Search

Itse tehty avainnaulakko kehyksestä

Itse tehty avainnaulakko kehyksestä
Olemme pitkään etsiskelleet sopivaa avainnaulakkoa eteiseen, mutta kaupoissa myytävät eivät ole herättäneet minkäänlaista innostusta. Kun mieluisaa ei löytynyt, ainoaksi vaihtoehdoksi muodostui itse tehty avainnaulakko. Tuossa se nyt komeilee eteisessä, eikä ollut edes suuritöinen. Saammeko esitellä: valokuvakehyksestä tehty avainnaulakko.

Ideaan törmäsimme sattumalta. Vuokrasimme keväällä Airbnb:n kautta Tukholmasta asunnon, jonka eteisessä oli kehyksestä tehty avainnaulakko. Innostuimme heti, sillä idea on helppo ja nopea toteuttaa: DIY-avainnaulakkoa ei tarvitse tehdä alusta loppuun itse, vaan lopputulokseen riittää itseään miellyttävä valokuvakehys ja koukut.

DIY avainnaulakko kehykseen

Avainnaulakon tekeminen kehykseen

Avainnaulakon tekeminen kehyksestä:


Avainnaulakon kehys on hankittu Ikeasta ja avainkoukut rautakaupasta. Kehyksestä on ensin irroitettu etulasi ja takana oleva pleksi. Sen jälkeen koukut on ruuvattu varovasti raamin yläosaan kiinni. Varo kuitenkin ruuvaamasta liikaa, jotta koukut eivät tule raamista läpi. Suosittelemme hankkimaan kehyksen, jossa on mahdollisimman paksut raamit. Näin koukut saa tukevasti kiinni raamin yläosaan. Paksu raami myös peittää pienet lohkeamat, mitä koukkujen ruuvaamisesta raamin yläosaan syntyyn.

kehykseen tehty avainnaulakko

tee-se-itse avainnaulakko

Itse tykkäämme avainnaulakosta kovasti ja ennen kaikkea enää avaimia ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa ympäri asuntoa. Nyt avaimet löytyvät aina avainnaulakosta, josta ne on helppo napata lähtiessään mukaansa. Naulakossa on kätevä säilyttää myös niitä avaimia, joita ei päivittäin käytä.

Oletko sinä keksinyt jonkin tavan pitää avaimet tallessa ja järjestyksessä?

37 kommenttia

 1. Hyvä idea! Ja erityispisteet helppoudesta 😊 Meillä avainet lipaston päällä korissa. Periaatteessa ihan kiva ja siisti tapa, mutta juuri niiden omien avaimien löytyminen aikas hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä avainnaulakko toi kyllä suuren helpotuksen ainaiseen avainten etsiskelyyn. Aiemmin avaimet tuli jätettyä vähän sinne sun tänne. Sitten niitä etsittiin kiireellä kissojen ja koirien kanssa. Nyt olemme opetelleet, että avaimet jätetään aina kotiin tullessa avainnaulakkoon ja napataan siitä lähtiessä. Oikein toimiva systeemi :)

   Poista
 2. Meillä oli vuosia sitten ongelma avaimien säilytyksessä, kun säilytyskorista ne aina tuppasivat katoamaan pikku nilviäisten toimesta.Sitten menimme koko perheen askartelukurssille ja Jätkänpätkä punoi rautalangasta ihanan naulakon.Mitään painavaa se ei kestänyt joten siitä tuli avainnaulakko oven pieleen ja hyvin on toiminut.Nyt se tosin alkaa käydä vähän ahtaaksi ja viekkuun kyllä mahtuisi tämä näppärä idea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lapset varttuu, niin tuppaa noita avaimia kertyä lisää ja samalla siinä avainnaulakkokin täyttyy :) Mutta mikäpä estää tekemästä toista vierelle, kuten totesit :) Tuo teidän rautalangasta tehty avainnaulakko on varmasti hieno :)

   Poista
 3. Joo :)!! Tosi hyvä idea!! Mä en tiedä osaisinko tällaista käyttää,vaikka ehkä tarvetta ehkä olisi? Välillä saa kissojen ja koirien kanssa etsiä avaimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä opettelua se meiltäkin vaati alkuun, mutta nyt voi sanoa, että yksi parhaista systeemeistä, mitä lähiaikoina on tullut tehtyä. Säästyy aikaakin, kun ei avaimia etsiskele sieltä sun täältä :) Mitä ihaninta syysviikkoa S sinulle :)

   Poista
 4. Tyylikäs lopputulos! :) sama idea toimii myös korutauluna :) oli joskus muinoin vastaava koukkusysteemi kehyksineen rannekoruille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Varmasti oikein toimiva ja käytännöllinen korutaulu :)

   Poista
 5. Meillä on ollut tyttären tekemässä avaintalossa avaimet ennen. Nyt on ollut etsinnässä kuitenkin uusi ja nyt se taisi tulla vastaan :)

