Search

Kranssi lahjaksi viherpeukalolle

Siemenpusseista tehty kranssi
Ulkona lämpömittari näyttää mukavan keväisiä lukuja, suorastaan kesäisiä. Luonnossa harmaus väistyy vihdoin värien tieltä. Myös blogissa ollaan keväisen värikkäissä tunnelmissa. Tällä kertaa esittelemme lahjaidean, joka on omiaan kaikille viherpeukaloille. Eikä unohdeta äitejä, joita juhlitaan tulevana sunnuntaina. Tämä kukkien ja vihannesten siemenistä tehty kranssi suorastaan kutsuu puutarhahommiin.

Toteutimme kranssin Aleksin siskolle Ann-Marielle, joka vuonna 2013 muutti yhdessä perheensä kanssa vanhaan maalaistaloon Sipooseen. Koska Aleksin sisko on todellinen viherpeukalo ja innokas DIY-ihminen, kranssi oli kuin omiaan hänelle. Tavoitteenamme on kesällä suunnata Sipooseen ja napsia muutama kuva tuosta ihastuttavasta ja idyllisestä kodista, josta viime vuonna Maalla-lehtikin teki jutun. Tila on aikanaan toiminut kuninkaan rälssitilana eli historiaakin paikasta löytyy. Suosittelemme myös tutustumaan Ann-Marien Unelma maalla -blogiin, jossa on esillä kuvia kyseisestä tilasta ja Aleksin siskon tekemistä tuotoksista.

kevätkranssi

kranssi lahjaksi viherpeukalolle

Palataan takaisin kranssiin. Piipahdus Tigerin liikkeeseen kannatti, sillä lähes kaikki tarvittavat asiat kranssin tekoon löytyivät kaupan kevätvalikoimista. Siemenpussien design miellytti meitä niin, että päätimme koristella kranssin niillä. Tigerista löytyi myös puutarhahanskat, jotka sopivat värimaailmaltaan kokonaisuuteen.

Kevätkranssin kokoaminen


Siemenpussien ja hanskojen lisäksi tarvitset tukevaa pahvia, juuttinauhaa, juuttinarua sekä kuumaliimaa. Leikkaa pahvista pyöreä kehikko kranssille ja kiinnitä siemepussit kuumaliimalla kehikkoon. Pussien kiinnittämiseen voit käyttää myös teippiä. Huolehdi kuitenkin, että siemenpussit ovat helposti irrotettavassa kranssista. Seuraavaksi kiinnitä puutarhahanskat juuttinarulla kranssin yläosaan. Voit käyttää kiinnityksessä apuna myös teippiä. Hanskojen ympärillä olevan narun/teipin saat piilotettua, kun solmit käsineiden ympärille juuttinauhasta rusetin. Lopuksi tee juuttinarusta vielä ripustuslenkki kranssille. Siinä kaikki. Helppoa kuin salaatin kasvatus!

Tiger siemenet

kesäkranssi lahjaksi

Heräsikö sisäinen viherpeukalo? Tietäisitkö henkilön, joka ilahtuisi tällaisesta muistamisesta? 

Aurinkoisia ja lämpimiä päiviä viikkoosi!

Aleksi ja Jani

20 kommenttia

  1. Onpa ihana idea! Kaunis ja käytännöllinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Heli, että pidät tästä kranssista :) Tämä on sen verta helppo toteuttaa, että onnistuu keneltä vain. Meillekin tämä oli ensimmäinen kranssi. Ehkä jouluna sitten testataan vähän vaativammalla tekniikalla :)

      Poista
  2. Ihana! Minä ainakin itse ilahtuisin tuollaisesta! :-) Kiitos blogivinkistä, pitää käydä tutustumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä kurkistamassa tuota vinkkaamaamme blogia. Ihanaa maalaishenkisyyttä. Yritämme tosiaan kesällä päästä vierailulle kameran kanssa, jotta voimme esitellä tilaa vähän paremmin :) / Aleksi ja Jani

      Poista
  3. Tämä olisi niin hyvä lahjaidea äidilleni! Harmi kun Tigeri ei ole aivan nurkan takana, nimittäin nuo siemenpussit miellyttää omaa silmää myös :) Pitää pitää idea milessä, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista, että Tigeria ei löydy lähistöltä. Nuo siemenpussit ovat tosiaan ihanat. Sun pitää tuunata kaupasta ostettavat siemenpussit haluamasi näköisiksi. Sillä tavallakin saa silmää mielyttävän lahjan :)

      Poista
  4. Ihana! Niin magee :) Siis missä muuten luulit silloin näkeväsi minut? Oisit tullut nykimään hihasta..seuraavan kerran tuut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka S. Itiksessä olit Tigerin edessä tuolloin. Mä jouduin kiitään niin kovaa vauhtia kauheiden kantamusten kanssa, etten jäänyt siihen haahuilemaan ja kun en ihan sata varmaksi tiennyt, olitko sinä :) Mutta nyt kun kuvia katsellut blogissasi, niin kyllähän se sinä olit. Ensi kerralla lupaan tulla juttusille.

      Poista
  5. Tää on siis niin valloittavan ihana idea, että en kestä! Sopisi vaikka äitienpäivälahjaksi viherpeukalo anopilleni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelemme. Kiva ja erilainen idis, josta puutarhan ruopsuttajat varmasti pitävät. Myös anoppisi, koska kertomasi mukaan on viherpeukalo :) Aurinkoista loppuviikkoa Selina ja hyvää helatorstaita! Toivottavat Aleksi ja Jani

      Poista
  6. Onpa kiva lahja viherpeukalolle!Ihanaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
  7. Aivan ihastuttava idea-menee varmasti toteutukseen äitienpäivää varten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Iloista äitienpäivää jo etukäteen :) Toivottavat Jani ja Aleksi

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Aurinkoinen kiitos Nadja kauniista kehuista. Ilo näitä on aina lukea. Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  9. Ihana lahja viherpeukalolle :) Mukavaa viikonloppua teille molemmille :) Liisa

    VastaaPoista
  10. Onpas tosiaan hauska idea ja pitää ehdottomasti käydä vilkaisemassa Aleksin siskonkin blogia. Jo ihan sen Sipoon vuoksi (olen itse Helsinkiin muuttanut Sipoolainen ja kaipuu kotinurkille on kova).
    Kommentoiminen on ollut vähillä pari viikkoa, perheongelmien vuoksi, mutta pitänee käydä lukemassa tässä rästiin jääneet postaukset. Nyt on kuitenkin hyvä jatkaa matkassa mukana, kun tilanne on rauhoittunut. Hyvää, aurinkoista viikonloppua teillekin!

    VastaaPoista
  11. So good idea - taas kerran :)
    Pitäisi vaan muistaa aina tarvittaessa nämä hyvät ideat :D

    VastaaPoista
  12. Onpas hauska itsetehty lahjaidea! Omaankin lähipiiriin kuuluu muutama viherpeukalo jotka olisivat varmasti innoissaan työhanskoista ja siemenistä. Hauskat myös nuo kuvitukset noissa Tigerin pusseissa, ja ovat näköjään vielä ekoakin.

    VastaaPoista