Search

Makramee-sulka on helppo ja tyylikäs DIY-koriste

makramee-sulka

Nyt kun elämä on ollut kotoilupainotteista, olemme ennättäneet tehdä erilaisia makramee-töitä. Lähdimme liikkeelle helpoimmasta mahdollisesta. Kyseessä on hento makramee-sulka, jonka voi ripustaa esimerkiksi seinälle roikkumaan. Makramee-sulka on ollut käsityöpiireissä varsinainen hitti, eikä ihme. Se on kaunis ja äärimmäisen helppo tehdä. Tämä ei vaadi kuin pientä sorminäppäryyttä.


Outi's life -blogin Outi esitteli taannoin tekemänsä makramee-sulan ja siitä se kipinä sitten syntyi. Aiemmista makramee-kokeiluista oli jäänyt jäljelle useampi rulla moppilankaa, joten materiaalitkin työhön löytyivät omasta takaa. Ei muuta kuin hommiin.

Makramee-sulka onnistuu näillä välineillä ja tarvikkeilla


moppilankaa
sakset
kampa

Makramee-sulka ohje


Oheiselta videolta saat parhaimman ja selkeimmän kuvan, kuinka helposti makramaa-sulka valmistuu. Videon alla myös kirjalliset ohjeet työn toteutukseen. • Makramee-sulka koostuu keskellä kulkevasta ruotilangasta ja sivujen hapsuista. Aloita leikkaamalla moppilangasta sulan keskiosassa kulkeva ruotilanka. Pituuden määrittää se, minkä kokoisen sulan haluat tehdä. Huomioi mitatessa, että keskiosan ruotilanka taitetaan kahtia ja työn päähän tehdään ripustuslenkki. Lankaa voikin mitata ihan reippaasti, sillä sitä voi lyhentää myöhemmin.
 • Kun olet leikannut langan, taita se kahtia. Tee ripustuslenkki muodostamalla solmu työn päähän.
 • Sulan sivuhapsuja varten leikkaa kasa samanmittaisia langanpätkiä. Yhteen riviin menee aina kaksi langanpätkää.
 • Ota kaksi langanpätkää ja taita molemmat kahtia. Muodosta niistä keskilankojen ympärille merimiessolmu. Kiristä solmu tiukasti kiinni keskilankojen väliin.
 • Tästä eteenpäin hommaa toistetaan, kunnes makramee-sulka on halutun kokoinen. 
 • Avaa lankojen kierteet. Tämä onnistuu parhaiten harjaamalla lankoja sulan molemmin puolin kammalla.
 • Leikkaa lopuksi makramee-sulka muotoonsa.

makrameesulka

Innostuimme näistä sulista niin paljon, että teimme useampia erilaisia versioita. Makramee-sulasta voi tehdä myös kaksivärisen, kuten videolla teimme.

Oletko sinä testannyt tätä hittikäsityötä tai jonkin muun makramee-työn tekemistä? Meillä makramee-sulka päätyi makuuhuoneen seinälle. Kuvissa näkyvän työn teimme ystävällemme lahjaksi. Ripustimme sulat puunpätkästä roikkumaan. Kivan näköinen toteutus tuli siitäkin.

Seuraatko jo meitä Instagramissa? Lisää kivoja ideoita löydät @kaikkipaketissa tililtämme
12 kommenttia

 1. Hienot sulat teitte! Tykkään noista makramee-töistä, mutta en itse ole vielä päässyt kokeilemaan. Toivottavasti joskus pääsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Näitä oli mukava tehdä ja innostuttiin tosiaan kokeilemaan myös kaksiväristä sulkaa, josta tuli varsin kiva. Koukuttavaa puuhaa tuo solmeilu :)

   Poista
 2. Hienot tuli ja hyvä ohje, kiitos. Noihan käy vaikka yllärilahjaksi lähettää postin kautta kirjeenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin korona-aikana tällainen sulka kirjekuoressa ilahduttaa varmasti ketä tahansa. Eikä tuo edes paljon lähetykseen painoa. Hyvä idea!

   Poista
 3. Oi kun kivan näköinen! Pitää tutustua tarkemmin tuon tekoon, voisi sopia meillekin tuollainen.

  VastaaPoista
 4. Miksi sitä lankaa menee noin paljon roskiin? Olen miettinyt Sulkapaketin ostaisin,mutta miten saa hävikin minimoitua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Heidi. Tässä työssä tosiaan jonkun verran päätyy lankaa roskiin. Muutaman sulan kun tekee, alkaa jo hieman hahmottamaan, kuinka paljon lankaa työhönsä tarvitsee. Sulastahan voi tehdä sen kokoisen ja levyisen kuin haluaa. En tiedä, olisiko noissa valmiissa sulkapaketeissa tarkemmin mitattu langat. Joka tapauksessa ilman hävikkiä ei valitettavasti tätä työtä ole mahdollista tehdä :( Kovin lyhyillä langanpätkillä sulkaa on myös hankalampi työstää, ainakin jos on samanlaiset nakkisormet mitä itsellä.

   Poista
 5. Näitä on niin kiva tehdä ja teidän sulista tuli kyllä upeita! Kiitos blogimaininnasta, kunnia saada sellainen täältä teidän blogista.
  Aurinkoista sunnuntaita ihanat <3

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania sulkia, täytyykin kokeilla osaisinko minäkin tehdä tälläisiä :)

  VastaaPoista
 7. Wau, miten kiva!
  Joskus vuosia sitten tein kukka-amppeleita makrameella.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Makramee-sulat ovat sieviä! Hyvä idea laittaa sulkia roikkumaan oksanpalaan. Tein ensimmäisen makramee-sulkani vime vuonna kädentaitomessuilla Taito shopin pajassa. Pajassa hyörinään riitti, koska makrameiden teko kiinnostaa kädentaitajia. Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Hyvä tietää, että paperilanka ei oikein taivu solmeiluun. Sitäkin kyllä löytyy, mutta olemme käyttäneet moppilankaa, joka on todella erinomainen valinta näihin makrameetöihin. Toivottavasti pääset sinäkin pian taas lankakauppaan :)

  VastaaPoista