  Kiitos tästä loistavasta vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Tätä blogia seuratessa on saanut huomata, että jos ei jotain löydy mieluisana, niin totta kai se tehdään itse. Eikä se ole yhtään huono tapa. Itsenikin olisi hyvä opetella enemmän siihen itse tekemiseen. Avainnaulakko on kiva. Meiltä avaimet löytyvät tällä hetkellä mustasta kukkaruukusta. Mielen perukoilla kummittelee kuitenkin iso, siis ISO, lasipurkki/kulho, johon voisi avaimien lisäksi heittää myös taskuun piiloutuneet kolikot, kynät, yms. Juuri nyt fiilistelen kuitenkin uuden ruokapöydän rakennuspalikoita, sillä ihan sattumalta törmäsin aivan täydellisiin osasiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tekemällä saa varmasti mieleisen lopputuloksen :) Ja mitä enemmän tekee itse, sitä enemmän oppii :D me ollaan ihan kokemattomista untuvikoista lähdetty liikkeelle ja opeteltu uusia juttuja :) Tällä hetkellä isoin on juurikin ruokapöytä projekti :D saapa nähdä mikä tehdään seuraavaksi ;) tsemppiä pöydänrakennukseen :) kivaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 7. Voi, voi...avaimia etsin säännöllisen epäsäännöllisesti. En vaan jostain ihmeen syystä saa niitä laitettua aina samaan paikkaan. Ne voi olla laatikossa, jonkun takin taskussa, käsilaukussa tai eteisen pöydällä olevassa vadissa. Tai vessassa tai makuuhuoneessa tai olohuoneessa. Eli tälle avaintaululle olisi todellakin tarvetta meidän huushollissa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä meilläkin laukaisi tarpeen avainnaulakolle, koskaan ei löytänyt kiireessä avaimia :D Näin ne pysyy paikallaan, ja kun se on ihan oven vieressä, ne muistaa ottaa myös mukaan. Oli siinä kyllä hetken opettelu, että ne muisti kotiin tullessa laittaa naulaan, mutta lopulta se tulee ihan automaattisesti jo :)

   Poista
 8. Kiitos paljon <3 Nyt vaan puuhailemaan avaimille narikkaa! Ihanaa päivää myös sinulle <3

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtava idea! Meillä on kotona ratkaistu ongelma pienellä Luhdan punoskorilla, joka säilöö sisäänsä kaikki talon (ja autojen ja pyörien) rumat avaimet :) Niitä kun ei kehtaisi pitää esillä tuolla tapaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen pikkukori taitaa olla monien ratkaisu avainten säilytykseen :) Mekin mietimme tuota vaihtoehtoa ensin, mutta koska pienessa eteistilassa ei ole mitään tasoa, päädyimme avainnaulakkoon. Mukavaa keskiviikkoa Jossulle:)

   Poista
 10. Tyylikäs ja selkeä ratkaisu. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Tulipa ihana lopputulos, niin simppelin yksinkertainen. Meillä keittiön seinällä koukuissa harvemmin tarvittuja avaimia ja eteisen lipaston laatikossa loput. Mukavaa tiistaita tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein juuri simppelit ja yksinkertaiset jutut ovat niitä parhaita :) Tästä olemme tykänneet kovasti ja päivittäisessä käytössä, joten tarpeeseen tuli :) Iloa Liisan keskiviikkoon :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Katja, mukavaa että pidit lopputuloksesta ja ideasta :)

   Poista
 13. Tosi kivan näköinen! Ja plussaa myös siitä, että itse tehdyssä on aina ihan oma fiiliksensä :)

  Meillä avaimet on Qualy merkkisessä avainnaulakossa, jonka mukana tuli kaksi linnun muotoista avaimenperää, itse naulakko on siis linnunpönttä, jossa linnut ovat vierekkäin, kun ollaan kotona! Vaikea selittää, mutta kannattaa Googlata, se on musta tosi symppis :)

  Ja oon kyllä sun kanssa samaa mieltä, että avainnaulakko on kyllä ihan ehdottomasti käytännöllinen esine. Ihanaa, kun tietää aina missä avaimet odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti käydä kurkistamassa heti, millainen tuo linnunpönttönaulakko on :) Aivan ihana. Mukavaa keskiviikkoa (sää ainakin on ihanan leuto) Kirsille :)

   Poista
 14. Yksinkertaisen kaunis ja helppo idea :) Mukavia syyskuun viimeisiä päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Happystarhome. Aamulla oli mukava suunnata ulos, kun ilma oli ainakin täällä Helsingissä lämmin. Mukavaa keskiviikkoa :)

   Poista
 15. Avaimet aina takin taskussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on oma tapansa :) Pääasia, että avaimet pysyy tallessa :)

   Poista
 16. Kylläpä näyttää hyvältä 😊👍

  VastaaPoista
 17. Ihana idea. Helppo toteuttaa ja näyttää hyvälle.

  VastaaPoista
 18. Avaimet on yleensä työmatkarepun taskussa...sieltä nappaan mukaani muualle ja palautan ne sitten takaisin. Ja aina pitää tarkistaa moneen kertaan, että avaimet on mukana...kerran jäätiin vahingossa ulos lukkojen taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvö että on rutiinit avainten kanssa! Täällä kanssa hypistellään avaimia useampaan otteeseen ettei vaan unohdu!

   Poista
 19. Tyylikäs versio! Sopii koruillekin yms.
  Keep it simple -idea toimii aina.

  VastaaPoista