Search

Huurrettu kuohuviinilasi tekstillä

huurrettu lasi tekstillä

Kuohuviinilasikokoelmamme kasvoi kesällä muutamalla valioyksilöllä. Näissä laseissa huomio kiinnittyy ensimmäisenä kauniiseen huurrepintaan ja siinä näkyvään tekstiin, joka suorastaan kehottaa nostamaan maljan. Huurrepinta ja teksti on toteutettu huurremaalilla tarrakirjaimia apuna käyttäen. Huurretuista kuohuviinilaseista tuli kertaheitolla yksi kesän onnistuneimmista diy-toteutuksista.

Huurremaalin testaaminen skumppalaseihin on ollut mielessä jo pitkään, mutta vasta nyt kesällä oli aikaa tarttua tähänkin projektiin. Ostimme Ikeasta muutaman edullisen kuohuviinilasin, joihin tekstikoristelua kokeilimme. Muutaman euron lasit ovat siinä mielessä turvallinen valinta, että rahallinen häviö on pieni, vaikka kokeilu jostain syystä epäonnistuisi. No, eipä sitä muutenkaan tulisi mieleen huurtaa niitä kalleimpia kuoharilaseja.

Tässä toteutuksessa on myös se hyvä puoli, että lasin kylkeen voi kirjoittaa mitä mieleen juolahtaa. Huurremaalilla voi toteuttaa vaikkapa oman nimikoidun lasin. Lahjanakin tämä on erinomainen idea. Me päädyimme ikuistamaan sanat kippis ja skool. Ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Itse ajattelimme ottaa huurretut lasit ensi kertaa käyttöön muutaman viikon kuluttua rapujuhlissa.

huurremaali-lasi

Alta löydät ohjevideon, kuinka huurrettu lasi toteutetaan. Hommaan on hyvä varata tunteroinen aikaa, joskin itse tekemiseen kuluu vain vartti. Lopun hoitaakin uuni, jossa huurremaali kiinnitetään pesunkestäväksi. 

Huurrettu lasi tekstillä (ohjevideo)




Muutama vinkki vielä kirjallisessa muodossa:

Poista tarrat heti tuputtelun jälkeen varovasti teräväkärkisen veitsen avulla. Meillä ensimmäinen kokeilu meni hieman poskelleen, kun annoimme maalin kuivua kokonaan ennen kirjainten irrottamista. Niinpä huurremaali lähti lohkeilemaan kirjaimia irrotettaessa.

Huurremaali tulee kiinnittää lasin pintaan uunissa, jotta se kestäisi käsinpesun. Älä pese huurremaalilla käsiteltyjä laseja astianpesukoneessa!

Tarrakirjaimia myydään askarteluliikkeissä, muun muassa Sinellissä.

Jos homma epäonnistuu, huurremaali lähtee vedellä pois lasin pinnasta vielä tovi töpöttelun jälkeen.

Halutessasi voit tehdä huurremaalilla koetöpöttelyn erilliseen lasiin, niin näet, mikä on sopiva määrä huurremaalia.

Mistä huurremaalia voi ostaa?

Huurremaalia myydään askartelukaupoissa. Me ostimme omamme Adlibris-verkkokaupasta, jossa myydään Glas Color Frost -huurremaalia*. Se on lasille ja posliinille tarkoitettu vesipohjainen ja läpikuultava huurremaali. 

teksti-lasiin-huurremaalilla

Sitten ei muuta kuin skoolaamaan. Tässä vaiheessa voisi kohottaa maljan loppukesälle ja suunnata katseet hiljalleen pimeneviin iltoihin. 

Mitäs pidät huurretuista kuohuviinilaseistamme? Oletko sinä kokeillut huurremaalia omiin projekteihisi? 

*Affiliate- eli mainoslinkki. 

31 kommenttia

  1. En ollut edes kuullut huuremaalista ja nyt tuntuu, että haluaisin huurremaalata kaikki lasit :D
    Todella kauniit tuli teidän laseista. Skool ja Kippis loppukesälle ja haleja teille molemmille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tässä oli Outi sinullekin aivan uutta. Meillekin huurremaali oli uusi tuttavuus, mutta tosi kivasta toimi tässä ideassa. Nätit lasit tuli! Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Tosi kiva idea. 😍
    Itse huomaan jo odottavani syksyä (ja viileitä ilmoja).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä viikolla aamut olivatkin jo hieman viileämpiä, mikä teki ilmasta heti raikkaamman. Kyllä se syksykin sieltä hiljalleen kurkistelee ja sitten saakin alkaa fiilisteleen pimeneviä iltoja :)

