Search

Kesäkukkien istutusta mummolahengessä

kesäkukat2
Täällä on viime päivinä isketty kädet multaan. Jos meidän seurassa lähtee Plantageniin, siitä ei hyvä seuraa. Liikkeestä lähtiessämme auto oli niin piukassa kukkia ja kasveja, että hurluutellessamme kotiin kaara muistutti liikkuvaa viidakkoa. Tosi on!

Mitään selkeää teemaa meillä ei tänä vuonna istustusten suhteen ollut. Nyt kun kukkien runsautta katselee, voi kokonaisuudessa nähdä pilkahduksen mummolahenkisyyttä. Löytyy jopa yksi pelargonia.

Olihan sitä kaivettava myös kamera esille ja ikuistettava muutama kesäkukkakuva tänne blogiinkin. Toivottavasti saatte kukkaenergiaa edes ripauksen.

maljaköynnös

kesäkukkia

kukka-amppeli

Haaveissamme on jonain päivänä omistaa suurempi piha. Onneksi nykyisen asuntomme takapihalle sentään jonkin verran istutuksia mahtuu.  Nyt pihalla kukkii muun muassa maljaköynnös, pikkupetunia, daalia, morsiusharso, tarhaneilikka, hortensia, nukkeasteri ja moni muu kaunis kukka.

Kyllä kelpaa istua kesäiltaa ja nauttia vehreydestä samalla, kun kuuntelee viereiseltä kanavalta kantautuvaa vedensolinaa. Kesä, on se niin ihanaa aikaa.

kesäkukat18

kesäkukat19


kesäkukat14

Viime vuonna kirpparilta löytämämme ilmainen kahvikuppi ei ole tullut vahingossa kuvaan. Se toimii maljakkona luonnonkukille. Nyt kuppi vielä ammottaa tyhjyyttään, mutta tilanne varmasti korjaantuu piakkoin.

kesäkukat22

kesäkukat6

vanhat maitotonkat

Toimme terassille myös pari vanhaa tonkkaa. Sopivat mummolatyyliin. Tyhjät tonic-pullot vielä sen sijaan etsivät paikkaansa. Maljakoiksi niitä ajattelimme. Eikö muuten ole kivat pullot? Löysimme ne ruokakaupasta ja ihastuimme niin, että muutama päätyi mukaamme.

kesäkukat12

Kukkien sekaan mahtuu myös jokusia yrttejä. Timjami ja rosmariini ovat lempiyrttejä korianterin ohella. Niitä tulee käytettyä usein kesäkokkailuissa.

Mitenkäs siellä on viikonloppu sujunut? Kenties puutarhatöiden merkeissä? Sää on ollut kovin pilvinen, mutta vettä ei sentään ole ripottanut niskaan. Ihan passeli sää puutarhahommille. Suuremmilta hikipisaroilta ainakin välttyy, kun aurinko ei porota taivaan täydeltä.

Loppuun pitää vielä mainita, että ensi viikolla blogissa pyörähtää käyntiin mukava arvonta. Palkintona on jotakin sellaista, mitä ei joka kodista löydy. Pysykäähän menossa mukana. 

p.s. Lisää kukkailoittelua löytyy Mansikkatilan mailla -blogista (klik!). Käy kurkistamassa, millaisia kukkakuvia muut bloggaajat ovat ottaneet.

43 kommenttia

  1. Ooh, miten kaunis kukkaloisto sielläkin! Värit piristävät aina :).

    Mukavaa sunnuntaita harmaasta ilmasta huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni väriterapia on aina paikallaan :) Sopivasti aurinkokin näyttäytyi lopulta ja tuli oikein mukava sunnuntai. Toivotaan aurinkoa alkavaankin viikkoon :)

      Poista
  2. Hihii teillä on kyllä varmasti ollut autossa ruuhkaa takaisin tullessa. :D Kivan näköistä ja nuo pullot on kyllä ihanat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auto tosiaan oli piukeena kasveja ja kukkia. Juuri ja juuri itse mahduttiin mukaan :) Eikö olekin kivat pullot :)

      Poista
  3. Kauniita kukkasia. Ihana kun pystytte napsimaan yrttejä suoraan purkista.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihanaa, kun saa ulkoa käydä napsimassa yrttejä. Talveksi ehkä pitäisi ostaa sellainen sisäyrttitarha, niin ei jäisi tämä yrttien kasvatus vain kesään :)

      Poista
  4. Täällä kootaan uusia terassituoleja ja pestään terassia öljyämistä varten. Ihania kevätpuuhia :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavan kuuloista hommaa teilläkin. Kiva laittaa paikkoja kuntoon tulevaa kesää varten. Iloista alkavaa viikkoa Tiinalle :)

      Poista
  5. Ihanaa mummolatunnelmaa! Yrtit ovat ihania kun tuoksuvat ja ihan kauniita ne ovat ruukuissa silmänruokanakin, mutta kätevää on kun voi omia yrttejä napsia suoraan ruukusta.
    Täällä on kanssa auto ollut täpötäynnä kaikenlaista kasvihuoneeseen hankittua. Hiukan lisää somistetta sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummolatunnelma on kyllä niin ihanaa. Sopivan kotoisaa :) Ja kunpa yrttejä voisi napsia ulkoa purkista ympäri vuoden. On se vaan niin ihanaa, kun löytyy omasta takaa aina mausteita ruokiin. Mukavaa sunnuntai-iltaa Kristiinalle!

      Poista
  6. Nyt tulee kyllä niin omaa isoäitiä ikävä kun katselee kuvia. Kaunista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä on täälläkin kova. Ihana on kuitenkin suoda kukkien keskeltä ajatuksia sinne jonnekin. Aurinkoa Nellille <3

      Poista
  7. Kauniit istutukset ja kivat nuo pullot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mukavaa, että moni muukin on tykästynyt pulloihin. Sattumalta ne kaupassa käydessä huomasimme. Ovat Porvoon S-Marketista, mutta luulisi niitä saavan myös muista S-marketista.

      Poista
  8. Todellakin varsinaista kukkailottelua <3 Mikä on tuo kasvi kahvikuppikuvassa? Näyttää tosi kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tuija. Kahvikuppikuvassa oleva kasvi on jonkin sortin apila. Plantagenista sen bongasimme. Eikö olekin kiva ja erilainen :)

      Poista
  9. Oi ompa kaunista! Ihanat nuo pullot :)
    Täällä myös jotain kukkia ja yrttejä hankittu, maltillisesti silti... Aika ja innostus, kun ei aina ihan riitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 juu vähän lähti kyllä lapasesta mutta more is more :D vähän hirvittää tuo kastelurupeama mutta pakko oli saada kaikki ja heti :D

      Poista
  10. Voi miten ihana kukkataivas, kyllä tuolta henkii sellainen mummolan-/mökkifiilis. Itse tykkään runsaudesta ja mielestäni kesällä ei kukista pihistellä :)
    Ihanaa sunnuntaita teille ihanuuksille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Joo kukkia ei oo koskaan liikaa <3 ainoa miinus on se, että kastelussa on hirvee homma kun ei ole letkua pihalla :D silti on vielä hommattava vähän lisää ;) kesä kun on vaan kerran vuodessa :D

      Poista
  11. Kivaa mummolameininkiä modernilla twistillä. Minkähän ketjun kaupasta noin ihania pulloja löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta <3 Nää on ihan S-marketista, luultavasti siis S-ryhmän isommista marketeista löytyy :)

      Poista
  12. Kauniit kukat! Mummolahenkisyys sopii niin hyvin kesään: perinteikkäät kukat, räsymatot, eri pari kahvikupit jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, me tykätään kanssa <3 Räsymatto on vielä hankkimatta, muuten alkaa tunnelma olla valmis ;)

      Poista
  13. No, todellakin on Kukkailottelua!<3 Kukkia ei oikeasti mun mielestä voi olla liikaa.:) Mikä ihana on tuo tummalehtinen, jossa on vihreät reunukset? Tahtoo samanlaisen!!:D
    Iso kiitos linkittämisestä ja Kukkailotteluun osallistumisesta!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin tarkemmin ja tajusin, että tuon täytyy myös olla joku koristeapila, erilaisella värityksellä vain? Superihana! Plantagenistako nää oli? Piti myös sanoa, että upeita ruukkuja teillä ja nuo pullot ja kahvikuppi on just täydelliset maljakot:)

