Search

Kukkopillin ja kukkaruukun maalaaminen uuteen uskoon

kukkopillin maalaus
Täällä ollaan taas! Vuosi on vaihtunut ja aika herätellä blogikin uniltaan. Pienin diy-toteutuksin aloitellaan ja verkkaisesti edetään. Loppuvuoden rutistuksen jälkeen takki on näin tammikuussa kovin tyhjä. Paikallaan ei sentään tyystin ole pysytty lomallakaan, vaan nurkkia on siivottu ja tarpeetonta tavaraa viety kirpparille. Siivousurakassa kaappien kätköistä löytyi vanha kukkopilli, joka oli jo saamassa lähtöpassit, kunnes tulimme toisiin ajatuksiin. Maalasimme kukkopillin mustavalkoiseksi ja kas, se sai uuden mahdollisuuden jäädä vielä iloksemme.

Kukkopilli on Janin lapsuuden ajoilta, eikä sitä juuri ole pidetty esillä. Vaikka värejä emme kavahdakaan, kukkopillin sinapinkeltainen alkuperäisväri ei ole kunnolla istunut meidän kodin muuhun värimaailmaan. Eihän tuo ruma ollut, mutta enemmän silti meidän makuun nyt muutoksen jälkeen. 

kukkopilli-maalaus

Kukkopilli on maalattu ihan perinteisellä askartelumaalilla. Ennen maalausurakkaa otimme kukkopillistä kuvan, jotta esimerkiksi pilkut tulivat suurin piirtein samoille kohdille kuin alkuperäisversiossa. 

Puhtaasti koriste-esine kukkopilli on. Eipä sille juuri muuta käyttöä ole, mutta koska kukkopilliin liittyi muistoja, ajatus pois heittämisestä kirpaisi sydämestä. Eipä taida konmaritus onnistua meiltä tällä menolla kovin loistokkaasti :)

maalattu kukkopilli

Maalauspuuskassa myös muutama kukkaruukku sai uuden ilmeen. Maalasimme ne mustalla liitutaulumaalilla. Kun maali oli kuivunut, koristelimme ruukun pinnan vielä liidulla tehdyin kuvioin. Liitutaulumaalilla maalattu kukkaruukku on siitä kiva, että siihen voi kirjoittaa tai piirtää haluamiaan asioita aina tilanteen ja istutuksen mukaan. 


kukkaruukun maalaus

Tällaisilla tuunauksilla polkaistiin Kaikki Paketissa -blogin vuosi 2018 käyntiin. Nyt alkuvuodesta meitä pitää kiireisenä uuden kodin etsiminen, joka heijastuu verkkaisempana postaustahtina täällä blogissa. Jokusia toteutuksia on kuitenkin takataskussa, joten totaalista radiohiljaisuutta ei ole tiedossa.

Miten vuosi siellä vaihtui? Tuliko tehtyä lupauksia? Kukkopillejä ei juuri enää näe myytävän, mutta onko se sinulle tuttu kapistus? Löytyykö sellainen kenties sinun kodistasi?

Inspiroivaa uutta vuotta 2018!

24 kommenttia

 1. Kukkopillistä tuli hieno ja ruukusta myös! Meillä ei kukkopilliä ole, mutta mummolasta löytyy useampikin, joilla lapset pieninä mielellään soitti serenaadeja meille aikuisille:) Vuosi onkin alkanut oikein leppoisasti täällä..sopivasti töitä ja vapaata:) Oikein ihanaa ja antoisaa tätä vuotta sinne teille❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että vuosi on käynnistynyt leppoisissa merkeissä. Ja kiitos toivotuksista. Mitä parhainta vuotta 2018 sinullekin :)

   Poista
 2. Peruskukosta tuli mahti trendikukko :).

  Mun isä keräilee kukkopillejä ja niitä on kotona kaikki verholautojen päälliset täynnä :D. Tavallaan hauskoja, kun alkaa jo olla överi koko kokoelma, mutta itselle riittäis kyllä ihan vaan yksi. Voisin lähettää teille maalattavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa olen vieraillut yhdellä mökillä, jossa ikkunalauta oli täynnä kukkopillejä. Ihan sellaista intohimoa niiden keräilyyn ei meillä ole. Tuo yksi saa riittää :D

   Poista
 3. Kivoja tuunauksia <3 Onnea uuden kodin etsintään. Kaikessa ihanuudessaan se osaa myös olla tajuttoman rasittavaa ja väsyttävää. Toivottavasti löydätte mieluisen uuden kodin :) Ihanaa alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä se on, nimittäin väsyttävää ja rasittavaa. Täällä pk-seudulla myös kallista. Toivotaan, että löytyy sellainen omaan budjettiin sopiva ja kiva koti :) Ihanaa vuotta sinullekin :)

   Poista
 4. Vuosi vaihtui rauhallisesti lapsiarkea pyörittäen. :) Todella kivat tuunaukset. Tuollaisia liitutauluruukkuja voisi tehdä itsekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :) Toi liitutaulumaali on tosi monikäyttöistä. Me ollaan sillä tuunattu yhtä ja toista. Mukavaa vuotta teidän perheelle.

