Search

Itse tehty kynäteline tölkistä

kynäteline-tölkistä
Nyt nolottaa myöntää, ettei meidän taloudessa ole ollut minkään sorttista kynätelinettä. Niinpä kaikki kynät ovat lojuneet keittiön vetolaatikossa sikin sokin. Tilanne alkoi ärsyttää niin paljon, että diy-pajassamme valmistui kynäteline tölkistä, tarkemmin sanottuna juomatölkistä. Pientä kierrätysfiilistä on siis tässäkin toteutuksessa ja samalla hyvä osoitus, kuinka tölkeistä saa pienellä tuunauksella kivoja sisustuselementtejä.

Juoma- ja säilyketölkkejä kertyy lähes joka kotiin, ja useimmiten ne toivottavasti jatkavat matkaansa kierrätykseen tai pullonpalautukseen. Niitä voi hyödyntää myös askartelumateriaalina. Itse tehty kynäteline erottuu mukavasti tehdastekoisesta, sillä juomatölkistä voi vapaasti tuunata omaan sisustukseen sopivan. Kuinka tölkistä tehty kynäteline on toteutettu, selviää alempaa.

DIY-kynäteline

juomatölkistä kynäteline

Lähdimme liikkeelle tekemällä ensin yhden kynätelineen. Koska lopputulos onnistui yli odotusten, tölkistä tehty kynäteline sai vierelleen vielä toisen samanmoisen. Vuosien varrella kyniä on kertynyt varsinainen röykkiö, joten toinen kynäteline oli enemmän kuin tarpeellinen. Molempia purkkeja koristaa kaunis höyhenkuvio, joka symboloi sulkakyniä.

Tölkkiaskartelu


Itse tehty kynäteline juomatölkistä

Tarvitset toteutukseen juomatölkin, tölkinavaajan, kahta eri spraymaalia, hengityssuojaimen, maalarinteippiä ja sabluunan. Minuutin mittaisella ohjevideolla näytämme, kuinka kynäteline on toteutettu.ideoita tölkeistä

Jos teidän taloudessa kynätelineelle ei juuri nyt ole tarvetta, voi tölkeistä askarrella myös pienen yrttitarhan tai muun säilytysratkaisun. Myös korkeat säilyketölkit soveltuvat hommaan loistavasti. Huomioi kuitenkin se, että mikäli havittelet tölkkiin sulka- tai muunlaista kuviota, tölkin reunan tulisi olla tasapintainen.

Kyllä nyt kelpaa säilyttää näkösällä kyniä, viivaimia ja saksia. Vihdoin ne pysyvät siististi omilla paikoillaan, eikä pitkin poikin asuntoa kuten tähän asti.

Oletko sinä askarrellut tölkeistä jotakin? Kerro ihmeessä oma ideasi. Vai löytyykö teiltä jokin muu näppärä ratkaisu kynien säilyttämiseen?

brunch

37 kommenttia

  1. Wau!
    Ihanat kynätelineet!
    Kivaa torstaita teille!🍂💕

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva oivallus, kynätelineistä tuli niin hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovassa käytössä ovat nuo kynätelineet ja tykkäämme kovasti kumpaisestakin. Ei tullut kalliiksi tämä homma, vaikka eivät nuo kynätelineet kaupassakaan paljoa maksa. Ainakin uniikit :)

      Poista
  3. Meillä ne kynät vain ajelehtii. On meillä purkki niille, mutta miehellä on tapana jättää kynät juuri siihen, missä niiden käyttäminen loppuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkoi tuo kynien ajelehtiminen ottaa niin pannuun, että oli rakenneltava tällainen systeemi :D

      Poista
  4. Meillä koulukynät on kiltisti penaalissa,mutta muut ja varsinkin minun kynät seilaa pitkin poikin:S.Siivouspäivänä aina keräilen niitä purkkeihin,mutta kummasti ne vaan karkaa sieltä.Tölkit yrttitarhana on myös ihana idea!Heti tuli mieleen graffiti-henkinen kuviointi mustalla pohjalla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me mietittiin, että ensi vuonna voisi tehdä sellaiset yrttitarhat. Niihin voisikin laittaa jo enemmän väriä kuin näissä nyt tehdyissä kynätelineissä :) Ja joku graffitikuvio voisi olla tosiaan aika päheä :D