      Poista
  3. Upeat! Kippis vaan :)
    En ole koskaan kokeillut, kiva tietää että tällainenkin on mahdollista. Lahjaideana loistava :)
    Ja mikä ettei maitokin maistuisi lounaalla hyvältä huurre nimikoidusta maitolasista ;)
    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, maitolaseinakin tällaiset huurrelasit menee vallan mainiosti :) Pahoittelut, että hieman viiveellä vastaillaan nyt täällä. Arki alkoi sellaisella ryminällä, että kaikki aika meni töiden parissa. Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Ihana idea ja täysin uusi juttu minulle, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun Hanna pidit. Mukavan erilaiset tuli näistä ja tekstihän kyljessä voi olla oikeastaan mitä vain :)

      Poista
  5. Wau!
    Upeat lasit ja niin kiva idea.😍
    Kiitos!😊 Tätä täytyy kokeilla joku päivä.
    Aurinkoista sunnuntai päivää!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on myös mukavan edullinen tuunaus, sillä huurremaali maksaa vain muutaman euron ja lasitkin taisivat olla samaa luokkaa. Pikkurahallakin saa aikaiseksi kivoja juttuja :)

      Poista
  6. Ihan mahtava idea ja hyvännäköisetkin vielä. Loistava idea lahjaksi ja hääparille ym. muistoksi. Vielä kauniisti kuvattuna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aivan mainio lahjaidea juurikin hääparille tai vaikkapa pyöreitä täyttävälle. Jää mukava muisto, mistä kelpaa siemailla aina tilanteen vaatiessa :) Kiitos mukavasta kommentista :)

      Poista
  7. Oih, aivan ihanat lasit. Todella kauniit ja tyylikkäät.

    VastaaPoista
  8. Vastaukset
    1. On aina kiva kuulla, kun ihmiset innostuvat ideoista :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Nää on kyllä hauskat ja nätit! :) Kiva tuunaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Meillä on pian tosiaan rapujuhlat tulossa ja silloin ajateltiin ottaa lasit esiin. Täyty katsoa, ennättäisikö näitä vielä pari tehdä, jotta vieraat saisivat myös omat lasinsa silloin :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos :) Viikko alkoikin töihinpaluun merkeissä. Kiireistä on ollut, mutta onneksi on uusia mukavia kuvioita, joten loman loppuminen ei harmittanut yhtään.

      Poista
  11. Ihanat huurre lasit 😍Noista kesäjuoma maistuukin extra hyvälle 😉Kivaa elokuuta Kaikki Paketissa blogiin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellu, ihanaa kun kävit täällä vierailulla :) Aurinkoisia terkkuja sinne!

      Poista
  12. Tulipa todella tyylikkäät! Kaikkea hienoa te keksittekin!
    Huurremaali on mulle aivan uusi tuttavuus, en ollut aiemmin kuullutkaan. Mun käsittelyssä tosin vois käydä niin, että huurteessa olis kaikki muu muttei lasit...
    IHana elokuuta teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sekin on aina mahdollista. Onneksi tuo huurremaali lähtee hyvin pois ellei ennätä kuivahtaa kovin. Ja kun paikat suojaa ja käyttää laseissa maalarinteippiä, niin eipä tuossa oikein voi epäonnistua :)

      Poista
  13. Sinä oletkin Marja-Terttu todellinen expertti tuossa lasinmaalauksessa. Upeita kukkakuvioita syntyy käsissäsi. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  14. Onpa upeat lasit ♥ mukavaa elokuuta Teille !

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. Kiitos pajon! Ja kiva kun jätit kommentin, ne piristää aina! ❤️ Ihanaa elokuun jatkoa myös sinulle 💕

      Poista
  15. Oi ja oi, miten upeat <3 Kyllä halpislaseistakin saa kalliin näköiset <3 En ole koskaan kuullutkaan moisesta aineesta, mutta mikäli löydän tuota jostain askartelukaupasta, niin ehdottomasti menee kokeiluun. Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  16. Siis nää on pakko tehdä valmistujaisjuhliin! Koska kyseessä on iso erä, niin mietin, et saako huurremaalia pestyä pois, jos haluaa myydä lasit eteenpäin juhlien jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anna. Suosittelemme, että kokeilet yhden malliksi ja ilman uunissa kiinnitystä. Annat tekstin olla esim. viikon lasissa ja sitten kokeilet, että lähteekö se pesussa. Meillä ei ole kokemusta siitä, että lähteekö teksti pois. Omat lasit tehtiin sillä periaatteella, että kestää pesua. Kerrohan meillekin, mikä oli kokeilun tulos :)

      Poista
  17. Tässä ideassa on hyvää persoonallisuus ja se, että tulos näyttää todella korkealuokkaiselta. Teksti lasin kyljessä on varma puheenaihe!

    VastaaPoista