      Poista
    2. Juu koristeapila se on :) ihastuttiin kanssa väritykseen ja pakkohan se oli ostaa! Kuten sanoit, kukkia ei voi koskaan olla liikaa :D Plantagenista ovat kaikki, vielä on yksi reissu ainakin sinne tehtävä, ennen kuin kukka-nälkä on tyydytetty :D ruukkuja on vielä jäljellä ja tuli ostettua muutama lisääkin, hups! :D

      Poista
  14. Kesäkukkaistutukset ovat Koivulassa vielä kesken, mutta samanlaisen tonic-pullon nappasin minäkin yhtenä päivänä ruokakaupasta sen kauneuden vuoksi, terkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullot tarttui tosiaan meilläkin ihan kauneutensa vuoksi, ei olla mitenkäön erityisesti tonicin ystäviä, mutta pullot oli saatava :D

      Poista
  15. Ihania kukkia sielläkin :) Maljaköynnös on upea, itse en ole saanut sitä pidettyä hengissä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihastuttiin kanssa viime kesänä maljaköynnökseen! Kesän se kesti hyvin, mutta kun yritettiin sitä talvettaa niin kuoli melko nopeasti :( oli siis ostettava uusi :) tällä kertaa eri värisillä kukilla 💕

      Poista
  16. Ihanan väriskaala <3
    Itsekin ostan monesti juotavat ihan pullon perusteella :) Maitotonkar meillä kyllä ovat ihan käytössä, kun haemme yhdeltä tilalta aitoa maitoa <3
    Viikonloppu on mennyt ihan työnantajan piikkiin....:/ välillä tosin ehtinyt pihallakin kääntyä :)
    Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Värit on meidänkin mieleen <3 voi kuinka ihanaa että maitotonkat ovat päässeet vielä käyttöön <3 no tuleehan niitä viikonloppuja vielä ;) ehtii puuhailla pihalla! Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

      Poista
  17. Aivan ihanalta näyttää! Ja miten hurmaava tämä vielä tyhjänä odottava kupponen...mummolatyylissä on sitä jotain ❤️ Vaikkakin ihanaa rosoisuuttakin löytyy...Aurinkoista uutta viikkoa ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Pitäisi päästä vähän hyppimään kukkakedolla ja nappaamaan sieltä muutama kukkanen kupposeenkin ettei aivan tyhjillään joudu olemaan :) Aurinkoista viikkoa sinullekkin :)

      Poista
  18. Kaunis kahvikuppi ja teidän pihalla viihtyy varmasti perhosetkin kesällä, kun on noin paljon kukkia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu :) perhosia odotellaan, ampiaisia ei niinkään :D tällä hetkellä pyörii vain hyttysiä, vaikka jalopelargonian pitäisi niitä karkottaa :D

      Poista
  19. Miten kaunista teillä onkaan! Tuo kahvimuki, arvaatte varmaan, että siihen porautui oikein silmät ja sitten tonic pulloihin!!! Onko ne Suomesta, tahtoo! Ihanat pullot kertakaikkiaan, voisin kaikilla tuollaisilla pulloillakin täyttää meidän huushollin.

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia ne on ihan S-marketista! Eikun shoppailemaan ;) ja muki tarttui mukaan erään kirpputorin saa ottaa -hyllystä :) olihan se pakko antaa koti noin suloiselle kupposelle :) Kivaa viikkoa myös sulle <3

      Poista
  20. Kaunita mummolatyylin väriloistoa. Niin ihanaa. T. Yks mummottelun omaava;)

    VastaaPoista
  21. Ihania kuvia ja kukkasia :) Pieni piha on minunkin haaveissa; juuri oikean kokoinen pienimuotoiseen kukkien ja vihannesten kasvattamiseen mutta sellainen, mikä ei aiheuta liikaa duunia.

    VastaaPoista
  22. Ihanaa kukkaloistoa :) Taisipa lähteä teilläkin vähän lapasesta, jos auto aivan täynnä. Mutta kaunista on. Ainakin meillä se lähtee aina näin keväisin, kun toinen toistaan upeampia kukkia on tarjolla. Terassihortensiat on niin mun kukkia ja niitä on pakko olla aina kesäisin. Liisa

    VastaaPoista