Search

Sulje silmäsi kaloreilta: Kinder-piirakka pääsiäisen herkkuhetkiin

kinder-piirakka3

Nyt täytyy myöntää, että pääsiäisvalmistelut ovat hieman retuperällä. Aika on viuhunut sellaista vauhtia, että huh heijaa. Pääsiäisohra on sentään ennätetty kylvää. Viikonloppuna testasimme keittiön puolella herkkua, joka lunasti heti paikkansa pääsiäisen kahvitarjottavissa. Herkku on nimeltään Kinder-piirakka. Vähän kuin mokkapalat, mutta Kinder-twistillä! Hieman tosin kävimme keskustelua siitä, maistuuko täyte enemmän Kinder-suklaalta vai Daimilta. Oli miten oli, herkullista tämä on! Suosittelemmekin sulkemaan silmät kaloreilta, sillä niitä taitaa olla vähän enemmän kuin laki sallii ;) Ohje on napattu Suussasulavaa rakkautta -blogista. Hivenen sitä olemme muokanneet.

Piristimme Kinder-piirakkaa suunnittelemillamme pääsiäishenkisillä koristetikuilla. Halutessasi voit tulostaa Pääsiäisiloa ja Happy Easter -koristekuviot täältä! Leikkaa kuviot irti paperista. Lopuksi teippaa ja liimaa cocktail-tikku kahden leikkaamasi pääsiäismunan väliin. Siinä kaikki, koristetikku on valmis!

kinder-piirakka2

Kinder-piirakka

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa


Kreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria


Suklaakuorrute:
300 g maitosuklaata (esim. Marabou maitosuklaa)
25 g valkosuklaata


Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, sulata voi ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon. Lisää munat yksitellen taikinan sekaan. Kaada taikinaseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Anna piirakkapohjan jäähtyä kunnolla ennen kreemin ja suklaan levittämistä.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä kreemi piirakkapohjan päälle. Anna kreemin jähmettyä kunnolla pohjan päälle, jotta lämmin suklaa ei sotkeudu siihen.

Sulata suklaat erillisissä kulhoissa vesihauteessa. Halutessasi voi lorauttaa maitosuklaan joukkoon vähän kermaa, jotta kuorrutteesta tulee juoksevampaa. Levitä sulanut maitosuklaa kreemin päälle. Valuta valkosuklaasta raitoja maitosuklaan päälle. Marmorikuvion saat, kun vedät esimerkiksi cocktail-tikulla raitoja vielä sulaan suklaaseen.

kinder-piirakka4

Kelpuuttaisitko sinä tämän herkun pääsiäiskahvipöytään?

20 kommenttia

  1. Nam, tää kuulostaa kyllä tosi herkulta. Kyllä kelpaisi kahvipöytään. Ja näyttääkin kauniilta.

    VastaaPoista
  2. Nam, oon katsonut kans Kinder-piirakan reseptiä pääsiäiseksi. En ihan vielä ole päättänyt, että teenkö tuon vain teenkö Daim-piirakkaa...Kummatkin ovat varmasti hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi ei molemmat ;) tuo Daim-piirakkakin kuulostaa kylla aika suussa sulavalta :) Janille tuli myös tästä Kinder piiraasta mieleen vähän Daim :) ehkä tässä yhdistyisi vähän molemmat ;)

      Poista
  3. Kiitos! Koska meillä on kaksi Kindereihin hullaantunutta junioria, niin luulenpa että meillä on tässä pääsiäisen suklaaherkkupiirakka. Tämä maistuu kyllä varmasti vanhemmillekin...:) Pääsiäisenä ei lasketa suklaakaloreita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein! Sillon saa syödä suklaata ihan hyvällä omatunnolla ;)

      Poista
  4. Oi mitä herkkua! olen kuullut tästä piirakasta paljon hyvää (myös kaloreista!) mutta en ole koskaan lukaissut ohjetta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää oli aika helppo tehdä ja maku oli taivaallinen ;) suosittelen kokeilemaan; )

      Poista
  5. Voi vau, mitä herkkuja! Miksi en ole Suomessa - en saa nimittäin nyt noita Kindereitä. Jenkeissä ne on kiellettyjä :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää onnistuu ilman varsinaista Kinder-suklaata! Onnistuu myös siis jenkeissä tehdä :) nimi tulee vain siitä että maku on kuin Kinder suklaassa ;)

      Poista
  6. pitäskö sunnuntaiksi tehdä??? mami

    VastaaPoista
  7. Tätä kerran kokeilin ihan vain siksi etten uskonut että voi maistua mukamas kinderille ja ylläri pylläri olikin suuri kun oli niin lähellä kinderin makua ja todella hyvä ja helpohko resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep meitäkin yllätti se että maku tosiaa oli niin Kindermäinen :D ihanaa ♡

      Poista
  8. Kokeiluun menee, ehdottomasti! Ja liityin vasta lukijaksi, en tiedä miten olin sen unohtanut tehdä aiemmin. Mukavaa pääsiäisen aikaa teille ♥

    VastaaPoista
  9. Suklaalakossa, mutta nyt tutisuttaa, niin ihanan näköisiä herkkuja, iso nam. <3

    VastaaPoista
  10. Ehdottomasti kelpuuttaisin tämän herkun kahvipöytään - muulloinkin kuin Pääsiäisenä :-)

    VastaaPoista