Search

Itse tehty after sun -geeli tarjoaa pika-avun auringonpolttamalle iholle

itse-tehty-after-sun-voide
Niinhän siinä sitten kävi. Lyhyt pyörälenkki lähikauppaan ilman aurinkosuojavoidetta ja illalla unohduksen saa tuntea nahassaan. Pyrähdys auringossa ja iho punoittaa kuin pienellä porsaalla. Onneksi kaapista löytyi ainekset, joista valmistui nopea pika-apu auringonpolttamalle iholle. Kyseessä on itse tehty after sun -geeli! Sen valmistamiseen tarvitset vain kolmea raaka-ainetta: aloe vera -geeliä, eteeristä laventeliöljyä ja eteerisestä piparminttuöljyä. 

Pelkkä aloe vera -geeli itsessään on jo loistava pika-apu auringonpolttamalle iholle, mutta yhdessä eteeristen öljyjen kanssa tuotteesta tulee vielä tehokkaampi.

Aloe vera -kasvilla on tulehdusta hillitseviä ja immuunijärjestelmää tehostavia vaikutuksia. Eteerisen laventeliöljyn puolestaan tiedetään olevan erinomainen parantaja kaikenlaisille iho-ongelmille aina hyttysenpistoksista auringonpolttamiin. Se rauhoittaa ja auttaa ihoa parantumaan nopeammin kuin pelkkä aloe vera -geeli. Piparminttuöljy viimeistelee itse tehdyn after sun -geelin tarjoamalla hetkellisen jäähdytysvaikutuksen. Aromaattinen öljy viilentää mukavasti ihoa.

Yhdessä tämä kolmen kombinaatio:

  1. Helpottaa kipua auringonpolttamassa ihossa
  2. Auttaa ihoa parantumaan
  3. Tarjoa hetkellisen viilennysvaikutuksen
  4. Vahvistaa ja kosteuttaa ihoa
  5. Vähentää kutinaa
Ja mikä parasta, itse tehty after sun -geeli valmistuu alle 5 minuutissa!

diy-after-sun-geeli

Ohje: Itse tehty after sun -geeli

Tarvittavat raaka-aineet

Pieni purkki

Kaada pieneen purkkiin kolme ruokalusikallista puhdasta aloe vera -geeliä. Sekoita joukkoon 13 tippaa eteeristä laventeliöljyä ja 10 tippaa piparminttuöljyä. Sekoita hyvin. 

Voit säilyttää tuotetta myös jääkaapissa, jolloin itse tehdyn after sunin viilentävä vaikutus voimistuu hetkellisesti. Tuote säilyy ilmatiiviissä purkissa muutaman kuukauden.

Eteerisiä öljyjä ja aloe vera -geeliä on myynnissä mm. kotimaisessa Limepop-verkkokaupassa. Toimitus on nopea ja hinnat edulliset! 

after-sun-ohje

Pelkkää eteeristä öljyä ei tule sivellä paljaalle iholle, sillä öljyt ovat varsin ärtsyä tavaraa. Kun olet valmistanut itse tehdyn after sun -geelin, testaa alkajaisiksi sen soveltuvuus ihollesi. Ennen kuin sivelet geeliä palaneelle iholle, levitä sitä pieni määrä terveeseen ihoon.

Huom! Jos iho on auringossa palanut pahasti, alkaa märkiä tai haavautua, silloin voiteet eivät enää auta ja vammat kannattaa tutkituttaa lääkärissä.

Auringonpolttamien lisäksi geeliä voi käyttää myös lievittämään hyttysen pistoista aiheutuvaa kutinaa. 

itsetehty-aftersun

Itse tehty after sun -geeli on osoittautunut omassa käytössä toimivaksi avuksi. Kuumotus ja pahin punoitus helpottivat muutamassa päivässä. Muistona on enää rumat teepaiden jättämät rajat. Geelin tuoksukin on ihanan raikas, kiitos piparminttuöljyn.

Millaisilla keinoilla sinä olet saanut avun auringonpolttamalle iholle? Onko aloe vera -geeli tuttu pika-apu ennestään?

Sen minkä opimme, aurinko voi näyttää ikävemmän puolensa jo hetkessä. Eli muistetaan käyttää sitä aurinkosuojavoidetta. Näin heinäkuussa myös pilvisemmällä säällä!

18 kommenttia

  1. Ihanan oloinen geeli, kiitos vinkistä ja ohjeesta :) Itse en enää helposti pala, lienee iho jo niin tottunut siihen rääkkäykseen, jota olen sille tarjoillut auringossa vuosien saatossa. Ei voi kuin toivoa, ettei moinen hölmöys joskus vielä aiheuta vakavampia sairauksia... Nykyään kuitenkin ymmärtää jo suojata ihonsa, vaikkei se palakkaan. Mukavaa keskiviikkoa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on viime päivinä ollut ahkerassa käytössä iltaisin. Viilentää mukavasti iltaisin tällaisina hellepäivinä ja samalla kosteuttaa. Kyllä tuo aurinkosuojavoiteen käyttäminen on tärkeää, oppirahat sai itse taas maksaa. Sinä olet vähän kuin isäni. Hän ei koskaan pala, vaan ruskettuu aina kauniisti. Itselläni tilanne on täysin toisinpäin. Lämmintä viikkoa teidän perheelle!

      Poista
  2. Kuulostaa oikein hyvältä, tuota pitäisikin kokeilla:) Lapsena sitä ei paljon välittänyt niistä äidin patisteluista laittaa aurinkorasvaa, enemmänkin se ärsytti kun olisi tehnyt mieli kirmata jo toisten mukaan leikkeihin ja piti seisoa paikallaan rasvattavana:) Vaan nykyään ei aurinkoon ilman suojaa menisi lainkaan:) Kaunista kesäpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin sitä suojaa itsensä tosiaan aivan toisella tavalla kuin lapsena. Eipä sitä silloin ajatellut niitä auringon haittapuolia. Mukavaa viikkoa Päden pajaan.

      Poista
  3. Meidän perheessä on käytetty aloe geeliä noin 13 vuotta. Muun muassa auringonpolttamiin. Mä korvaan kesällä myös kasvovoiteen aloella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin muistelinkin, että sinä olet aloe veran puolestapuhuja ja teillä se vakikäytössä :) Erinomainen kasvi, josta on apu moneen. Itse jopa käytän nykyisin aloe -shampoota, jota voittanutta ei ole.

      Poista
  4. Terveisiä metsästä. Siellä oli hyttysiä ja jotain niiden kavereita, melko monta. Miehen selkä on täynnä öttiäisarmeijan pistoksia. Minulla oli parempi tuuri. Just nyt olisi kiva kokeilla tuota geeliä. Rauhoittaisi varmasti selkää. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyttyset tulivat tutuiksi viime viikolla, kun mökkeiltiin. Oli siinä itikkaa kerrakseen ja paukuroilla iho. Tämä geeli on erinomainen myös noihin itikan pistoihin. Lievittää kutinaa ja edistää ihon paranemista.

      Poista
  5. Kuulostaapa hyvältä ja helpolta reseptiltä! Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan oltu tähän niin tyytyväisiä, että tulee vakikäyttöön kesäisin. Tässä ei tosiaan tarvitse kuin sekoittaa aineksia hieman keskenään :)

      Poista
  6. Kuulostaa toimivalta kombolta. Piparminttu viilentää ihanasti ihoa. Itse olen käyttänyt pika-apuna luonnonjogurttia, toimii hyvin ja auttaa nopeasti. Tuo teidän after sun geeli tuoksuu varmasti aivan ihanalta <3
    Mukavaa loppuviikkoa ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparmintun viilennysefekti on aivan mahtava. Ja se tuoksu! Aleksilla on ollut flunssa viikon verran ja tästä on ollut apua myös tukkoisuuteen tuon piparmintun ansiosta.

      Poista
  7. Kävin verkkokaupassa kurkkimassa tuotteita, mielenkiintoista! :)
    Lapsena äidillä oli aleo vera kasvi, jonka lehtiä veljen kanssa katkoimme ja levitimme sitä litkua iholle. :)

    Palanut iho on kyllä kurja juttu. Toivottavasti kesänne jatkuu muuten mukavasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on nautiskeltu mökkeilyn merkeissä kesästä. Tänään palattiin kotiin, kun kukat eivät kestä montaa päivää ilman kastelua. Parisen viikkoa vielä lomaa, joten pitää ottaa kesästä kaikki irti :)

      Poista
  8. Yes, hyvä vinkki, kiitos :) Aloe vera on tuttu tuote, kiva että sitä voi myös hyödyntää näin.
    Nautitaan auringosta oikeiden suojakertoimien kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sinä kiteytit viimeisessä lauseessa kaikkein olennaisimman. Kesästäkin nauttii enemmän, kun iho ei helota punaisena :)

      Poista
  9. Hyvältä kuulostaa :) Yhtenä päivänä istuin koko päivän auringossa ja mitäpä muuta kuin neulomassa ja iho oli palanut. Tällainen geeli olisi kyllä ollut paikallaan :) Aurinkoista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei näillä keleillä paljoa vaadi, kun iho jo punoittaa. Taitaa meistä vähän jokaisella olla kokemusta siitä. Itsellä alkaa jo hiljalleen muuttua punoitus rusketukseksi ja onpahan tullut aurinkovoidettakin taas käytettyä kunnolla, kun kerran pääsi unohtumaan. Mukavaa viikkoa Liisalle!

      Poista