Search

Orthex SmartStore Basket ratkaisi askartelutarvikkeiden säilytysongelmat

orthex-smart-store-basket-
Kaupallinen yhteistyö: Orthex

Ensimmäiset lomapäivät ovat kuluneet askartelutarvikkeita järjestellessä. Työhuoneemme yhteydessä on avonainen komero, jonne olemme sijoittaneet kaikki askartelutarvikkeet. Niitä on paljon! Askartelijan kannalta yksi suurimmista haasteista on pitää välineet ja tarvikkeet siistissä järjestyksessä. Niinpä meidänkin askartelukomerossa on vallinnut totaalinen kaaos. Vaan eipä enää.

Olemme pitkään etsineet askartelutarvikkeille säilytysjärjestelmää, joka olisi paitsi käytännöllinen myös tyylikäs. Koska komero on avonainen tila, tavarakaaos ei ole ollut kenenkään silmille kaunista katseltavaa. Niinpä yhtenä kriteerinämme säilytysjärjestelmälle on ollut tyylikkyys. Ja löytyihän sellainen, pienen etsinnän jälkeen tosin. Kyseessä on Orthexin SmartStore Basket. Täydellisen kaunis muovikori kaikkine yksityiskohtineen. Korin kruunaa bambukansi, joka kätkee tyylikkäästi askartelutarvikkeet ja antaa samalla säilytyskorille selkeän design-leiman.

orthex-smart-store-basket

Orthex SmartStore Basket ratkaisi kerta rysäyksellä askartelutarvikkeiden säilytysongelmat. Säilytyskoreja löytyy komerostamme kaksi hyllyriviä, joista osan olemme saaneet blogiyhteistyönä Orthexilta. Tukevan bambukannen ansiosta korit voi pinota päällekkäin. 

Mikä hienointa, koreihin on saatavilla myös etiketit, jotka ovat uudelleenkäytettäviä! Korin sisältö merkitään etikettiin mustalla valkotaulutussilla, joka lähtee pyyhkimällä pois. Kiitos etikettien, askartelijan ei tarvitse muistaa ja arpoa, mitä korit kätkevät sisälleen.  Aiemmin aikaa kului ja hermot olivat koetuksella, kun tiesit jemmanneesi piippurassit jonnekin, mutta kysymys kuului minne. Etikettien ansiosta piippurassit, satiininauhat ja muut askartelutarvikkeet löytyvät nopeasti ilman tuntien etsintäoperaatiota.

Kun puhumme kaaoksesta, myös tarkoitamme sitä. Todistusaineistoa löydät alta. Oheinen kuva havainnollistaa, miltä askartelukomeromme näytti vielä muutama päivä sitten. Muutos nykyiseen on huomattava. Yritä nyt tuosta rojuläjästä löytää jotakin. Vähän kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

ennenkuva

Ja tilanne jälkeen...


askartelutarvikkeiden-säilytysjärjestelmä-orthex

Orthex SmartStore Basket


SmartStore Basket -säilytysratkaisun on kehittänyt Orthexille suomalainen suunnittelutoimisto Pentagon Design. Sarja käsittää kolme eri korkuista koria, jotka ovat tilavuudeltaan 6, 10 ja 13 litraa. Korit on suunniteltu sopimaan vakiomittaisiin kaappeihin. Värivaihtoehtoja on kaksi, valkoinen ja antrasiitti. Koska askartelukomeromme on pieni ja pimeä, päädyimme valkoisiin koreihin. Päätös oli oikea, sillä tilasta tuli korien ansiosta astetta avarampi ja valoisampi.

