Search

Atopik - kotimainen ja luonnollinen suoja auringolle

Atopik-aurinkosuoja
Postauksen tuotteet saatu pr-näytteinä / Atopik.

Pidennetty viikonloppu Edinburghissa takana. Tulipa reissu tarpeeseen! Matkakuulumisia kerromme blogissa lisää piakkoin. Aurinkoinen ja lämmin sää helli meitä, mutta iho ei onneksi helottanut punaisena, kuten useimmiten reissuilla on tupannut käymään. Kerrankin muistimme suihkutella aurinkosuojatuotteita ihoalueille pitkin päivää.

Reissussa meillä oli mukana kotimaisen Atopikin aurinkosuojasuihke ja after sun -geeli. Saimme tuotteet keväällä pr-näytteinä ja reissussa ne pääsivätkin kunnolla testiin. Atopik oli meille entuudestaan tuntematon merkki, mutta pienellä googlettelulla huomasimme, että kyseessä on apteekeissa myytävä kosmetiikkasarja.

Siirryimme vuosi sitten käyttämään luonnollisia eli fysikaalisia aurinkosuojatuotteita kemiallisten aurinkosuojatuotteiden sijaan. Tähän on kaksi painavaa syytä. Luonnolliset aurinkosuojatuotteet ovat vähemmän haitallisia sekä ympäristölle että meille ihmisille. Muun muassa Iltasanomat kirjoitti toukokuussa tutkimuksesta, jonka mukaan perinteisen aurinkorasvan kemikaalit siirtyvät verenkiertoon ja näkyvät jo vuorokauden käytön jälkeen. Ei siis ihme, että moni valitsee nykyisin kemiallisten suojien sijaan luonnollisen aurinkosuojan. Niitä on onneksi ilahduttavan paljon jo markkinoilla.

Luonnonkosmetiikkamerkkien fysikaalisten eli mineraaliaurinkotuotteiden teho perustuu UV-säteitä pois iholta heijastaviin ainesosiin, kuten sinkkioksidiin ja titaanidioksidiin. Tuotteet antavat heti levittämisen jälkeen suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Kemialliset suodattimet puolestaan imeytyvät ihoon ja antavat suojan vasta noin 20-30 minuutin kuluttua levittämisestä. Kemiallinen suoja eroaa fysikaalisesta suojasta muun muassa siinä, että se imee UV-säteilyä ja muuttaa haitallisen UV-säteilyn infrapuna- eli lämpösäteilyksi, kun taas fysikaalinen suoja heijastaa haitalliset säteet pois.

Atopik-aurinkosuojasuihke

Tähän asti suurin osa luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteista on ollut ulkomaisten toimijoiden valmistamia. Kotimaisiakin valmistajia onneksi löytyy. Yksi näistä on Atopik.

Reissulla meillä oli mukana Atopikin SPF 30 spray ja after sun -geelivoide. Olemme jo tovin odottaneet, että joku kotimainen toimija toisi luonnollisen aurinkosuojasprayn markkinoille. Tähän asti olemme käyttäneet voiteita, jotka tuppaavat usein olemaan koostumukseltaan niin paksua tavaraa, että ne jättävät iholle valkoisen kalvon, mikä ei monia miellytä. Toki niitä hyvin levittyviäkin voiteita on onneksi saatavilla. Joka tapauksessa Atopikin sun spray on tervetullut aurinkosuojatuote niille, jotka haluavat käyttää voiteen sijasta kevyemmin levittyvää spraytä.

Omat käyttökokemuksemme spraystä olivat positiivisia. Se levittyy helposti ja tasaisesti iholle jättäen kevyen tuntuman. Ja toki se tärkein eli spray antaa hyvän suojan. Pulloa suosittelemme ravistamaan ennen käyttöä.

Tuote sisältää kauraöljyä ja skvalaania, jotka hoitavat ja rauhoittavat ihoa. Tuoksua tuotteessa ei juurikaan ole, joten uskoisimme, että moni hajusteille allerginenkin tykästyy tähän. Atopik SPF 30 Spray antaa korkean suojan ja soveltuu hyvin näin ollen myös lapsille.

Atopik-after-sun

Toinen reissussa mukana ollut tuote oli Atopikin after sun -geelivoide. Kevyt ja nopeasti imeytyvä voide rauhoitti ja viilensi ihoa mukavasti aurinkoisen päivän päätteeksi. Tätä putelia kannattaa pitää kesällä jääkaapissa, jolloin se tuntuu iholla erityisen raikkaalta auringonoton jälkeen.

Tuote sisältää mm. ihoa rauhoittavaa kauraa, ihoidenttistä skvalaania sekä antioksidanttista metsämustikkaa. Aloe veraakin näyttäisi olevan mukana. Tuote soveltuu ihon kosteuttamiseen erinomaisesti, sillä sitä iho tarvitsee paahteisten päivien päätteeksi. Toki tuote antaa apua myös epätoivottuihin auringonpolttamiin. Koostumus on nimensä mukaisesti geelivoide, jonka levittäminen on todella helppoa. Tykkäämme kovasti.

Niin mukavasti aurinko hellii myös täällä Suomessa, että aurinkovoidetta saa laittaa jo aamusesta iholle. Nautitaan auringosta, mutta muistetaan myös suojautua sen haitallisilta vaikutuksilta.


*Postauksen tuotteet saatu pr-näytteinä

6 kommenttia

 1. Kiitos vinkkauksesta! Merkki on itselleni uusi, kotimaisuus tuo plussan ja menee ehdottomasti testaukseen. Olen etsinyt aurinkosuojaa luonnonkosmetiikan puolelta. En ole vaan löytänyt mieluista. Kaikki mitä olen testannut ovat olleet juurikin tuollaisia, mitkä jättävät harmittavan valkoisen kalvon iholle. Mutta, mukava kuulla että tämä tuote ei tuollaista valkoisuutta jätä.
  Aurinkoista ja lämmintä juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan uusi tuttavuus meillekin ja mieluisa sellainen. Valkoinen kerros iholla ei tosiaan kovin miellyttävältä tunnu, varsinkaan kun me suomalaiset olemme jo muutenkin kovin valkoisia. Siksi tämä oli mukava tuttavuus. Levisi iholle mukavasti.

   Poista
 2. Ihan uusi tuotesarja minulle, kuulosti hyvältä. Tästä postauksesta tuli myös mieleen, että minun after sun voide on loppunut.
  Aurinkoista iltaa murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. After sun on kyllä mahtava tuote aina aurinkoisten päivien päätteeksi sivellä iholle. Kosteuttaa ihoa ja helpottaa oloa, jos iho sattuu punoittamaan vaikka kuinka olisi suojautunut auringolta. Mukavaa viikkoa Outi :)

   Poista
 3. Suihkeena olevat suojat ovat käteviä laittaa iholle. Tämä tuotesarja on itselle uusi tuttavuus. Meillä oli reissu Espanjaan, ja kyllä täällä kotimaassakin aurinkosuojat ovat tärkeitä.

  VastaaPoista
 4. Tämä olikin aivan uusi tuote mulle, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista