Search

Luonnonkosmetiikkaa miehille Suomesta - Itämerikin kiittää

luonnonkosmetiikkaa-miehille
Kaupallinen yhteistyö: Rokua Skincare


Miesten kosmetiikkatuotteiden kysyntä on räjähtänyt valtavaan kasvuun viime vuosina. Erilaista purkkia ja purnukkaa on ilmestynyt kauppojen hyllyille, mutta yksi lovi tarjonnassa on ollut. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa miehille ei juuri löydy. Meiltäkin on muutamaan otteeseen kyselty suosituksia miehille suunnatusta luonnonkosmetiikasta. Koska tarjontaa on varsin vähän, suosituksia on ollut vaikea antaa. Mutta nytpä kuuluu uutta ja vieläpä Suomesta. Nimittäin markkinoille on tullut aivan uusi miesten luonnonkosmetiikkabrändi, Rokua Skincare.

Perinteiset käsitykset maskuliinisuudesta ovat muuttuneet. Jos ennen mies pesi itsensä päästä jalkoihin Linna-shampoolla, nykyisin monen kylppäristä löytyy jo laajempi arsenaali erilaisia tuotteita. Ja se on ihan fine! On myös täysin ok, jos Linna-shampoo edelleen riittää pesemään koko kropan. Kukin toimii tavallaan. Me kuulumme välimaastoon. Vaikka emme superarsenaalia erilaisia tuotteita omistakaan, kuiva ja herkkä iho on osaltaan saanut ymmärtämään, että perinteinen saippua ei ehkä ole paras ja ainoa vaihtoehto ihonhoidossa. Hiljalleen siis kasvovoiteet ja erilaiset puhdistusaineet ovat testailujen myötä tulleet tutuiksi. Koska haluamme kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän, luonnonkosmetiikka on tuntunut luonnolliselta vaihtoehdolta.

Osallistuimme viikko sitten miehille luonnonkosmetiikkaa valmistavan ROKUA Skincaren lanseeraustilaisuuteen. Tieto uudesta kotimaisesta toimijasta oli iloinen uutinen ja viikon testailujen perusteella tuotteiden laatukin on priimaa. ROKUA Skincare tarjoaa kylppäriin tai esimerkiksi salikassiin kolme arjen perustuotetta. Tuotepalettiin kuuluvat kasvojen puhdistugeeli, kasvovoide ja partaöljy. Hyvä setti luonnonkosmetiikkaa miehille!

rokua-miesten-luonnonkosmetiikka-

ROKUA Skincare on monessa suhteessa onnistunut tuotteissaan. Ne ovat helposti lähestyttäviä, ympäristöystävällisiä ja valmistettu Suomessa pohjoismaisista luonnonraaka-aineista. Miesten ihonhoitotuotteissa on useimmiten varsin voimakas ja maskuliininen tuoksumaailma, mutta ROKUA Skincare on onnistunut luomaan miellyttävän miedon ja raikkaan tuoksun tuotteisiinsa. Iso, iso plussa siitä!

Toinen mieltä lämmittävä asia on se, että ROKUA Skincare lahjoittaa liikevaihdostaan prosentin ympäristön hyväksi. Tänä vuonna yhteistyökumppanina toimii WWF Suomi. Siivu jokaisesta ostoksesta ohjautuu Itämeren suojelemiseen.

Rokua-luonnonkosmetiikka

ROKUA Skincare kokemuksia


ROKUA Face moisturizer / kasvovoide


Kosteusvoide on ROKUA Skincaren tuotteista ehdoton lempparimme ja sellaista olemme kieli pitkällä luonnonkosmetiikkabrändeiltä jo vuosia odottaneet. Ihotuntuma on täydellinen. Voide on kevyt ja imeytyy nopeasti, mutta silti se kosteuttaa tehokkaasti ja jättää mukavan viilentävän tunteen iholle. Tuote soveltuu hyvin kaikille ihotyypeille.

Perinteiseen miesten markettikosmetiikkaan verrattuna hinta on hivenen korkeampi, viidenkympin luokkaa. Sillä saa kuitenkin erinomaista vastinetta rahoilleen, sillä raaka-aineet ovat huippuluokkaa. Lisäksi kannattaa muistaa, että osa tuotosta ohjautuu hyväntekeväisyyteen.

Tätä kasvovoide sisältää:

 • Hiilidioksidiuutettu mustaherukan siemenöljy. Pehmentää ja ravitsee ihoa, sekä sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä omega-rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja. 
 • Fermentoitu polysakkaridi. Tehokas kosteuttaja, joka sitoo kosteutta ihoon ja rauhoittaa sitä.
 • Pienimolekyylinen natriumhyaluronaatti. Kosteuttaa ja täyteläistää ihoa. Voi sitoa jopa 1000 kertaa painonsa verran vettä.
 • Mentoli. Viilentää, rauhoittaa ja virkistää ihoa.
 • Suomalainen kuusenkerkkäuute. Sisältää runsaasti vitamii- neja ja antioksidantteja, etenkin ihoa kirkastavaa C-vitamiinia.

ROKUA Face wash / kasvopuhdistusgeeli


Kasvovoidetta olemme jo useamman vuoden sipaisseet suihkun jälkeen iholle, mutta kasvojen pesu on tullut hoidettua useimmiten suihkusaippualla. Siitäkin huolimatta, että kasvojen iho on kiristellyt ja janonnut kosteutusta suihkun jälkeen. Nyt tilanne saa muuttua. Testasimme Rokua Skincaren kasvopuhdistusgeeliä ja ero entiseen on kuin yöllä ja päivällä. Puhdistusgeeli on hellävarainen, eikä se kuivata ihoa kuten suihkusaippua, jolla aiemmin jynssäsimme naamavärkkiä. Parasta on mentolin jättämä viilennysefekti iholle. Kuinka raikas ja puhdas olo.

Tätä kasvopuhdistusgeeli sisältää:

 • Alkyylipolyglukosidit. Mietoja peseviä aineita. Suomalainen kuusenkerkkäuute. Kuusenkerkkä sisältää runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, etenkin ihoa kirkastavaa C-vitamiinia. 
 • Suomalainen ratamouute. Ratamolla on ihoa rauhoittavia, tulehdusta ja punoitusta vähentäviä ominaisuuksia.
 • Mentoli. Viilentää, rauhoittaa ja virkistää ihoa.

ROKUA Beard oil / partaöljy


ROKUA Skincaren kolmas tuote palvelee kaikkia partaveikkoja. Tätä emme ole testanneet, koska kummaltakaan ei löydy pitkää partaa. Sen sijaan annoimme putelin ystävällemme, joka on jo vuosia käyttänyt erilaisia partatuotteita. Ylistystä kuului ensimmäisen käyttökerran jälkeen erityisesti tuoksusta. Se ei ole liian voimakas, joten pää ei tule kipeäksi, vaikka tätä sivelisi vahingossa runsaammalla kädellä partakarvoihinsa.

Partaöljyn funktio on pehmentää partaa, hoitaa ihoa ja vähentää hilseilyä sekä kutinaa. Öljy pitää parran vahvana ja antaa sille tervettä kiiltoa.

Tätä partaöljy sisältää:

 • Suomalainen kylmäpuristettu pellavaöljy. Pehmentää ja ravitsee ihoa. Pellavaöljy sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä omega-rasvahappoja, etenkin omega-3-rasvahappoja. 
 • Hiilidioksidiuutettu mustaherukan siemenöljy. Sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä omega- rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja. 
 • Luomu auringonkukan siemenöljy.
 • Pehmentää ja ravitsee ihoa. Sisältää iholle hyödyllisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja ja mm. E-vitamiinia.
 • Skvalaani, oliivista. Ihoa pehmentävä ja ravitseva aine. Skvalaani on rakenteeltaan ihon luontaisen rasvan kaltaista, eikä siksi tuki ihoa. Skvalaani imeytyy ihoon erittäin nopeasti ja tuo tuotteeseen silkkistä ihotuntumaa.
 • Luomu kylmäpuristettu risiiniöljy. Risiiniöljyä käytetään yleisesti parrassa, viiksissä, kulma- karvoissa ja ripsissä tukemaan karvan kasvua. 
 • E-vitamiini, antioksidantti. Antioksidanttinen E-vitamiini tunnetaan ihoa suojaavista, kosteut- tavista ja rauhoittavista ominaisuuksistaan.

Rokua-kasvovoide

ROKUA Skincaren perustaja Jari Niitynperä vihjaili, että jatkoa seuraa ja uusia tuotteita on kehitteillä. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, mitä brändillä on seuraavaksi tulossa.

Ai niin, Rokua Skincaren esittelyvideo on huisin kaunis ja siinä on mukavasti ripaus huumoria. Suosittelemme katsomaan!Mistä tuotteita voi ostaa? Tällä hetkellä jälleenmyyjiä ovat Sokos, Sokos Emotion, Ruohonjuuri ja valikoidut Life-myymälät sekä rokuaskincare.com

Kannattaa laittaa tämä merkki korvan taakse jo loppuvuoden juhlakautta varten. Hyvä lahjaidea isänpäiväksi tai jouluksi. Tuotteista on vaikea olla pitämättä, olipa millainen mies hyvänsä.

Kiitos ROKUA Skincare! Teidän kaltaista toimijaa onkin jo tovi odotettu markkinoille. Vihdoin tarjolla on luonnonkosmetiikkaa miehille suoraan Suomesta.

*Tuotteet saatu pr-näytteinä ROKUA Skincare lanseeraustilauksesta

5 kommenttia

 1. Onpa kivan kuuloinen sarja miehille ja wautsi miten tyylikkään putelit ja purkit. Meidän perheen nuori mies tykkää testailla miesten tuotteita, perheen isukki on vähän huonompi tässä testailuhommassa :)
  Ihanaa loppuviikkoa teille ihanat <3

  VastaaPoista
 2. Kiva että luonnonkosmetiikkaa alkaa löytyä kattavammin! Tyylikkään näköiset pakkaukset. :)
  Hauskaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 3. Mahtava juttu,että miehille löytyy myös Suomalaista luonnonkosmetiikkaa!Mikään voi olla parempaa kuin kotimaan puhtaasta luonnosta kerätyt aineet luonnonkosmetiikkaan.
  Mukavaa syksyä teille!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa mukavalta että myös miehille löytyy luonnonkosmetiikkaan :) ihanaa syksyä teille - täällä teidän blogissa onkin aina mukava vierailla :)

  VastaaPoista
 5. Oon niin onskuponskuna, että teillä nämä tuotteet testissä, sillä miehen kautta ylpeänä, koska sarjan on luonut mieheni kamu Jari. Upean sarjan on luonutkin, wow mitkä purkit, tuotteet ja mainoksetkin. Ihan napakymppi ja tälläistä on kaivattu miesten markkinoille tänne Suomeen, omaa miesten luonnonkosmesarjaa ja ei mikään estä, että me naisetkin käytellään näitä.

  Kivaa viikkistä. <3

  VastaaPoista