Search

Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa

Kanelin_tuoksua_ja_tahtinauhaa_.indd

Näin lokakuun lähennellessä loppuaan ajatukset alkavat hiljalleen kääntyä vuoden suurimpaan juhlakauteen. Joulua olemme fiilistelleet lähinnä selailemalla joululehtien sivuja ja lukemalla teemaan liittyvää kirjallisuutta. On ihanaa, että meitä joulukirjojen faneja hemmotellaan tänä vuonna useammalla opuksella. Yksi näistä on Miia Seppälän kirjoittama Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa – tee itse ihana joulu (Moreeni).

Varsinkin tällaisille näprääjille kirja tarjoaa paljon mukavaa puuhaa. Miia Seppälän ohjeilla valmistuvat kauniit koristeet ja itse tehdyt lahjat. Kirja on jaettu viiteen osioon, joissa tarjoillaan ideoita joulunajan herkkuihin, rautalanka- ja lankatöihin, kynttilöihin, luonnonmateriaalitöihin sekä erilaisiin paperikoristeisiin lahjapaketteja unohtamatta. Opuksen alkuun sijoitettu joulunajan muistilista sisältää hyödyllisiä vinkkejä ja huomioita, jotka helpottavat valmistautumista suureen juhlaan.

Jo kirjan alussa huomaa, että kirjailija on suuri joulufani. Miian vuosittaisiin traditioihin kuuluu mm. joulupäiväkirjan kirjoittaminen. Kuinka kiva tapa tallettaa muistot yksien kansien väliin ja palata niihin seuraavina vuosina. Joulupäiväkirjan väliin voi säilöä myös lasten kirjeet joulupukille, listan joulupöydän tarjottavista ja kirjoittaa, millainen sää vallitsi juhlapyhinä. Hetkiä, joita on kiva muistella myös jälkikäteen.

Entä mitkä kirjan ideoista menevät meillä toteutukseen? Herkkuosion kanelinen jäädyke, hunajaleipä ja suolatikkumökki jäivät ensimmäisellä selailulla erityisesti mieleen. Tiedä vaikka piparitalo jäisi tänä vuonna kokonaan tekemättä ja tilalla nähtäisiin suolatikkumökki.

Koristepuolella toteutuslistalle on päätymässä tähtianiskranssi, joka sopii täydellisesti ulkoterassiamme koristamaan. Samaan tilaan ajattelimme tehdä myös betonikynttilöitä, jotka kaikessa rouheudessaan ovat kauniita. Sisätiloihin sen sijaan kirjasta nappasimme idean hieman erilaista koristekuusesta. Se on tehty mustikanvarvuista. Tuoksua olohuoneeseen voi taikoa myös kanelilta tuoksuvilla koristeilla.

On ilo huomata, että ihmiset näkevät nykyisin entistä enemmän vaivaa myös paketointiin. Tässäkin kirjassa on esillä oivaltavia lahjapaketteja joululahjojen kätkemiseen. Eipä ole tullut mieleen, että paketteja voi myös ommella, mutta mm. sellainen idea kirjassa esitellään.

Niille, joille lahjaideointi aiheuttaa päänvaivaa, suosittelemme kirjan lopusta löytyvää vinkkiosiota. Siihen on koottu lahjakortti- ja lahjaideoita.

Kirjailija Miia Seppälältä on aiemmin ilmestynyt suosittu Kaarnasydän ja sammalkranssi -kirja. Miia kirjoittaa myös ihastuttavaa Rajalan tupa -blogia. Ideoita voi seurata myös Instagramissa (klik!) ja Facebookissa (klik!)

ARVONTA INSTAGRAMISSA JA FACEBOOKISSA!

Joulumieltä on mukava jakaa myös eteenpäin. Niinpä arvomme Kanelintuoksua ja tähtinauhaa -kirjoja some-kanavissamme, yhden Facebookissa ja toisen Instagramissa. Käy osallistumassa arvontaan Facebook-sivuillamme (klik!) ja Instagramissa (klik!). Arvonta on käynnissä ensi sunnuntaihin 29.10.2017 klo 15 asti. Voittajat kerrotaan 29.10. illan aikana.