Korien sivuja koristaa pienet reiät, joiden ansiosta ilma pääsee kiertämään. Korin sisäpuolelta reunat on pyöristetty, ja siksi koreissa voidaan säilyttää myös arkoja materiaaleja. Bambukannen ohella koreihin on saatavilla myös muovisia kansia.

orthex-säilytysratkaisu

satiininauhat

Vinkit askartelutarvikkeiden säilytykseenKokosimme 8 vinkkiä, kuinka pidät askartelutarvikkeet järjestyksessä ja kaaoksen kurissa:


1. Säilytä siellä missä käytät

Säilytä askartelutarvikkeita mahdollisimman lähellä paikkaa, jossa käytät niitä. Näin tavaroita ei tarvitse aina kiikuttaa paikasta toiseen.

2. Suosi pinottavia koreja

Suosi askartelumateriaalien säilytyksessä pinottavia laatikoita ja koreja. Ne säästävät kaappitilaa.

3. Ryhmittele tavarat ja tee etiketit

Ryhmittele ja lajittele tavarat tavalla, joka helpottaa järjestyksen ylläpitämistä. Kokoa yhteen laatikkoon maalit ja pensselit, toiseen nauhat ja narut, kolmanteen tarrat ja teipit. Kiinnitä laatikoiden reunaan etiketti, jotta löydät helposti etsimäsi.

4. Hanki säilytyskoreihin sisäosat pientavaroille

Hanki säilytyskoreihin sisäosia, joihin voit lajitella napit, helmet ja muut pientavarat. Sisäosat pitävät pikkutavarat järjestyksessä. Myös Orthexin SmartStore Basket -säilytysjärjestelmään on saatavilla erilaisia sisäosia.

5. Pidä lähellä eniten tarvitsemasi asiat

Älä sijoita hyllyn perimmäiseksi sitä tarvikekoria, josta löytyvät eniten käyttämäsi materiaalit ja välineet.

6. Tue inspiraatiota

Kaikkea ei tarvitse piilottaa. Jätä esille sellaiset tavarat, jotka lisäävät luovuutta. Mikäli mahdollista, sijoita askartelulehdet ja -kirjat samaan tilaan, jossa työskentelet. Niistä on helppo ammentaa inspiraatiota tarpeen vaatiessa.

7. Teippaa satiininauhojen päät

Satiininauhat pysyvät siistissä järjestyksessä, kun asettelet ne vieretysten koriin. Kiinnitä avonaisten satiininauharullien nauhojen päät pienellä teipinpalalla rullaan. Näin nauha ei pääse purkautumaan ja rypistymään.

8. Tee lahjapapereille suuri säilytyspussi

Avatut lahjapaperirullat levähtävät helposti ja ovat haastavia säilytettäviä. Asettele lahjapaperin ympärille tyhjä vessapaperirullan hylsy, jotta lahjapaperi pysyy siististi kasassa. Lahjapaperirullat pysyvät siistissä järjestyksessä, kun teet lahjapaperista ison säilytyssäkin niille. Ohjeen paperipussin tekoon löydät esimerkiksi meidän Kaikki Paketissa -kirjasta.


askartelutarvikkeiden-järjestäminen

nauhat

bambukansi-orthex

Olemme suunnattoman tyytyväisiä muutokseen. Myös aikaa säästyy, kun kaipaamiaan tavaroita ei enää tarvitse etsiä tunti tolkulla. Ja kyllähän nämä korit ovat myös laadukkaat ja ilo silmälle. Nyt kun tavarat ovat siistissä järjestyksessä, inspiraatio ei enää tyssää tavarakaaoksen alle. Järjestys antaa tilaa myös luovuudelle.

Orthexin sivuilta voit lukea lisää säilytysratkaisuista. Orthex SmartStore Basket -koreja myydään ympäri Suomea ainakin suurimmissa tavarataloissa. Bambukansia ei aivan jokaisen liikkeen valikoimista löydy, mutta esimerkiksi PK-seudulla Keravan muovi ja lelu myy niitä.

Mitäs pidät meidän askartelukomeron järjestyksestä ja Orhex SmartStore Basket -säilytysjärjestelmästä? 

