Search

Uusi Hercule Poirot dekkarien ystäville

sophie-hannah-kolme-neljästä
*Kirja saatu arvostelukappaleena / WSOY


Viikonloppuna oli tarkoitus tehdä yhtä jos toista, mutta laiskuus iski. Lipaston päällä oleva kirja vei muilta aktiviteeteilta voiton. Välillä on hyvä nauttia jouten olosta, piiloutua viltin alle ja antaa aikaa lukukokemuksille. Tällä kertaa viikonloppu vierähti mielenkiintoisen mysteerin parissa.

On aina riski herättää jonkun toisen luomia hahmoja henkiin. Agatha Christien luoma belgialaisetsivä Hercule Poirot koki uuden tulemisen vuonna 2014, kun brittiläinen Sophie Hannah kirjoitti dekkarikuningattaren perikunnan siunauksella uuden Poirot-mysteerin. Kirja kantoi nimeä Nimikirjainmurhat ja oli Agatha Christien kirjoittamiin kirjoihin peilattuna hyvä yritys. Vuonna 2016 ilmestynyt Suljettu arkku muistutti tarinaltaan ja hahmoiltaan jo enemmän Christien luomia tuotoksia. Ja nyt, kolmas Hannahin Poirot-teos toden sanoo. Sunday Express julisti Kolme neljästä -romaanin olevan Hannahin paras Poirot-tuotos. Voimme yhtyä näkemykseen.

Kolme neljästä -kirja (WSOY) alkaa mielenkiintoisesta tilanteesta. Mestarietsivä Poirot löytää ovensa takaa rouvan, joka on suivaantunut Poirotin hänelle lähettämästä kirjeestä. Nainen vaatii selitystä, miksi Poirot syyttää häntä Barnabas Pandyn murhasta. Miehen, jota hän ei tunne. Kirje ja sen sisältö on yllätys myös Poirotille. Barnabas Pandy ei kuulu hänenkään tuntemiinsa ihmisiin.

Pian käy ilmi, että myös kolme muuta ihmistä on saanut Poirotin nimissä samanlaisen kirjeen. Etsivä pääsee harjoittamaan harmaita aivosolujaan, jotta mysteeri ratkeasi. Kuka on Barnabas Pandy ja onko hänet todella murhattu? Kuka kirjeet on lähettänyt? Näitä kysymyksiä Hercules Poirot lähtee selvittämään yhdessä Scotland Yardin tarkastaja Edward Catchpoolin avulla.

Juoni on kuin taidokkaasti luotu palapeli, joka sisältää paljon hienovaraisia ​​vihjeitä. Sophie Hannahilla on suuret kengät täytettävänään. Vaikka hän ei täysin pääsekään Agatha Christien tasolla, ainakin yksi piirre kirjailijoita yhdistää. Heillä on taito luoda tarinoita, joissa mahdoton voi lopulta olla mahdollista.

Kolme neljästä on kaiken kaikkiaan mukavaa vaihtelua nykypäivän rikosromaaneille. Se ei sisällä äärimmäistä väkivaltaa ja verenvuodatusta. Se on sopivalla tavalla vanhanaikainen ja viihdyttävä mysteeri, joka sisältää loistavan joukon mielenkiintoisia hahmoja. Täydellinen kirja luettavaksi sateisina syysiltoina.

Olimme säästelleet kirjaa syyslomalle, mutta otimmekin sen kanssa varaslähdön. Jos kaipaat syksyysi pientä mysteeriä ratkaistavaksi, Kolme neljästä tarjoaa aivosoluille pähkinän purtavaksi.

Löytyykö täältä muita dekkarifaneja? Jos sinulla on hyviä suosituksia kirjoista, jotka kannattaa laittaa syksyllä lukuun, vinkkaahan kommenttikentässä. Nyt kun tämä kirja on ahmittu, pitää löytää uutta luettavaa syyslomalle.

Kirjaa myy muun muassa Adlibris**

*Kirja saatu arvostelukappaleena / WSOY
**Mainoslinkki verkkokirjakauppaan

11 kommenttia

 1. Nimikirjainmurhat oli minulle suuri pettymys, ja sen koomin en ole Hannahiin tarttunut. Hyvä, että edistystä on tapahtunut. 👍

  Liane Moriartyn kirjat ovat ihan omalla tavalla jännittäviä. Nekin ns. kerran luettavia, mutta hyvää lomalukemista. 📚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimikirjainmurhat ei ollut oikein mistään kotoisin, mutta siitäkin huolimatta kaikki Hannahin kirjoittamat Poirot-kirjat on tullut luettua ja nyt viimeinen on kyllä parhain. Ei se tokikaan A. Christien tasolle pääse, mutta lähelle kuitenkin. Moriartyn kirjoista olen vasta pari lukenut ja tykännyt paljon. Pitänee katsoa, olisiko kirjastossa hänen tuotantoaan tarjolla. Voisi lomalukemiseksi hakea.

   Poista
 2. Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa. Itse luin juuri Juha Rautaheimon Hermo-kirjan. Hän oli Helsingissä rikoskomisariona ja siis entinen työkaverini. Hänen kirjansa kertoi tositapahtumista. Ahmin kirjan kahdella istumisella. Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa vinkistä. Kuulostaa todella mun kirjalta. Täytyy ottaa tuo lukulistalle. On varmasti mielenkiintoinen, koska perustuu tositapahtumiin.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Yritetääs uudestaan...Olen siis kuunnellut tämän kirjailijan ensimmäisen Poirot kirjan, enkä tykännyt yhtään. Pitäisi varmaan antaa mahdollisuus tälle kirjalle vielä, koska moni on sitä kehunut.
  Ihanaa alkavaa viikkoa teille kahdelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa antaa mahdollisuus. Usein se kolmas kerta toden sanoo, minusta niin kävi nytkin. Mukava dekkari syysiltoihin.

   Poista
 5. Oho,pitikin kesken kaiken jo käydä varaamassa kirjastosta tämä:D. Hercule Poirot on yksi lempihahmoistani kirjallisuudessa ja vaikka nämä ei alkuperäisten tasolle ylläkään niin ahmin ne silti melkoisella vauhdilla.Muutenkin tuommoinen vanhanaikaisuus viehättää ja viime aikoina on tullut katsottua jos jonkinlaista vanhahtavaa brittidraamaa. Vaikka sarjoissakin vähän juoni tahmoisi paikallaan niin silti menneen ajan lumo, vaatetus, rakennukset ja perin korrektit käytöstavat hurmaavat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhanaikaisuus viehättää minuakin. Niin juonessa kuin monessa muussakin asiassa. Tuntuu, että nykyisin niin kirjoissa kuin elokuvissakin väkivalta on ainoa mikä myy. Näissä vanhanajan dekkareissa ei sellaista onneksi ole.

   Poista
 6. Kiitos kirjavinkistä, Agathan kirjat siivitti nuoruutta, ai vitsi olivat hyviä. Pitäisiköhän tähän uuteen versioon palata.

  Mukavaa viikkoa teille. <3

  VastaaPoista
 7. Kesän aikana en lukenut yhtään kirjaa,mutta nyt voisi taas palata kirjojen pariin.Kiitos vinkistä pitää pistää nimi muistiin ;)

  VastaaPoista