Idearikasta alkavaa viikkoa!

*arvonta yhteistyössä Moreenin kanssa.

23 kommenttia

 1. Ihanan oloinen kirja <3 Osallistumassa käyty :) Mukavaa syksyn jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja todellakin sisältää kivoja ideoita jokaiselle joulua rakastavalle. Monta idistä meni meiltäkin heti toteutuslistalle :)

   Poista
 2. Ihana joulukirja ❤️Tuollainen kirja olisi itselleen mukava saada jo pelkkä ajatus kirjan nimestä saa ajatukset jouluun ja sen tunnelmaan ja tuoksuihin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin ihastuttava nimi. Suorastaan kutsuva ja jouluun ajatukset johdatteleva :)

   Poista
 3. Inspiroivan kuuloinen kirja! Olen joulukirjojen ystävä vaikka huomaan iän myötä panostavani joulun ulkoisiin puitteisiin vuosi vuodelta yhä vähemmän - tärkeintä on, kun saan läheiset koolle. Silti tykkään haaveilla kauniisti laitetusta joulukodista ja käväisenpä klikkaamassa itseni mukaan arvontaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läheisten kanssa vietettyä aikaa ei voita mikään. Ei meilläkään nuo puitteet usein ole niin hohdokkaat kuin on alkujaan suunnitellut. Mutta kivaa on suunnitella ja joulukirjat usein tuovat oman fiiliksensä jo joulunodotukseen :)

   Poista
 4. Pikkuisenkin kun selailee joululehtiä/kirjoja niin joulunodotusfiilikset kyllä herää herkästi! Kirja näyttää/kuulostaa kivalta, varmasti paljon ihania juttuja..suolatikkumökki kuulosti kyllä jännältä:) Mukavaa sunnuntaita sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin mielenkiintoisen kuuloinen tuo suolatikkumökki. Meidän on sellainen aivan pakko tehdä :D

   Poista
 5. Kiva kun kaikenlaisia kirjoja on alkanut tulla ulos. Varsinkin juuri bloggareiden tuotoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina on tosiaan ilmestynyt useita bloggaajien kirjoittamia kirjoja. Se on kiva asia :)

   Poista
 6. Minä fiilistelen joulua täällä vähän salaa muulta perheeltä ja suunnittelen mitä kaikkea kivaa esikoisen kanssa voi jo tehdä tänä vuonna.

  VastaaPoista
 7. Voihan joulu! Mä en ole vielä valmis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii olla, sieltä se tulee niin että lumi pöllyää :D Ei tosin taida hetkeen vielä täällä etelässä pöllytä :)

   Poista
 8. Kivan kuuloinen kirja ja näpräilyhän on aina kivaa!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näpräily on parasta vapaa-ajan hommaa :) Kivaa viikkoa Outille :)

   Poista
 9. Ihana kirja ja kiitos vinkkauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kiinnostuit kirjasta. Käyhän osallistumassa myös arvontaan :)

   Poista
 10. Tämä kirja on ihan pop!
  Osallistuttu on, tietenkin! :)

  VastaaPoista
 11. Voi hyvänen aika näitä ideoiden määrää, miten tässä ehtii kaikkea 😀. Nyt menen osallistumaan arvontaan.

  VastaaPoista
 12. Pitääkin käydä osallistumassa :)

  VastaaPoista
 13. Ihana kirja! Joulu tulee... 💖 olen käynyt molemmissa paikoissa osallistumassa, jospa arpaonni suosisi mua 😊 Ihanaa viikkoa sinne 😘

  VastaaPoista
 14. Kaarnasydän onkin jo hiirenkorvilla :) Olen niin jouluhörhö ettei toista.Tekee mieli kinkkua ja paketointia...no ootan vielä viikon :)

  VastaaPoista