*Kaupallinen yhteistyö Orthex

17 kommenttia

 1. Tuo näyttää nyt oikein siistille ja kaikki tip top! Sopisi myös vaikka muuhunkin järjetämiseen esim. ompelutarvikkeet, lastenhuoneen pienet tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä korit sopivat lähes mihin vain säilytystarpeeseen. Erinomaisia ompelutarvikkeille myös. Todella tyytyväisiä olemme, että tämä urakka saatu tehtyä ja lopputuloksesta tuli tosi kiva.

   Poista
 2. No on kyllä aikamoinen parannus entiseen. Minun askartelukaappi on aikamoinen romuläjä myös. Tässä olisi nyt ratkaisu myös minulle.
  Ihanaa viikonloppua teille kahdelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romuläjäksi tuota meidänkin kaappia sai kutsua aiemmin. Nyt tuota kelpaa vieraillekin esitellä ja onhan se omaankin silmään kivemman näköinen kuin epämääräinen läjä tavaraa 😊

   Poista
 3. Oi, miten hienosti kaikki tavarat on nyt paikoillaan. Tuollaiset laatikot tarvitsisin itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväisiä olemme, kun kaikki nyt järjestyksessä ja tavaravuori vaihtui siistiin koririvistöön. Hyvä puoli koreissa on, että näitä voi ostaa hiljalleen lisää. Kaikkea ei tarvitse kerralla ostaa 😊

   Poista
 4. Todella upea muutos ja mahtavan upeat laatikot!

  Meillä on ollut muutaman vuoden melko vastaavia laatikoita mutta Ikeasta. Maksoivat suhteellisesti melkoisen paljon, mutta laatikoiden ulkonäköä katsoessamme totesimme että kerran se vain kirpaisee. Olisi sieltä halvemmallakin toki saanut - vähän toisenlaisella tyylikyydellä.

  Samalla tavalla avohyllyssä meillä eikä ole lopputulosta katsoessa kertaakaan kaduttanut, että maksoimme laatikoista sen minkä maksoimme!!

  VastaaPoista
 5. Just nuo minä haluaisin. Ilmareiät ja kaikki. Ihan täydellisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ilmareiät on kyllä hyvät. Meilläkin on sellaista tavaraa, jota hyvä säilyttää ilmavasti. Pieni, mutta silti iso juttu. Hyvä sellainen 😊

   Poista
 6. Oi miten hienolta näyttää! Niin kätevän oloinen järjestelmä ja todella nätti! Minun kaapit on ajoittain siistit ja sitten taas hetken päästä kuin pommin jäljiltä:) Hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Oikein ihanaa alkanutta heinäkuuta sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde. Kiva, että vinkit tulivat tarpeeseen :)

   Poista
 7. Tosi kivan ja toimivan näköinen säilytysratkaisu! :) Kauniit korit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korit on kyllä niin kauniit, että taidamme niitä hankkia jossain vaiheessa myös eteiseen, jossa on omat säilytysongelmansa ratkottavana. Näitä koreja kelpaa pitää esillä :)

   Poista
 8. Näyttää valoisan siistiltä nyt hyllynne :) Omakin askartelukaappi kaipaisi muutaman valkoisen laatikon, mutta en ole vielä onnistunut löytämään kauppaa, josta noita saisi ostettua. Vissiin laitettava lapsi Lohjalle asioille Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Sari Lohjalta löytyy Honkkari tai Prisma, niin ainakin niissä on ollut näitä koreja myynnissä. Riippuu toki kauppojen valikoimista, mitä värejä ja kokoja kulloinkin saatavilla. Täällä Järvenpäässä oli viime viikolla Prismasta kaikki loppu, eli moni muukin huomannut, kuinka kivoja nämä korit ovat!

   Poista
 9. Tuo oven sulkeminen taitaa olla se yleisin tapa saada kaaos pois silmistä :) Niin se oli meilläkin aiemmin, mutta nyt kelpaa oveakin pitää ihan apposen avoinna :)

  VastaaPoista