Search

Mansikkasorbetti kuohuviinin kera

kuohari-sorbetti
Tänään kilistellään tulevalle keväälle. Ja usko pois, kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka välillä sataakin lunta niskaan. Me otamme tänä vuonna vapun vastaan ystäväpiirissä. Tarkoitus on viettää mukava ja rauhallinen peli-ilta kuplivaa nauttien. 

Vappulounaalle valmistimme herkullista mansikkasorbettia, jonka kaveriksi soveltuu hyvin kuohuviini tai samppanja. Jäädytetyn herkun voi asetella tarjoilumaljaan ja päälle kaataa kuplivaa. Toimii! Klassinen kuohuviini-sorbettiyhdistelmä on sopivan raikas jälkiruoka kevään juhlaan. Masikkasorbetin ohje löytyy alapuolelta.

sorbettikuohari


Mansikkasorbetti

n. 200 g mansikoita
1 dl sokeria
1 rkl sitruunan mehua
1 dl vettä


Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita soseen joukkoon loput aineet ja kaada seos jäätelömuotteihin. Pakasta. 

Tarjoa mansikkasorbetti kylmänä. Halutessasi voit tarjota sorbetin kuohuviinin kera.


mansikkasorpetti

Oletko sinä kokeillut kuohuviinin ja sorbetin yhdistelmää? Mielellämme kuulemme myös, millaisia vappusuunnitelmia siellä on.

Toivotamme mukavaa vappua ja alkavaa toukokuuta! Otetaan kevät ilolla vastaan!

13 kommenttia

  1. Täällä jätetään tänä vuonna kuohuviinit muiden maisteltaviksi. :D Sorbetti tosin voisi maistua raskaana olevallekin. :) Meillä on näillä näkymin edessä vapun työleiri, kun mini juhlii vappuaattoa mummilassa. Tuliaisiksi on tosin tilattu ainakin ämpärillinen äidin leipomia vappumunkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli just hirveä munkkikriisi, kun ajateltiin ettei tänä vuonna tehdä munkkeja. Nyt alkoi kuitenkin tehdä niitä mieli. Taidan suunnata Kampelaan ja hakea parit munkit sieltä 😃 Iloista vappua!

      Poista
  2. Minun piti mennä tänään mieheni kanssa serkkuni luo kylään. Olemme mökillä ja lunta on tullut niin paljon, että taidamme olla vähän motissa. Saas nähdä pääsemmekö kyläilemään. Onneksi kuohuviintä voi nauttia missä vaan. Nuo sorbetit etenkin kuohuviinin kera tuo toiveen keväästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkona lumi hieman syö uskoa keväästä, mutta muistanpa sellaisenkin vuoden, kun äitienpäivänä sukulaismies joutui lähtemään kahvipöydästä auraushommiin. Ei tämä siis niin poikkeuksellista ole :) Ja kyllä se kevät sieltä tulee 😊

      Poista
  3. Raikkaan kuuloinen jälkkäri. Sorbetit on muutenkin aina niin virkistäviä.
    Täällä vappua vietetään ihan kotioloissa, herkutellaan ja juodaan simaa.
    Ihanaa vappua teillekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa juuri siltä, miltä pitääkin :) Tätä sorbettia pitää tehdä lisää jahka sää lämpiää kunnolla (kuulemma viilenee taas viikonloppuna)

      Poista
  4. Ihana jälkkäri. Täällä ei tämä vappu paljon arjesta poikkea, muuten kuin siman ja munkkien merkeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä sentään oli munkkeja. Meillä munkit jäivät tekemättä, eikä lähileipomon munkit kyllä olleet oikein mistään kotoisin. Noh, ensi vuonna sitten parempi yritys. Sima sentään onnistui oikein hyvin :)

      Poista
  5. Herkullisen näköistä sorbettia. Tämä vappu meni rauhallisesti. Aatonaattoa vietettiin ystäväpariskunnan kanssa ja herkuteltiin mm poron sisäfileellä. Vappupäivänä käytiin miehen kanssa ulkona syömässä. Rauhallisesti meni siis vappu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavan kuuloinen vappu ollut teillä. Eipä se meidänkään vappu kovin riehakas ollut. Enää ei jaksa remuta tuolla pitkin poikin. Rauhallinen peli-ilta ystävien kanssa oli oikein passeli tapa juhlistaa vappua :)

      Poista
  6. Ai kun kiva idea! Täytyy toteuttaa kesällä ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi herkullista ja niin uskomattoman helppoa tehdä. Myös lapset tykkäävät, kunhan jättää tuon kuoharin pois tarjoiluastiasta :)

      Poista
  7. Hieman mattimyöhäisenä ehdimme kiitellä vapputoivotuksista. Toivottavasti oli antoisa ja rauhallinen vappu siellä suuntaa :)

    VastaaPoista