Search

Tunnelmallinen maalaistalo Sipoossa

maalaistalo-sipoo

Elokuun Unelmien talo & koti -lehdessä esiteltiin ihastuttava maalaistalo Sipoosta. Kyseinen koti on meille varsin tuttu, sillä siellä asuu Aleksin sisko Ann-Marie perheineen. Vietimme kesällä päivän Sipoossa erilaisia diy-toteutuksia tehden ja samalla nappasimme muutaman kuvan tästä hurmaavasta kodista. Nyt meillä on suuri ilo esitellä tämä maalaistalo täällä blogissa.

Perhe muutti Siposeen vuonna 2013. Talon historia ulottuu huomattavasti kauemmaksi, sillä se on rakennettu vuonna 1898. Arvioiden mukaan tupa on vielä vanhempi. Tila itsessään on peräisin 1600-luvulta ja sen tiedetään toimineen myös kuninkaallisena rälssitilana. Rälssitilat olivat alkujaan aateliston omistamia maatiloja, jotka oli vapautettu maaveroista.

sipoossa-maalaistalo

Sipoo-maalaiskoti
Muutettuaan uuteen kotiin perhe remontoi heti alkajaisiksi keittiön. Talon edellisten omistajien maku oli moderni, mutta se sai väistyä, kun Ann-Marie ja hänen miehensä ryhtyivät kunnostamaan kotia. Nyt, muutama vuosi myöhemmin, koti huokuu vanhan talon tunnelmaa. Tätä tunnelmaa tukevat myös vanhat, puiset huonekalut, joita on sijoitettu ympäri asuntoa. 

vanha-maalaistalo

vanha astiakaappi

Vanha astiakaappi keittiön nurkassa on todellinen katseenvangitsija. Kaappi on aikanaan ostettu tammisaarelaisesta antiikkikaupasta.

Keittiöstä löytyy myös suuri ruokapöytä, jonka ympärille mahtuu suurempikin porukka ruokailemaan tai tekemään erilaisia käsitöitä.

amppu7

maalaistalo-sipoo
Ulkona kohoaa suuri navettarakennus, joka on aikoinaan yhdistetty useasta pienestä rakennuksesta. Navetan katokseen pariskunta teki viihtyisän oleskelutilan. Täällä on mukava istuskella kesäiltaisin puulavoista rakennetuilla sohvilla. 

amppu12

navetta

Navetan yläkertaa on hyödynnetty mm. juhlatilana suvun eri juhlissa. Tanssittiinpa navetan yläkerrassa myös pariskunnan omia häitä jokunen vuosi sitten.

maalaistalo-sisustus

Lämmin tunnelma jatkuu talon yläkerrassa. Seinille on ripustettu vanhoja ikkunaruutuja, jotka toimivat persoonallisina valokuvakehyksinä. Niin ylä- kuin alakerrassakin roikkuu useampi himmeli, jotka ovat kaikki Ann-Marien käsialaa.

maalaistalo

Yläkerrassa sijaitsee mm. oleskelutila, vaatehuone, kylpyhuone ja pariskunnan makuuhuone. Ripauksen romantiikkaa tuo kaunis pitsikatos sängyn yllä. Se suorastaan kutsuu köllähtämään sängynreunalle.

vanha-maalaistalo

Koti pursuaa erilaisia pieniä yksityiskohtia. Myös Ann-Marien rakkaus erilaisia käsitöitä kohtaan näkyy vahvasti: yhtäällä on vanhoista kirjansivuista tehtyjä koristeita, toisaalla persoonallisia unisieppareita.  

kasvio-taulu

ampunkoti3

amppu10

Yksi talon huoneista on pyhitetty käsityö- ja askartelutarvikkeille. Säilytysratkaisut, kuten nämä hellyttävät säilytyspurkit ovat niin ikään Ann-Marien tuunaamia.

Untitled

Alakerrassa sijaitsevassa vierashuoneessa katseet kiinnittyvät ensimmäiseksi seinällä roikkuviin kehyksiin, joita koristaa kasvien kuvat. Huikea idea!

maalaistalo-sipoo2

Persoonallinen koti huokuu vanhanajan tunnelmaa, joten tähän taloon ei voi olla rakastumatta. Tässä kodissa tarinat ja eläminen saa näkyä. Eikö olekin valloittava?

37 kommenttia

  1. Aivan ihana. Minut saa kutsua kylään koska tahansa. ;) Itse joudun kuitenkin myöntämään olevani kaupunkiasuja ja kompaktimpien ratkaisujen kannattaja. Mutta tällaisia kuvia on ihana katsella. Taisinkin kehua kyseistä miljöötä kesän aikana instan kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä me otetaan sut seuraavan kerran mukaan kylään 😊 Kyllä tässä kodissa on aina ihana vierailla.

