosteuttamaan kasvot. Itse otamme voiteen tehokäyttöön säiden viiletessä, sillä vedettömän koostumuksensa ansiosta voide antaa erinomaisen suojan kovilla pakkasilla. 

Koska kehäkukkavoide on tuorekosmetiikkaa, se tulisi käyttää mahdollisimman pian avaamisen jälkeen. Voide säilyy avaamisen jälkeen hyvänä vähintään 3 kuukautta, mutta käyttöikää voi pidentää, kun sitä ottaa aina puhtailla ja kuivilla käsillä.


Lemppareista lempparein: Toxfree Puhdistussorbetti


Sitten lemppareista lempparein. Kolme Cosmeticsin Toxfree Puhdistussorbetti on paras kasvojen kuorintatuote mitä olemme koskaan käyttäneet. Tuotteella saa samalla kertaa sekä kasvojen öljypuhdistuksen, kuorinnan että kosteutuksen. Tämä on ensimmäinen käyttämämme puhdistustuote, joka ei jätä kasvoja natisen kuivaksi. Sorbetin jälkeen iho tuntuu pehmeän kimmoisalta. Kerrassaan ihana fiilis.

Sokeri kuorii hellävaraisesti, sheavoi ja kylmäpuristettu kookoöljy puhdistavat ja jättävät iholle kosteuttavan suojan. Rosmariinin ja laventelin eteeriset öljyt antavat tuotteelle mieltä rentouttavan tuoksun. Lisäksi tuotteessa on käytetty nokkosuutetta, joka tasapainottaa ihon omaa talin tuotantoa.

Tuote säilyy avaamisen jälkeen vähintään puoli vuotta.

Sensitive Palashampoo toi apua herkälle päänahalle


Olemme täällä blogissa jo aiemmin kertoneet, että toinen meistä kärsii herkän päänahan ongelmista. On ollut melkoinen savotta löytää shamppoo, joka ei ärsyttäisi päänahkaa. Tuotteita kyllä on markkinoilla, mutta niiden teho ei ollut toivotunlainen. Myös Kolme Cosmeticsilta löytyy tuote herkälle päänahalle. Sensitive Palashampoo on suunniteltu eritoten kutiavasta, herkästä tai kuivasta päänahasta kärsiville. 

Pari ensimmäistä pesukertaa ei vielä tuottanut huomattavaa muutosta aiempaan, mutta jo parin viikon säännöllisen käytön jälkeen päänahka on alkanut voimaan paremmin kuin aikoihin. Tätä voisi pitää jopa pienoisena ihmeenä, sillä monenlaista shampoota on tullut testattua ja lähes poikkeuksetta vastassa on ollut pettymys.

Palashampoon käyttö on toki hieman vaatinut opettelua, sillä tähän asti olemme käyttäneet kauppojen perinteisiä nestemäisiä shampoita. Kolme Cosmeticsin palashampoo on todella riittoisaa ja se vaahtoa ihanasti. Tuote on hajusteeton ja sen sisältämä kaura pehmentää ihoa sekä lievittää ärsytystä ja punoitusta.

Suosittelemme shampoopesun päätteeksi hiushuuhteen käyttöä. Se tasapainottaa hiuspohjan pH:ta, tuo kiiltoa ja sileyttä sekä helpottaa hiusten käsiteltävyyttä. Kolme Cosmeticsin sivuilta löytyy erinomainen ohje hiushuuhteen tekoon. 

kolme-cosmetics-palashampoo-puhdistussorbetti

Kuura Essentials - hyvää oloa eteerisillä öljyillä

  Kuura-Essentials

Mikä on Kuura Essentials?

Toinen Sipoosta ponnistava brändi kantaa nimeä Kuura Essentials, jonka toiminnan ytimessä ovat eteeriset öljyt ja aromaterapia. Maija Vastamäen perustama yritys valmistaa käyttövalmiita aromaterapiatuotteita koko perheelle. Kolme Cosmeticsin tavoin myös Kuura Essentialsin tuotteissa korostuvat helppokäyttöisyys ja turvallisuus. 

Eteeriset öljyt ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Eteerisillä öljyillä on todettu olevan niin toiminnallisia, terapeuttisia, kosmeettisia kuin lääkinnällisiäkin vaikutuksia. Niitä on kuitenkin osattava käyttää oikein. Luonnollisuudestaan huolimatta eteeriset öljyt ovat todella tujua tavaraa ja väärin käytettynä ne voivat aiheuttaa ikäviä seurauksia. Kuura Essentialsin tuotteissa turvallisuus on nostettu kaiken lähtökohdaksi. Yrityksen sivuilla jaetaan paljon hyödyllistä tietoa aiheeseen liittyen. Esimerkiksi kasvikirjastoon on koottu tuotteissa käytetyt raaka-aineet ominaisuuksineen ja turvallisuustietoineen. Olemme ammentaneet paljon uutta oppia kasvikirjastosta ja todenneet, että omatkin tiedot ovat olleet varsin vajavaiset.