   Poista
 5. Tuostahan tuli kovin moderni nyt. Meillä oli myös lapsena kukkopillejä, en tiedä onko niitä äidillä vielä tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkopillit ovat tosiaan tietyille ikäluokille tuttuja, mutta uskaltaisin väittää, että nykynuorisosta löytyy jo sellaisia, jotka eivät ole kukkopillistä koskaan kuulleetkaan. Mukavaa uutta vuotta Aikku :)

   Poista
 6. Meillä on mökillä tuollaisia kukkopillejä varmasti neljä. Yksi on saman värinen kun tuo teidän ennen oli, toinen on sininen, sitten on ihan perus savinen ja neljäs oli muistaakseni vihreä :)
  Ihanan moderni tuli tuosta kukkopillistä. Ihanaa uutta vuotta murut ja tsemppiä asunnon metsästykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen värisiä olen minäkin nähnyt, joskin vihreää ei ole tullut silmiini. Nyt on myös yksi tällainen modernimpi versio :) Kiitos, asunnon etsiminen käy kyllä työstä.

   Poista
 7. Meillä on samannäköinen vihreä kukkopilli. Olin laittamassa sitä jo kirpparille, mutta mies ei antanut. Hän sanoi, että pitäähän joka kodissa olla kukkopilli. Olen kyllä hieman eri mieltä 😀. Mustavalkoinen kukkopilli sopii kyllä nykyajan koteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, näen oikein silmissäni tuon tilanteen teillä. Ja kaippa se niin on, että joka kodissa nyt yksi kukkopilli pitää olla. Oli sillä funktiota tai ei :D

   Poista
 8. Mulla oli myös pienenä useampikin kukkopilli, mutta meidän kotiin ne eivät ole lentäneet. Viime kesänä kyllä muistan törmänneeni jossakin kohteessa tilaisuuteen maalata oma kukkopilli, mutta meidän lapset eivät moisten päälle ymmärtäneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkopilli ei taida olla oikein kovin pop nykynuorison keskuudessa :D Enpä tosin itsekään sitä kovin erikoisen lapsuudessa pitänyt, mutta silloin tällöin sitä tuli puhalleltua. Katsotaan kuinka kauan tämä kukkopilli saa kököttää nyt meillä vai lentääkö jo pian kirpparille. Nyt tuota sentään on kiva pitää esillä, kun menee kodin muun värimaailman kanssa yksiin :)

   Poista
 9. Kukkopillinne muuntui 2000-luvulle. Kiva tuli myös ruukusta. Onnea asunnon etsintään. Mukavaa viikonloppua!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Tosiaan, tämä on tällainen 2000-luvun kukkopilli ainakin värimaailmaltaan. Ihan raikas. Mukavaa lauantai-iltaa :)

   Poista
 10. Onnea uuden asunnon etsimiseen..vink!ootteko kattonut uutta Kruunuvuorta? Sinne pääsee ratikallakin tulevaisuudessa. Hieno kukkopilli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman ollaan Kruunuvuortakin katseltu ja toki kurkittu myös naapurikuntien asuntotarjontaa. Meillä kun toiveena saada lisää neliötä ja budjetti rajallinen, voi olla, että pitää asettautua uudelle paikkakunnalle asumaan. Onneksi liikenneyhteydet ovat pääosin monista paikoista hyvät Helsinkiin, jossa molemmat työskentelemme.

   Poista
 11. Trendikäs tuunaus. Ei meiltä taida löytyä kukkopilliä.. Lupasin itselleni toteuttaa haaveitani tänä vuonna. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 12. Voi miten kiva siitä tulikaan!
  Mä oon joskus, jostain syystä kerännyt kukkopillejä, muutamia. Lenppari on musta, muutaman sentin mittainen kukko. Siinä ei kyllä ole pilliä, siis sitä puhalluskohtaa..mutta aivan sama. ;)
  Onnea uuden kodin etsintään!

  VastaaPoista