      Poista
  5. Tyylikkät kynätelineet ☺tykkään ♫
    Kivaa loppuviikkkoa sinne ☺♫☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ma-Te. Viikonloppu vierähti kovin kiireisissä merkeissä, että vasta nyt iltatuimaan ehtii kommentoimaan teidän kommentteja. Iloista alkavaa viikkoa sinulle :)

      Poista
  6. Voi miten hieno idea ja upea toteutus!�� Oikein mukavaa syksyistä viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde. Tänään oli aivan upea päivä, toivottavasti lämmintä piisaa tulevalle viikollekin :)

      Poista
  7. Kyllä tuossa työpisteessä kelpaa työskennellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mukavan tyylikäät tuli kierrätysmateriaaleistakin :) Ainakin uniikit. Ja tuo sulkakuvio on erityisesti omaan mieleen :)

      Poista
  8. Kynäpurkkina on meilläkin ja tuikkulyhdynkin olen tehnyt tölkistä.
    Aivan ihanat tuli ja sulathan on aina kauniita. Upeat ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuikkukippohan on varsin kiva idea toteuttaa tölkistä. Sopivasti tuo joulukin tulee, niin sinne voisi sellaisen näpertää :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Katja. Kerrassaan mukava lukea aina näitä kommentteja :D

      Poista
  10. Onpas kivat kynäpurkit!Hieno idea taas.Mukavaa loppuviikkoa💚💛☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Kristiina. Kivaa viikkoa. Pahoittelut, että kommentointi jäi vasta näin myöhäiseen, kun kiirettä pukkasi viikonloppu.

      Poista
  11. Hienot!
    Joskus olen nähnyt, että tölkistä on tehty maljakko. Sekin oli kiva idea.
    Mukavaa loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ihan alkoi naurattaa, kun tajusin, että mekin ollaan kerran tehty maljakko tölkistä. Eli ei tämä ollutkaan meidän eka tölkkituunaus. Tuskinpa jää viimeiseksikään :D

      Poista
  12. Lasipurkeista olen tehnyt kynätelineen, mutta en peltisestä. Tuo teidän on nätti kuin mikä! Hyvä lahjaidea myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku. Jeps, lahjaksikin sopii tosi hyvin. Loppuvuodesta tuollaisen voisi tehdä joulukuviolla ja kätkeä vaikka jotain pientä sinne sisään :)

      Poista
  13. Tosi tyylikkäät kynätelineet!

    VastaaPoista
  14. Niin, enpä ole tullut ajatelleeksi, että voisihan ne kynät olla muuallakin kuin laatikon pohjalla. Kiitos jälleen kerran yksinkertaisesta ideasta. Kiva, kun toteutus tapahtuu nopeasti ja helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kärsivällisyys saattaa loppua, jos kovin monivaiheisia hommia pitäisi tehdä :D Siksi näitä helppoja tuunauksia tulee tehtyä jatkuvasti. Taitaa olla meidän tavaramerkki. Toki joskus isompiakin juttuja tulee toteutettua, mutta niissä Aleksilla isompi rooli. Sen kärsivällisyys on huomattavasti parempi kuin mun :D

      Poista
  15. Hienot kynäkupit! Nuo sulat kruunaa kupit! Mukavaa iltaa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulat oli kiva idea, kun niissä tosiaan viitataan vanhoihin sulkakyniin. Hieman tuon sulkakuvion kanssa oli taiteilemista, kun piirustuslahjat eivät ole parhaimmat, mutta ihan sulalta tuo nyt näyttää :D

      Poista
  16. Jälleen kiva idea! :)
    tölkkejä ei olekaan tullut hyödynnettyä, ainoastaan säilyketölkeistä joskus jotain tehnyt...

    VastaaPoista
  17. Onpas hienot! Eikä kyllä olisi tullut mieleenkään käyttää tölkkejä kynätelineinä, mutta hienosti näyttävät toimivan!
    Upeita syyspäiviä teille - ja hurjasti onnitteluja kirjan johdosta!

    VastaaPoista
  18. Tulipa tyylikkään näköiset - kekseliästä uusiokäyttöä :)

    VastaaPoista