Raaka-aineet valitaan eettisin ja ekologisin perustein


Kuura Essentialsin tuotteet ovat täysin luonnollisia. Kaikki raaka-aineet on valittu eettisin ja ekologisin perustein. Pohjana öljyissä toimii jojobaöljy ja eteerisinä öljyinä on käytetty laadukkaita, suurelta osin luomulaatuisia eteerisiä öljyjä. Vähintään 95 % Kuuran tuotteista on tälläkin hetkellä luomua.

Eteerisistä öljyistä luodut seokset on pakattu pieniin lasipulloihin, joten ne kulkevat kätevästi mukana vaikkapa laukussa. Öljyä levitetään iholle pullon suussa olevan metallipallon avulla. Pulloa ympäröivä etiketti kannattaa avata, sillä sisältä löytyy tarkempaa tietoa tuotteesta ja sen käyttötavoista.

Tuotteet valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty myös avainlippu-merkki.

Maija Vastamäki Kuura Essentials


Kuura essential -sarja käsittää tällä hetkellä viisi tuotetta:

Rise & Shine aamuöljy on täydellinen startti aamulle. Basilikan, eukalyptuksen ja piparmintun eteeristen öljyjen raikas ja vehreä tuoksuseos antaa valmiudet alkavaan päivään. Kukapa ei haluaisi olla virkeä, skarppi ja fokusoitunut läpi päivän.

Just Chillin´johdattaa hyville yöunille. Tuoksuilangian ja pomeranssin ylellinen ja maadoittava tuoksuseos auttaa päivän päätteeksi rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Itchy & Scratcy Jos hyttyset pääsevät puremaan ihon paukamille, tämä-öljysekoitus rauhoittaa, hoitaa ja helpottaa kutinaa. Sisältää teepuuöljyä, laventelia ja basilikaa. Soveltuu avuksi jopa finneihin ja huuliherpekseen.

Outdoor No. 1 on luonnollinen vaihtoehto suojautua maatason ikäviltä ötököiltä, kuten punkeilta. Tuote sopii kaikille yli 2-vuotiaille ja myös koirille.

Outdoor No. 2 auttaa hätyyttämään hyttyset pois kimpusta. Sisältää kissanminttua, sitronellaa, sitruunaruohoa, kanadantuijaa ja litseaa.


Iltaöljystä tuli iltojemme pelastus

Olemme kuukauden verran testailleet listan kahta ensimmäistä tuotetta. Just Chillin -iltaöljy nousi lemppariksi heti parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Hektisten päivien päätteeksi ei ole parempaa tapaa rauhoittua yöunille kuin sivellä öljyseosta hieman iholle. Kiitos iltaöljyn, unentuloa ei ole enää tarvinnut odotella tuntitolkulla. Myös aamuöljyn käytöstä on muodostunut rituaali, jota ilman olisi vaikea enää kuvitella päiväänsä aloittavan. 

Kaapistamme löytyy myös pullollinen Itchy & Scratcy -öljyä, mutta se odottaa vielä käyttöönottoa. Luotto tähänkin tuotteeseen on vahva, sillä olemme monelta kuulleet, että öljy todellakin helpottaa esim. hyttysen pistosta aiheutuvaa kutinaa.

kuura-essentials-öljysekoitukset

Nature by Amppu - luonnonkosmetiikan kursseja, DIY-paketteja ja artesaanituoteita

  Nature-by-amppu-diy-paketti

Millainen yritys on Nature by Amppu?

Viimeisenä esittelyvuorossa Nature by Amppu, jonka taustalla häärää Ann-Marie Hagman eli tuttavallisemmin Amppu. Olemme seuranneet Nature by Ampun matkaa ihan alkuaskelista lähtien, sillä Amppu on Aleksin siskopuoli.

Nature by Ampun ydintoimintaa ovat kurssit, joilla opitaan valmistamaan itsetehtyä luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi yrityksen verkkosivuilla on myynnissä raaka-aineita ja muita luonnonkosmetiikan valmistuksessa tarvittavia tarvikkeita. Verkkokaupasta voi ostaa myös Ann-Marien valmistamia saippuoita, kuten saippuoita. 

IMG_7626_Original

Missä kursseja järjestetään? Mitä kursseilla oppii?

Kursseja järjestetään Sipoossa upealla Näsin tilalla. Inspiroivassa miljöössä voi ammentaa uutta oppia muun muassa saippuoiden, shampoopalojen, siivousaineiden tai emulsioiden valmistuksesta.

Vaihtoehtoisesti luonnonkosmetiikan valmistamista voi opiskella myös Nature by Ampun verkkokurssilla. Verkkokurssi on hiljattain lanseerattu ja saanut niin hyvän vastaanoton, että kursseja on odotettavissa lisää. Verkkokurssit eivät ole aikaan tai paikkaan sidottuja eli kurssille osallistuminen onnistuu, vaikka asuisit toisella puolella Suomea ja kello olisi yksi yöllä.

