Search

Syksystä jouluun - opas juhlakauden valmisteluihin

syksysta_jouluun_Minervakustannus

Pimenevät illat, syyssateet ja kellertävään sävyyn hiljalleen sonnustautuva luonto saavat ajatukset siirtymään loppuvuoden juhlakauteen. Tiedämme, että lukijoissammekin on niitä, joille joulun odotus alkaa jo syksyllä. Vuoden suurinta juhlaa rakennetaan pikkuhiljaa erilaisin askarein. Postiluukusta kolahti tällä viikolla aiheen tiimoilta mukavaa luettavaa. Tiia Koskimiehen kirjoittama Syksystä jouluun (Minerva) on joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin.

Syksystä jouluun tarjoaa vinkkejä juhlapöytään ja koristeisiin lahjaideoita unohtamatta. Tässä kirjassa perinteet huokuvat, mutta mukana on tuttujen reseptien lisäksi uusia ruokaideoita ja ripaus eksotiikkaakin. Niille jotka kaipaavat uutta joulupöytään tarjolla on esimerkiksi itämainen menu Betlehemin hengessä.

Näitä on testattava:

Ruoista: Betlehemin lammaspata, Maltan riisipuuro, Talven taikajuoma.
Askarteluista: tanssiva lumihiutale.

Oho, mikä yhdistelmä:

Piparkakkukastike kinkulle

Yllättävä lisä: 

Kirjassa kerrotaan mm. kukkien, mausteiden ja ruokien taustoista sekä merkityksistä.

Plussaa: 

Ruokaohjeet sopivat koko adventtiajan tarjottavaksi. Kirja ei painotu vain jouluun, vaan tarjoaa nimensä mukaisesti ideoita syksystä jouluun.

Miinusta: 

Joku saattaa kokea kirjan liiaksi perinteisiin painottuvana. Ehkäpä itämaisen menun lisäksi kirjassa olisi voinut olla yksi luku uusille tuulahduksille.

Kirjan kirjoittaja, Tiia Koskimies on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hänen aiempia teoksiaan ovat mm. Suomalainen smoothiekirja ja Suomalainen puurokirja. Koskimies on monille tuttu myös Umami.fi-ruokablogin takaa.

*Kirja saatu arvostelukappaleeksi.

18 kommenttia

 1. Mun mielestä on aina kiva kuulla, mistä joku mauste tai kukka on saanut nimensä, missä niitä kasvaa ja mihin niitä voi käyttää. Tuo talvinen juoma alkoi myös kiinnostamaan.
  Ihanaa ja aurinkoista perjantaita ja viikonloppua teille kultamuruille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Itsellä tuo maustetietämys on kovin suppea, joten tästä kirjasta sai uutta tietoa mukavasti. Talvinen juoma on toteutuslistalla heti kun säät hieman viilenevät :)

   Poista
 2. Miks miulle ei kolahtele tällaisia kirjoja arvosteltavsksi, murrr...
  Ei mutta kuulostaa kivalta kirjalta. Mukavaa viikonloppua pojat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä selaillessa tuli ihan joulufiilis ;) Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa <3

   Poista
 3. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta kirjalta. Minäkin kuulun niihin, jotka rupeavat suunnittelemaan joulua jo kesällä. Kun viime vuonna mietittiin, missä se joulu vietetään, nyt pohdin, miten saan sovitettua joulun ja erään pienen tytön ensimmäisen syntymäpäivän samalle kuukaudelle. Pikku neiti kun on syntynyt joulukuun 20 päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hektistä aikaa se joulu, mutta eiköhän sopiva ratkaisu löydy :) meillä lahjoja mietitään jo hyvissä ajoin mutta itse jouluhypettely alkaa vasta marraskuussa :D sitä ennen pidätellään intoa ja fiilistelyä :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tää kirja olisi kiva itsekin lukaista läpi :) Jouluun ei ole enää montaa kuukautta, kohta pitää jo valmistelut aloittaa :)Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Enää 98 yötä jouluun ;) Hyvää viikonloppua myös sinne!

   Poista
 6. Oispa kiva kirja tälläiselle syksy- ja joulufiilistelijälle :)Jos ei raski ostaa, niin kirjastosa vois vaikka lainata :) Ihana viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä vaan kirjastoon siis ;) kohta on jo täysi joulutohina päällä! :D Mukavaa viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 7. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta kirjalta, sillä kyllä joulun valmistelu ja suunnittelu alkaa täällä jo aikaisin. Terkkuja molemmille: Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen vilaisemaan :) voi saada hyviä uusia ideoita :)

   Poista
 8. Mielenkiintoista. Kiinnostaa kyllä nuo kukkien ym. taustat ja merkitykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on äärimmäisen mielenkiintoisia ja oppii paljon uutta mutta vanhaa tietoa :)

   Poista
 9. Se maustamisen taito olis hieno osata kunnolla :) uskaltaisi päästää luovuuden myös keittiössä valloilleen :)

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoiselta kirjalta vaikuttaa. Näitä selaamalla pääsee nopsasti tunnelmaan ja ideoita alkaa pulputa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tunnelma sieltä melkein väkisin tulee kun selailee ;) pitää vähän hillitä itseään ettei ihan jouluhöperöksi muutu vielä ainakaan ;D

   Poista