Search

DIY teekranssi

kranssi-teepusseista

Saimme kutsun iltateelle ystävänpäiväksi. Tällainen huomaavaisuus ilahduttaa mieltä aina. Jotta emme marssisi kylävierailulle tyhjin käsin, näpertelimme ystävällemme pienen muistamisen. Kutsun lähettäjä on intohimoinen teen ystävä, joten halusimme huomioida hänen mieltymyksensä myös lahjassa. Pienen askartelutuokion päätteksi kyläviemiseksi syntyi värikäs teekranssi. Mikä sopisikaan teenystävän järjestämille teekutsuille paremmin kuin teepusseista toteutettu kranssi.

Teekranssin voi toteuttaa monella tavalla, mutta yksinkertaisimmillaan sen tekeminen onnistuu vain muutamaa materiaalia hyödyntäen. Kranssia varten tarvitset suuren palan paksua pahvia, kaksipuolista teippiä ja teepusseja.

Joulun jäljiltä nurkistamme löytyi joutilas pahvilaatikko, josta sai tukevan kehikon teekranssille. Piirsimme pahviin kehikon ääriviivat pyöreitä tarjoilukulhoja hyödyntäen, jonka jälkeen leikkasimme kehikon irti terävällä askarteluveitsellä. Teepussit kiinnitimme kranssikehikkoon pienellä palalla kaksipuolista teippiä.

teekranssi

teekranssi2

Kokosimme kranssin omilla teesuosikeillamme, joista uskomme myös ystävämme tykkäävän. Saimme taannoin pr-näytteinä English Tea Shopilta erilaisia teesekoituksia, joihin rakastuimme heti ensi kupposella. Kranssiin päätyi neljä suosikkimakuamme, jotka ovat inkivääri-persikkatee, Sleepy me -tee, granaattiomenatee sekä kookos & passion -tee. Sopiva kattaus erilaisia teemakuja pitkin päivää nautittavaksi.

English Tea Shopin luomulaatuinen inkivääri-persikkatee* on mausteisen virkistävä sekoitus kipakkaa inkivääriä ja aromikasta persikkaa. Vakkariteemme aamuisin. Sillä lähtee päivä tehokkaasti käyntiin ja inkivääritujauksen ansiosta pöpötkin ovat pysyneet poissa.

Jos aamumme alkaa energisesti inkivääriteellä, päivän päätteeksi teeltä kaipaa rauhoittavampaa fiilistä. Sleepy Me -tee* on täydellinen juoma iltaisin nautittavaksi. Se on kofeiiniton sekoitus kamomillaa, laventelin nuppua, humalanlehteä, rohtovirmajuurta sekä sitruunamelissaa. Tee saa mielen rauhoittumaan sopivasti ennen nukkumaanmenoa.

kranssi-idea

teepussikranssi

Ihmiset kutsuvat itseään usein joko tee- tai kahvi-ihmisiksi. Me olemme molempia. Kahvia tulee nautittua muutama kuppi päivässä, mutta juuri sen enempää ei vatsa kestä. Teen kanssa samaa ongelmaa ei ole. Usein tuleekin päiväkahvit korvattua teehetkellä. Tällöin kupposeen tulee kaadettua joko ihanaa granaattiomenateetä tai kookos & passion -teetä. Nämä teet ovat keränneet kehuja myös vierailtamme. Granaattiomenatee* on Reilun kaupan vihreää teetä ja se sisältää granaattiomenan lisäksi ruusun terälehtiä. Kookos & passion tee puolestaan sisältää valkoista teetä sekä nimensä mukaisesti aitoa kookosta ja passionhedelmää. Ai että, nämä ovat erinomaisia teesekoituksia maultaan!

English Tea Shop on perinteikäs teetalo Sri Lankasta, joka on tullut tunnetuksi erityisesti korkealaatuisista luomuteesekoituksistaan ja kauniista pakkauksistaan. Blogissa esittelimme jouluna samaisen yrityksen ihastuttavat jouluteeskoitukset. Teesarjassa on laaja valikoima niin valkoista, vihreää kuin mustaa teetä, ja myös erilaisia kofeiinittomia haudukkeita. Kauniit lahjapakkaukset ilahduttavat takuulla jokaista teen ystävää. Teetä myydään luontaistuotekaupoissa, Sokoksella ja esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalossa*.

englsih-tea-shop

Nyt vain odotellaan ystävänpäivää, jolloin pääsemme ojentamaan hauskan teekranssin ystävällemme. Meillä on vahva usko, että tämä kranssi on hänen mieleensä. Onkos sillä puolen ruutua valmistauduttu jollain tavoin tulevaan ystävänpäivään? Mitä pidät tekemästämme teekranssista?

*Mainoslinkkejä. 
*Kuvissa näkyvät teepussit saatu pr-näytteinä.

11 kommenttia

  1. Onpas hauska idea! On kyllä niin paljon herkullisia tee-makuja:) Mukavaa sunnuntai päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde. Nämä teet ovat kyllä erinomaisia ja kranssistakin tuli varsin kiva. Nyt odotellaan ystävänpäivää, jotta voi tämän ojentaa lahjaksi ystävälle :)

      Poista
  2. Kiva tuliainen muutenkin eikä vain ystävänpäivänä. Taidan napata idean!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan kiva lahjaidea oikeastaan milloin vain annettavaksi :) Laitahan idea korvan taakse ja hyödynnä sopivan hetken tullen :) Mukavaa sunnuntai-iltaa Kristiina :)

      Poista
  3. Aivan ihana kranssi, kyllä itsekin tykkäsin tuollaisesta lahjasta. Ihanaa iltaa teille kahdelle <3

    VastaaPoista
  4. Peukutan. Ekologinen käyttötuliainen ja nätisti toteutettu. Minä voisin enemmänkin kahvinjuojana mieluusti vastaanottaa kahvikranssin :D

    VastaaPoista
  5. Ihana idea! :)
    Mä olen ehdottomasti "kahvimusteri", mutta välillä tulee herkuteltua tee-hetkellä.

    VastaaPoista
  6. Onpa todella ihastuttava tuliainen ystävälle.
    Ihanaa viikkoa ja ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  7. Kiva ja käytännöllinen tuliainen:)
    Nuo teepussitkin ovat jo itsessään hurmaavan näköisiä!

    VastaaPoista
  8. Hauska idea teen ystävälle ja toteutuskin tietysti hieno.

    VastaaPoista
  9. Pidän ja aivan ihana sekä kiva tuliainen <3.. teiltä ei ideat lopu ;D
    Nyt alkoi tekemään mieli teetä niin herkullisia makuja että :P

    VastaaPoista