Rahoilleen todellakin saa vastinetta, sillä kurssit ovat sisällöltään varsin monipuolisia. Ne tarjoavat muun muassa kaikkea tätä:

 • opit valmistamaan itsetehtyä luonnonkosmetiikkaa
 • saat tietoa ja uutta oppia raaka-aineista
 • saat vinkkejä luonnonkosmetiikan valmistuksesta
 • saat kirjalliset perusohjeet ja reseptit käyttöösi

IMG_1320

Nature by Ampun kurssit sopivat sekä ensikertalaisille että jo aiheeseen ennestään tutustuneille. Hauska idea on myös kerätä vaikkapa työkaverit yhteen ja osallistua oman porukan kurssille. Lisätietoa kurssivalikoimasta löydät Nature by Ampun verkkosivuilta.

DIY-paketti kokoaa kaiken tarvittavan samaan pakettiin

Yksi Nature by Ampun mielenkiintoisimmista tuotteista on DIY-paketti. Kyseessä on pahvilaatikko, jonka sisältä löytyy kaikki tarvittava jonkin tietyn luonnonkosmetiikkatuotteen tekemiseksi. Paketti sisältää selkeän ohjeen, reseptin sekä tarvittavat raaka-aineet ja purkit. DIY-paketteja on tarjolla kolmesta erilaisesta voiteesta tai kahdesta erilaisesta vartalovoista. 

Tällaiseen kokonaisuuteen emme ole aiemmin Suomessa törmänneet. Mahtava innovaatio! Myös aikaa säästyy, kun ei tarvitse metsästää ohjeita yhdestä, raaka-aineita toisesta ja purkkeja kolmannesta paikkaa. Paketti on kaiken lisäksi turvallinen valinta, sillä kokonaisuuden on laatinut luonnonkosmetiikan ammattilainen. 

Saimme Nature by Ampulta testiin yhden DIY-paketin. Ohjeilla syntyi ihanan kuohkea greippivoide, joka soveltuu koko keholle. Vartalovoita ei lämmitetä, joten raaka-aineiden vitamiinit siirtyvät suoraan valmiiseen tuotteeseen. 

Oma DIY-pakettimme sisälsi mm. sheavoita, mangovoita ja viinirypälesiemenöljyä. Nämä raaka-aineet muun muassa hoitavat, vahvistavat, kosteuttavat ja suojaavat ihoa. Tuoksuna voiteessa käytetään 100% eteeristä öljyä. Greippi antaa pirteän tuoksun voiteelle, mutta halutessaan voiteen voi tehdä myös tuoksuttomana. Silloin eteerinen öljy jätetään vain lisäämättä voiteeseen. 

Voiteen valmistamista varten kotoa tulisi löytyä seuraavat asiat:
 • Talouspaperia 
 • Desinfiointiainetta tai alkoholia 
 • Sähkövatkain 
 • Vatkauskulho 
 • Lusikka 
 • (Taikinakaavin)

diy-paketti-luonnonkosmetiikka

On kerrassaan upeaa, että Sipoosta löytyy näin valtavasti luonnonkosmetiikan ja hyvinvoinnin ympärillä toimivia pienyrityksiä. Yritykset eivät kilpaile keskenään, sillä jokaisella on oma uniikki juttunsa. Maija, Hanna ja Ann-Marie tekevät paljon myös yhteistyötä ja järjestävät säännöllisesti pop-up-tapahtumia. Tämänkaltaista yhteistyötä soisi näkevän enemmänkin Suomessa. Erityisesti nyt, kun elämme haastavia aikoja. 

Tässä tulikin varsin tuhti paketti tietoa näistä upeista yrityksistä. Oliko jokin niistä sinulle entuudestaan tuttu? Mikä herätti erityistä kiinnostusta? 

Jokainen ostopäätös on mahdollisuus auttaa suomalaista yhteiskuntaa ja tukea paikallisia yrittäjiä. Tuetaan siis yhdessä kotimaisia pienyrittäjiä!

YRITYSTEN VERKKOSIVUT:

*Kuvissa näkyvät tuotteet saatu. Tuotearviot perustuvat aitoihin kokemuksiin.

4 kommenttia

 1. Oikeita voimanaisia näiden yritysten ja tuoteiden takaa löytyi. Erilaiset eteeriset öljyt ja saippuat ovat minun heikkouteni.
  Lempeää iltaa teille <3

  VastaaPoista
 2. Tuotteet eivät olleet minulle tuttuja. Eteerisiä öljyjä käytän. Tuotteista minua erityisesti kiinnostaa DIY-paketti. Kauniita lokakuun päiviä teille 💛

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Mukavaa, että Suomessa tapahtuu näin paljon tälläkin saralla. Itselleni tuo säilöntäaineettomuus sekä vegaanius ovat tärkeitä kriteerejä luonnonkosmetiikan hankinnassa.

  VastaaPoista
 4. Situs Judi Slot Online Deposit Pulsa Tanpa Potongan
  Daftar Agen 오산 출장마사지 Judi Slot Online Pulsa 시흥 출장샵 Tanpa 안동 출장마사지 Potongan. Pragmatic Play 전주 출장마사지 merupakan situs judi online terpercaya no 1 Indonesia dengan permainan judi slot online 안양 출장안마

  VastaaPoista