      Poista
  2. Ihana ihana ihana!Juuri tuommoista rauhaa ja vanhaa tunnelmaa haluan luoda omaan kotiin:) Tuo kissapurkki on ihan huippu-se menee to do-listalle likkojen koulupöydälle.Taidan tehdä samalla kaikille kolmelle omat,muuten voi alkaa nahistelu:´D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tainnut itsekin hihkua tuota ihanuutta niin, että et uskokaan. Kaunis ja kodikas koti. Ja kyllä, toi kissapurkki meni meilläkin toteutuslistalle 😊

      Poista
  3. Siis ihan mieletön!!! Itseäni en välttämättä tuolla näkisi asumassa, mutta huikean kaunis koti on Aleksin siskolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen sellainen, että ihastun lähes kaikkiin tyylisuuntauksiin. Tämäkin koti on totaalisen erilainen kuin meillä, mutta silti voisin nähdä itseni tuolla asumassa 😊

      Poista
  4. Ihana talo ja mitä hienoja ideoita! Kiitos kun näytit meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuolla mekin huokailimme useaan otteeseen, kuinka kaunis koti voikaan olla. Toki plussaa siitä, että kodissa paljon itse tehtyä 😊

      Poista
  5. Onpa ihana talo ja pihapiiri. Sisustus sopii vanhaan taloon ja todella kodikasta. Kiva oli "piipahtaa" kylässä. Aurinkoa viikkoonne!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla kyllä viihtyy pidemänkin aikaa <3 Onneksi pääsee halutessaana aina käymään kylässä ;) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Oi miten kaunis talo ja ihana "henki" talossa😍 Huokuu sellaista rauhallisuutta ja hyvän olon fiilistä nuo kuvat..Pihapiiri oli myös niin kaunis! Ihanaa alkanutta syksyä koko talon väelle🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Henki on todellakin käsinkosketeltava :) ihanaa, että se välittyy myös sinne! Mukavaa syksyä myös sinulle <3

      Poista
  7. Aivan ihana talo ja niin monta kivaa yksityiskohtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Joka kerta kun käy kylässä, löytää uusia yksityiskohtia :)

      Poista
  8. Ihana ja symppis koti! Makuuhuoneesta tykkäsin erityisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan ihana, tuo katos on vaan niin upea! Toiveissa olisi omaankin kotiin samanlainen :)

      Poista
  9. Siis mikä talokaunotar!!aivan ihana.Mä voisin asua Sipoossa vallan mainiosti,äkkiähän sielt hurauttaa Helsinkiin.Mukavaa viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipoo on sijainniltaan aika täydellinen, omaa rauhaa ja luontoa, mutta silti aivan Helsingin kupeessa! Ei siis ollenkaan paha ;) Kivaa viikonloppua Kristiina!

      Poista
  10. Saan aina Unelmien Talo ja koti lehden äidiltäni. Juuri sain lehden ja tätä kotia siitä ihastelin kovasti. Niin paljon kaikkia kauniita yksityiskohtia. Koti joka myös näyttää ihanan kodikkaalta.
    Mukavaa iltaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on onni, että pääsee aina halutessaan käymään siskon luona! Siellä on aina niin ihana tunnelma <3 Kiva jos se välittyi myös lehden ja kuvien kautta sinne <3 Ihanaa viikonloppua Outi <3

      Poista
  11. Ihana koti!
    Vanhoissa taloiss kun aina omanlaisensa hieno tunnelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin, se tunnelma ja henki on aivan eri kuin uusissa, aivan kuin talo kertoisi omaa tarinaansa koko ajan <3

      Poista
  12. Oi, miten viehättävää tunnelmaa!!
    Ihastutavia yksityiskohtia ja sharmia parhaimmillaan!

    Heleitä syyspäiviä teille, ihanat!

    VastaaPoista
  13. Wohoooo - teillähän on varsin inspiroiva visiittipaikka - ilmankos on lehtien sivuille päässyt. Valloittava ympäristö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla kyllä pääsee mielikuvitus ja idearattaat vauhtiin, ja vielä kun sisko on niin huikea kädentaitaja ja kädenjälki näkyy joka paikassa :) Ideoita vaan rönsyilee aina kun tuolla käy :)

      Poista
  14. Eikö vain :) Aivan ihanaa syysviikonloppua <3

    VastaaPoista
  15. Aivan upea koti, niin tyylikäs ja kaunis kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitimme nämä terveiset kyseiseen kotiin. Mielissään ovat näistä kommenteista :)

      Poista
  16. Todella kaunis koti!
    Ja miten paljon kaikkia kivoja ideoita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla inspiroituu itsekin, kun pieniä diy-toteutuksia siellä täällä. Himmeleiden tekeminen saattaisi olla itselläni se tämän joulun juttu :)

      Poista
  17. Voi huoh, miten tunnelmallista ja niin kauniita yksityiskohtia joka kuvassa♥
    Asun itsekin vanhassa talossa, jonne samantyyliset ideat sopivat hyvin meillekin - kiitos inspiraatiokuvista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivottavasti tuolta osui joku kiva toteutus silmään, jotta voit tehdä teidän kotiin :) Vanhoissa taloissa on aina oma tunnelmansa. Mukavaa syyskuista viikkoa :)

      Poista
  18. Ihana koti perheineen <3 kyllä tuollaisessa kodissa on ilo vierailla <3 paljon kauniita yksityiskohtia ja hyvällä maulla sisustettu <3 Iloista syksyä :)

    VastaaPoista
  19. On kyllä ihanan super söpö paikka :)

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana. Aleksilla siis kädentaidot ovat sukuvika!

    VastaaPoista