Mahakakku, omeletti-muffinit ja muita juhlapöydän herkkuja

5.3.15


Mahakakku baby shower -juhliin Kaikki Paketissa

Mitäs sanot, jos aloitetaan maaliskuu vierailemalla herkkuja notkuvassa juhlapöydässä? Nämä tarjottavat eivät tuota pettymystä! Kuten kakusta voi päätellä, näissä pirskeissä juhlinnan kohteena oli esikoistaan odottava äiti. Mahakakun lisäksi baby shower -juhlapöydästä löytyi omeletti-muffineita, vihersalaattia sekä suussa sulavaa suklaakakkua. Kiitos näiden juhlaherkkujen toteutuksesta kuuluu ystävillemme Annelle, Minnalle ja Matille. Mahakakun, suklaakakun ja omeletti-muffinien ohjeet ovat alla.

Omeletti-muffinin resepti Kaikki Paketissa juhlapöydän herkut


Mahakakku kinuski-puolukkatäytteellä


Aloita leipomalla kaksi normaalia kääretorttupohjaa.

Valmista kinuski-puolukkatäyte. Ohjeen löydät Kinuskikissan sivuilta (klik!). Tee täyte kaksinkertaisena.

Kakun kokoamiseen tarvitset yhden ison ja kaksi pienempää kulhoa (maha ja kumpareet), jotka ovat mahdollisimman pyöreän muotoiset. Kelmuta kulhot ja kokoa kakku. Kostuta maidolla.

Mikäli leivot kakun edellispäivänä, sivele kakun pintaan sokerikreemiä (klik!) ennen kuorrutteen laittamista. Sokerikreemin tehtävä on eristää kakun kosteus.

Kakun päällys on tehty geeliväreillä värjätystä sokerimassasta. Iho-osuudessa väreinä on käytetty punaista ja keltaista geeliväriä ja mekossa sinistä ja punaista.

Kinuskikissan sivuilta löytyy myös hyödyllinen ohje sokerimassan kaulintaan (klik!).

Brooklyn blackout -kakku


Tämän herkullisen suklaakakun ohje on alkujaan Hummingbird bakeryn leivoskirjasta. Tämä kakku on suklaasta pitävän unelma!

Pohja:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • runsas 1 dl kaakaojauhetta
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • 0,75 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 2,6 dl vehnäjauhoja
  • 1,6 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Vatkaa joukkoon vanilja-aromi, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola. Lisää puolet jauhoista, maito ja lopuksi loput jauhot. Sekoita seos hyvin. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa n. 30-40 minuuttia. Kakkupohja on valmis, kun tikulla kokeiltaessa siihen ei tartu taikinaa. Voit vaihtoehtoisesti tehdä pohjan kolmessa eri irtopohjavuuassa. Näin kakku ei jää keskeltä raa'aksi ja reunoilta kuivaksi. Anna kakun jäähtyä, jonka jälkeen voit leikata sen kolmeen osaan.

Suklaakiisseli:

  • vajaa 6 dl sokeria
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • runsas 3 dl kaakaojauhetta
  • 3,6 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 85 g voita kuutioituna
  • 0,5 tl vanilja-aromia

Mittaa sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja 6 dl vettä isoon kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi välillä vatkaten. Jos haluat lopputuloksesta vieläkin suklaisemman, lisää joukkoon tummaa suklaata. Lisää maissitärkkelysjauhoihin 2 dl vettä voimakkaasti vatkaten. Seoksen tulisi muistuttaa koostumukseltaan paksua limaa, joten lisää tarvittessa joukkoon vettä. Vatkaa tahna suklaaseokseen lieden ollessa keskilämmöllä.  Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Keitä muutama minuutti samalla vatkaten, kunnes kiisseli paksunee. Nosta kattila levyltä ja vatkaa joukkoon voi sekä vanilja-aromi. Anna kiisselin jäähtyä, kunnes se on jähmettynyt kiinteäksi. Voit nostaa sen myös kylmään.

Nosta yksi kakkupohjista lautaselle ja levitä päälle noin neljäsosa suklaakiisselistä. Nosta päälle toinen pohja ja levitä siihen toinen neljännes kiisselistä. Nosta viimeinen pohja paikalleen ja levitä loput kiisselistä päälle ja reunoille. Voit koristella kakun murusilla ja sokerimassasta tehdyillä koristeruusuilla. Valkoista sokerimassaa voi värjätä mahakakun tavoin haluamillaan geeliväreillä.

 Omeletti-muffinit

  • 8 munaa
  • 2,4 dl kinkkukuutioita 
  • 1 punainen paprika kuutioituna
  • 1 silputtu sipuli
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/8 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl vettä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 8 muffinivuokaa. Vatkaa munat keskenään suuressa kulhossa. Sekoita kinkku, paprika, sipuli, suola, mustapippuri ja kananmunat. Kaada munaseos tasaisesti muffinsivuokiin. Paista uunissa noin 18-20 minuuttia.


Jos katsoit tarkkaan, saatoit huomata ensimmäisen kuvan vasemmassa yläreunassa hedelmäkeon. Seuraavassa postauksessamme tarkastelemme tuota mystistä hedelmäkasaa lähemmin.

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Olipas kiva kun jäitte lukijakseni blogiini, sillä sitä kautta löysin uudelleen tieni tänne! ;)
    Täältähän löytyy vaikka mitä ja ihan alkoi askartelusormet syyhyämään, sillä ideoita olisi runsaasti. :)
    Miten herkulliset tarjottavat ja tuo mahakakku on toteutettu hauskasti! ;)

    Rentoa viikonlopun alkua teille! :)

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emppu, samoin sinne! Nyt vain toteuttamaan askarteluideoita. Se on yllättävän terapeuttista :)

      Poista
  2. Ihania herkkuja! Tuo suklaakakku kuulostaa oikeasti melkoiselta unelmalta... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Anu, se on todellakin yksi parhaista suklaakakuista, mitä itse olen maistanut.

      Poista
  3. Nami mitä herkkuja! Ja nuo "kumpareet" nauratti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että sait iloa ja naurua kumpareista päivääsi :D

      Poista
  4. Nam! Tuo suklaakakku taitaa olla niin syntisen suussasulava, että sitä on pakko kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todellakin kokeilemisen arvoinen kakku ja kaiken lisäksi juurikin syntisen hyvää ;)

      Poista
  5. Ah, ja nämä kakut! Juuri mietin, mitä keksin pakasteessa olevilla puolukoille...Kinuski-puolukkatäyte kuulostaa aivan pakolliselta kokeilulta :P Jossain muussa kuin mahakakun muodossa kyllä minulle kiitos :D Ehkä tuo suklaakakkukin täytyy muistaa, tässähän on pääsiäinen ihan kohta!

    VastaaPoista

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *