Search

Kinuskikissa leipoo klassikkoherkut uuteen muotoon

kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon

Kesäjuhlat tiedossa, mutta tarjottavat mietityttävät? Tuttu juttu. Me pidämme leipomisesta, mutta usein juhlien alla päässä raksuttaa vain tyhjää. Onneksi leivontasaralta löytyy todellisia mestareita, joilta herkullisia ideoita arki- ja juhlatarjottaviin voi ammentaa. Yksi tällainen on leivontabloggaaja Sini Visa, koko kansan tuntema Kinuskissa. Uskoisimme, että tuttu nimi sinullekin. Jos ei, käy ihmeessä kurkistamassa hänen blogiaan.

Korvapuusteista pikkuleipiä, mokkapaloista tikkareita

Osallistuimme taannoin kustannusyhtiö Tammen tilaisuuteen, jossa Kinuskikissa esitteli uutuuskirjaansa ja kertoi tarinoita bloginsa takaa. Sini Visan kolmas kirja kantaa nimeä Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon. Tässä kirjassa korvapuusteista tulee pikkuleipiä, mokkapaloista tikkareita ja pannarista kakkua. Myös tunnettujen makeisten maut ja muodot siirtyvät leivonnaisiin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi Kiss-Kiss-torttu? Me pääsimme maistamaan tilaisuudessa mm. Marianne-kakkua, joka oli syntisen hyvää. Sini itse ei osannut nostaa kirjastaan yhtä suosikkia, vaan koki kaikki ohjeet rakkaiksi. Korvapuustien ja mokkapalojen hän kuitenkin kertoi olevan erityisen lähellä sydäntään, mikä näkyy myös kirjassa. Näistä klassikoita löytyy useampikin eri variaatio.

Makeiden herkkujen lisäksi kirjasta löytyy useita suolaisia tarjottavia. Kuinka kekseliästä on tehdä esimerkiksi jättikokoinen karjalanpiirakka tai käyttää riisipuuroa kakun täytteenä.

Edellisestä kirjasta uutuusteos eroaa siinä, että leipomusten koristelut nousevat näkyvämmin esille. Jos koristelut tuntuvat liian haastavilta, hyvä uutinen on se, että leivonnaiset näyttävät ja maistuvat hyviltä myös riisutumpina versioina.
kinuskissa uutuuskirja
Raparperi-toffeesta oli luovuttava

Kinuskikissaa voi kutsua innovatiiviseksi leipurineroksi, joka kerta toisensa jälkeen haastaa itsensä suunnittelemaan jotakin uutta jauhopeukaloiden iloksi. Se on hieno saavutus henkilöltä, joka omien sanojensa mukaan oli ennen blogia tavallinen sunnuntaileipoja. Suosion salaisuus lienee juuri siinä, että Kinuskikissan ohjeilla kuka vain voi onnistua. Liiallisen hifistelyn ja fiinien termien sijasta ohjeet ja tekniikat kerrotaan selkeästi kansankielellä. Epäonnistuminenkin on inhimillistä, myös Kinuskikissalle. Sinin mukaan tuoreesta kirjasta jäi uupumaan muun muassa raparperi-toffeekarkkien ohje, sillä lopputuloksesta ei tullut oikeanlainen, vaikka hän teki jopa 20 koeversiota ideastaan. Oli lohduttava kuulla, että aina ei onnistu ammattilaisellakaan.

Loistava leipuri, kehno kokki

Kerrotaan loppuun vielä mielenkiintoinen paljastus. Voisi kuvitella, että Sinin kaltaiselta jauhopeukalolta sujuu hyvin myös ruuanlaitto. Sinin mukaan hän on kuitenkin kehno ruuanlaittaja. Jotakin kertonee sekin, että lempiruuikseen hän mainitsee grilliruuat. Helppoja toteuttaa ja onnistumisprosentti on korkea. Ruokakirjaa Kinuksikissalta tullaan tuskin näkemään, mutta leivontasaralla tällä naisella on vielä paljon annettavaa.

p.s. kuten huomasit, olemme palanneet lomalta. Tukholman kuulumisia myöhemmin täällä blogissa. Sitä ennen yritämme karistaa pois epämiellyttävän matkatuliaisen, eli flunssan. Mukavaa viikkoa!

*Yhteistyössä Tammi-kustannuksen kanssa

15 kommenttia

 1. Kaunis kirjan kansi.Netissä tulee käytyä Kinuskikissan sivuilla.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kirjan kansi.Netissä tulee käytyä Kinuskikissan sivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja oli visuaalisesti niin kauniisti toteutettu. Kuin karkkia silmille. Kannattaa silmäillä kaupassa kirjaa. Siellä on niin monta niin herkullista ohjetta. / Aleksi ja Jani

   Poista
 3. Kääk mikä Mariannekakku! Tuon kirjan haluan ehdottomasti ja ollaankin tehty Kinuskikissan resepteillä jo kaikenlaista. Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kakku oli niiiiiin hyvää! Oikein tulee vesi kielellä, kun vieläkin muistelee sen makua. Iloista viikkoa Tiia sinulle! / Aleksi ja Jani

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Hiljalleen alkaa olo kohentua. Eiköhän sitä loppuviikkoon mennessä olla jo paremmassa kunnossa :) Iloa viikkoosi. Toivottavat Aleksi ja Jani

   Poista
 5. Oi, kuulostaa tosi jänskältä kirjalta. Saattaa mennä must have listalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tämän kevään paras leivontakirja. Suussasulavia herkkuja ja Fazerin makeisten maut ovat monessa leivonnaisessa läsnä. Ei voi olla kuin hyvää :)

   Poista
 6. Kinuskikissalla on kyllä ihan älyttömän hyviä reseptejä.
  Ihanalta näyttää tuo kirjakin <3

  VastaaPoista
 7. Kinuskikissan ohjeilla onnistuu leipomuksen aina ja ne on niin hyvät reseptit että niillä onnistuu aina <3 Tuollainen Kinuskikissa kirja olisi tarpeen itsellekin ;) Pikaista paranemista flunssasta <3

  VastaaPoista
 8. Mukavaa viikkoa teillekkin flunssasta huolimatta. :)

  VastaaPoista
 9. Flunssa on tosiaan ikävä tuliainen. Meille se tosin tuli ihan ilman reissamista. Oltiin vauvelin kanssa kumpikin 39 asteen kuumeessa. Ei kiva. :/
  Kinuskikissan resepteihin luotetaan täälläkin vakaasti. Kun pitää kehitellä jotain tarjottavaa, sitä tulee melko usein suunnattua suoraan kyseiseen blogiin. Minä en vain koskaan osaa noudattaa reseptiä vaan lähden usein soveltamaan omiani.

  VastaaPoista
 10. Kaunis kirja, kertakaikkiaan. Toivottavasti flunssapöpö katoaa nopeasti.

  VastaaPoista
 11. Auts, toivottavasti flunssa jo helpottaa! Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ihania oivalluksia häneltä kyllä löytyy ja aina leivontareseptejä etsiessä kurkkaan hänen blogiin ekana. Minäkään en ole mikään mestarikokki, mutta leipoa kyllä osaan hyvin :D. Suurin kiitos taisi tulla mieheltä tekemäni sienirisoton jälkeen, kun se maistui kuulemma ruualta ;).

  VastaaPoista