Pääsiäispyhät alkavat olla loppusuoralla. Tänään saa vielä nautiskella vapaasta. Herkkujakin on tullut napsittua enemmän kuin vyö sallii. Suklaalle ja pashalle hieman raikkaampaa vastapainoa toi tämä vadelmajäätelökakku, jonka ohjeen nappasimme Emme Iivanaisen tuoreesta leivontakirjasta. Docendo-kustannus muisti meitä taannoin Emman kakkukirjalla, ja pääsiäispyhien aikana tarjoutui sopiva sauma testata opuksen reseptejä.
Vadelmajäätelökakku on äärimmäisen nopea tehdä. Niin nopea, että Aleksin ensimmäiset sanat olivat "joko sä sen teit?", kun Jani alkoi kakkua valmistaa. Eikä maussakaan ollut valittamisen varaa. Herkullinen tarjottava kevään juhliin. Vadelmajäätelökakun ohje alla.
Vadelmajäätelökakku
6 palaa, gluteeniton, kananmunaton
VUOKAAN
rypsiöljyä
JÄÄTELÖ
4 dl vispikermaa
1 dl kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia
koristerakeita
Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 16 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle. Öljyä vuoka reunoilta.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Ota jäätelöä sivuun 1 1/2 dl koristelua varten. Soseuta vadelmat haarukalla ja kääntele sose lopun jäätelön joukkoon.
Kaada vadelmajäätelö vuokaan. Laita sivuun ottamasi jäätelö pursotinpussiin ja pursota vadelmajäätelön päälle ruusukkeita. Halutessasi ripottele jäätelön pinnalle koristerakeita. Pakasta kakkua vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja tarjoile.
Muutama sana vielä Emman kakkukirjasta. Vadelmajäätelökakun lisäksi opus sisältää yli 60 muuta herkullista leivontaideaa. Mukana on mm. kuppikakkuja, paistettuja juustokakkuja, suklaakakkuja ja täytekakkuja. Laaja kirjo erilaisia juhlaluomuksia. Ohjeiden avulla onnistuvat leivonta, kuorruttaminen ja koristelu myös ensikertalaiselta.
Meistä oli mukavaa, että kirjaan on sisällytetty myös pikareseptejä, joilla juhlatarjottavat onnistuvat käden käänteessä. Seuraavaksi kirjan resepteistä testiin menee lakritsikakku. Se kuulosti taivaalliselta. Myös kakun kultaamista olisi joskus hauska kokeilla.
Kirja on kokonaisuutena niin kaunis, että se soveltuu hyvin myös lahjaksi. Kuvat ovat kerrassaan upeita ja saavat takuulla lukijan herkkuhimot jylläämään.
Jotta pääsiäinen ei mene pelkäksi herkutteluksi, tänään pitää suunnata ulos nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Toivottavasti sielläkin puolen ruutua on pääsiäinen sujunut mukavissa merkeissä.
*Kirja saatu arvostelukappaleeksi. Kustantaja Docendo.
Jaahas, tähän ei siis tullutkaan mitään kakkupohjaa. No, sehän on vaan hyvä. Nopeat ja helpot ohjeet ovat parhaita. Jään mielenkiinnolla odottamaan lakritsikakkua.
VastaaPoistaJuu ei tullut. Tämä on syntyy helposti lähinnä vatkaamalla ainekset keskenään ja pakastamalla :)
PoistaVoi nam. Omatekoista jäätelöä onkin pitänyt joskus kokeilla.
VastaaPoistaItse asiassa tämä oli meillekin ensimmäinen kerta, kun itse tehtyä jäätelöä kokeilemme valmistaa. Hyvin helposti syntyi herkullinen jäätelökakku :)
PoistaNam miten herkullisen näköinen kakku, ja just kun piti aloittaa vähän keveämmällä ruokavaliolla mutta kummasti tekisi mieli tälläinen kakku tehdä ;)
VastaaPoistaKevyt ruokavalio on täälläkin suunnitelmissa. Aina sitä jotekin päätyy näiden herkkujen pariin, vaikka kuinka yrittäisi pysytellä hetken erossa :D
PoistaMeillä selvittiin juuri sopivasti flunssasta, jotta päästiin vierailemaan Sipooseen. Pikku E pääsi suklaamunajahtiin enojensa kanssa ja me päästiin äidin ruokapöytiin. Kakkuakin oli tarjolla, mutta samoin, kuin esikoista odottaessa, tälläkään kertaa en voi sietää minkäänlaisia kakkuja. :D Ehkä jäätelökakku olisi poikkeus, koska jäätelö uppoaa edelleen tasaiseen tahtiin.
VastaaPoistaMukava kuulla, että saitte flunssan kukistettua juuri sopivasti. Mitä tähän kakkuun tulee, luulenpa että jäätelökakku maistuu silloinkin, kun perinteiset kakut eivät saa herkkuhimoja jylläämään. Oletan, että tämä liittyy kohdallasi odotusaikaan eli muulloin peruskakutkin maistuvat? Tsemppiä ja aurinkoa uuteen viikkoon :)
PoistaOnpa ihanan näköinen ja kuuloinen kakku. Tällaisen voisin tehdä mieheni synttäreille ensi kuussa. Kovasti tykätään molemmat jäätelökakuista.
VastaaPoistaIhanaa maanantaita (meinasin vahingossa toivottaa sunnuntaita) :D
Viikonpäivistä ollaan täälläkin sekaisin. Pääsiäispyhät laittoivat ajantajun sikin sokin :) Tämä on tosiaan Outi super helppo tehdä eli laitahan kokeiluun.
PoistaIhana resepti! Kiitos ohjeesta ❤
VastaaPoistaHienoa, että oli mieleesi <3
PoistaOi, vaikuttaa herkulliselta. Ja, täällä kun jäätelöä syödään reilusti, niin tämä menee testiin. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaToivotaan, että maistuu teillekin. Ainakin meillä tämä tuli syötyä alta aikayksikön. Mukavaa viikkoa!
PoistaHerkulliselta kuulostaa teidän pashan korvike. Me ostimme pari valmispashaa, mutta ne ovat edelleen jääkaapissa syömättä. Josko viikon varrella tulisi syötyä. Lämpöä sinnekin. Säätiedotusten perusteella loppuviikosta jo lämpötila olisi varsin mukavissa asteissa.
VastaaPoistaResepti vaikuttaa - ja näyttää - kyllä kokeilemisen arvoiselta, ja hyvä kun voi tehdä pakkaseen valmiiksi.
VastaaPoistaTuollaiset helpot ja yksinkertaiset reseptit on parhaita.
VastaaPoista