Ulkoa leijailee sisätiloihin tuoksu, josta ei voi erehtyä. Syreeni on täydessä kukassaan. Kaikkia tämä tuoksu ei miellytä, mutta meistä se on hurmaava. Kunpa sen voisi purkittaa niitä talvipäiviä varten, kun mieli kaipaa kesän lämpöä ja keho huutaa energiaa. Itse asiassa tuoksun säilöminen on mahdollista. Yksi mainio tapa on valmistaa syreenisokeria.
Syreeni on myrkytön kukka, joka soveltuu esimerkiksi kesäisten herkkujen koristeeksi tai jäävesikannuun makua tuomaan. Syreenisokeri puolestaan on taivaallista muun muassa muurinpohjalettujen kanssa. Syreenisokeria voi tehdä joko tuoreista kukista tai kuivattamalla kukat uunissa. Valmistustapa kannattaa valita sen mukaan, aikooko sokerin käyttää heti vai säilöä myöhemmin käytettäväksi. Syreenisokerin ohje niin tuoreista kuin kuivatuistakin kukista löytyy alta.
Syreenisokeri tuoreista kukista
2 dl syreenin kukkia
2 dl hienoa sokeria
kannellinen lasipurkki
- Leikkaa ja riivi syreenin kukat tertuistaan.
- Aseta kukat toviksi talouspaperin päälle, jolloin kukkien sisällä olevat ötökät tajuavat poistua.
- Huuhtele kukat huolellisesti. Syreeni kestää yllättävän hyvin pesua, joten ronskimmatkaan otteet eivät tee kukilla hallaa. Pesun jälkeen kuivaa kukat esimerkiksi talouspaperin päällä.
- Laita lasipurkkiin kerroksittain syreenin kukkia ja sokeria. Ravista lopuksi. Sokeri on käyttövalmista jo seuraavana päivänä.
- Tuoreesta syreenistä tehty sokeri kannattaa käyttää heti, sillä tuoreet kukat homehtuvat helposti suljetussa purkissa.
Syreenisokeri kuivatuista kukista
2 dl syreenin kukkia
2 dl hienoa sokeria
kannellinen lasipurkki
- Leikkaa ja riivi syreenin kukat tertuistaan.
- Aseta kukat toviksi talouspaperin päälle, jolloin kukkien sisällä olevat ötökät tajuavat poistua.
- Huuhtele kukat huolellisesti. Syreeni kestää yllättävän hyvin pesua, joten ronskimmatkaan otteet eivät tee kukilla hallaa. Pesun jälkeen kuivaa kukat esimerkiksi talouspaperin päällä.
- Kuivata kukat 40 asteessa kuivurissa tai uunissa.
- Kun kukat ovat kuivuneet, sekoita ne sokeriin ja ravista purkkia.
- Kuivatuista kukista tehty sokeri säilyy paremmin kuin tuoreista kukista tehty.
Viime vuonna syreenisokeri hupeni sellaista vauhtia, että nyt sitä pitää tehdä isompi satsi. Tämä on muuten tosi kiva mökkivieminen myös.
Oletko kokeillut syreenisokeria? Mitä pidit?
Voisin tehdä ihan vaan ulkonäön vuoksi. Näyttää niin kauniille.
VastaaPoistaIloista kesäviikonloppua sinne!
Syreeni on kyllä todella kaunis katsella. Tuoksu sitten herättääkin enemmän jo mielipiteitä, mutta me olemme siitä aina pitäneet. Ja syreeni sopii tosi hyvin koristamaan myös kesäherkut. Suosittelen testaamaan sokeria. Nyt alkaa aika olla jo hieman myöhäinen, mutta ensi kesänä sitten :)
PoistaAloin heti miettimään, että mistä saisin syreenin kukkia...tuossa tien toisella puolella, omakotitalon pihassa on kyllä muutama puu :D
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua teille ihanat <3
Heh, jos oikein herkkuhimo iskee, sieltä vain hakemaan :D
PoistaSyreenit tuoksuu kyllä ihanalle. Tätä voisikin kokeilla, kun meillä kasvaa niitä pihalla. :)
VastaaPoistaEn ole vielä kokeillut,mutta kakkujen koristeena olen sireeninkukkia käyttänyt.
VastaaPoistaAion kokeilla ja kiitos ohjeesta <3
Kiitos ohjeesta! Viime kesänä kylässä tätä sokeria ihastelinkin, kauneuden vuoksi. Taidan tehdä itsekin, koristamaan ainakin kahvipöytää!
VastaaPoistaPiti tulla tänne kurkkimaan lomalla mitäs ihanaa täällä on! Ja olihan täällä..syreeni on yksi lempparikukistani, sitä on koti pihalla ja mökillä.Kiitos ihanasta vinkistä ja Aurinkoista juhannusta teille☀️
VastaaPoista