Search

Pringles-purkista säilytysrasia puikoille ja paristoille

säilytysrasia pringles-purkista
Miltäs kuulostaisi Pringles-purkki askartelu näin viikonlopun kunniaksi? Viikko sitten pääsimme kierrätystuunauksissa vauhtiin, kun esittelimme juomatölkistä toteutetun kynätelineen. Jatketaan siis samalla teemalla. Tällä kertaa vuorossa on säilytysratkaisu käytetyille paristoille ja puikoille. Niille syntyi näppärä säilytysrasia Pringles-purkista.

Kynien lisäksi puikot ja koukut seilaavat meillä milloin missäkin. Niinpä Pringles-purkista tehty säilytysrasia tuli enemmän kuin tarpeeseen. Sama juttu myös käytettyjen paristojen kohdalla. Niille ei ole löytynyt siistiä säilytysratkaisua, joten tähän asti ne ovat lojuneet siivouskaapissa muovipussissa. Nyt ne on helppo kerätä tyylikääseen säilytysrasiaan odottamaan kierrätykseen viemistä.

Paristoja kierrättäessä on aina muistettava, että virtanavat tulee teipata piiloon heti, kun ne poistetaan laitteesta. Teippaamattomat paristojen navat voivat kosketuksessa toistensa kanssa mennä oikosulkuun, kuumentua ja aiheuttaa tulipaloriskin. Tämän voi estää teippaamalla paristojen ja akkujen virtanavat piiloon. Tämä on tärkeä asia muistaa, säilyttipä käytöstä poistettuja paristoja miten tahansa.

Pringles-purkki askartelu

pringlespurkkien päällystäminen

Säilytysrasiat on tosiaan tehty tyhjistä Pringles-purkeista, jotka on ensin pesty ja sen jälkeen päällystetty kontaktimuovilla. Kotoa löytyi valmiiksi rulla mustaa ja rulla valkoista kontaktimuovia. Samaisilla kontaktimuoveilla päällystimme keväällä pari muistikirjaa.

Kun olimme päällystäneet Pringles-purkit, leikkasimme kontaktimuovista vielä tekstitarrat purkkien kylkeen. Homma meinasi mennä sellaiseksi näpräämiseksi, että oksat pois. Piirsimme ensin kirjaimet kontaktimuoville, jonka jälkeen leikkasimme ne askarteluveitsellä irti. Helpommalla olisi päässyt, jos olisi käyttänyt valmiita tarrakirjaimia. Tehty mikä tehty, eikä lopputulos onneksi mitenkään katastrofaalinen ollut.

Aivan lopuksi teimme purkkien kansiin nahkapalasista lenkit, joilla purkit saa helposti avattua. Nahkalenkki on kiinnitetty kanteen ruuviniitin avulla. Hommaan soveltuu myös sisarniitti, tasaniitti ja ruuvikiinnitteinen niitti.

pringles-purkki dc-fix

pringles-purkkiaskartelu

Vaikka olemmekin uskollisia kierrättäjiä ja vannomme kierrättämisen nimeen, silti sitä kauhistelee, kuinka paljon jätettä yhdenkin päivän aikana syntyy. Onneksi välillä roskiin menevästä materiaalista saa tehtyä myös jotain käyttökelpoista, kuten tässä tapauksessa tyylikkäät säilytysrasiat.

Kierrätysaskartelun lisäksi viikkomme on sisältänyt paljon muutakin mielenkiintoista puuhaa. Keskiviikkona kävimme Otavan studioilla kuvamaassa askarteluvideoita Suomalaiselle kirjakaupalle. Tunnin aikana saimme tehtyä kolme erilaista videota, joita julkaistaan sekä Suomalaisen some-kanavissa että tube-kanavalla syksyn aikana. Luvassa on poimintoja meidän kirjasta. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, millaista matskua nauhalle tallentui. 

Askartelu

Otavan tube-kanavalla on myös julkaistu lyhyt videopätkä, jossa kurkistellaan meidän Kaikki paketissa -kirjan sisältöä. Kirja on myynnissä mm. Adlibriksen (klik!) ja Suomalaisen (klik!) verkkokaupoissa.



Puuhaa on siis riittänyt ja uhkaavasti alkaa kalenteri täyttyä syksyn osalta. Onkos siellä lähtenyt syksy käyntiin kiireisissä vai leppoisissa merkeissä? Miltäs Pringles-purkista tehty säilytysrasia näytti? Onko sinulla kotona asioita, jotka kaipaisivat jonkinlaista säilytysratkaisua?

25 kommenttia

  1. Neulepuikot on itselläkin pitkin kaapin laatikkoa,joten pitempi kooltaan säilytysrasia on tarpeen.Kiitos ideasta!Ostin Granitista valkoisen tussin,niin sillä olisi hyvä tuohon mustaan muoviin kirjoittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä juuri. Jossain vaiheessa tullaan aina siihen pisteeseen, että sikin sokin, siellä täällä olevat asiat alkavat ärsyttämään. Välillä sukkapuikkoja on etsitty kissojen ja koirien kanssa, kun ei ole muistunut mieleen, minne ne viimeksi laittanut. Josko nyt pysyisi järjestys paremmin ainakin niiden osalta yllä :) Ja Granitin tussi olisi varmasti oiva, se taitaa olla sellainen, että lähtee vedellä pois eli tekstiä voi tarvittaessa myös muuttaa. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Paristoille tarvisikin oman rasian, kun aina ajelehtii missä sattuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun purkki on täynnä, ne on kätsy kaataa esim. pieneen pussukkaan ja kiikuttaa siitä sitten kierrätykseen. Ihan nappijuttu ollut tämä paristojen säilytysrasia ainakin meille :)

      Poista
  3. ♥Törkeen siistit !!! wau!♥

    http://jasukuvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasmin ja kiva, kun olet löytänyt meidän blogiin. Pitääkin tulla vierailulle sinun blogiisi :)

      Poista
  4. Tyylikkäät on purkit niin kuin tekijätkin!Kelpaa Otavan tube kanavalla teitä esitellä...mä täss odottelen että näinköhän tulis Kaikki paketissa arvonta täällä Kaikki paketissa..sit meen vasta kirjakauppaan 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tulossa Kristiina :) Pikkasen sen kanssa vielä pihtaillaan, mutta kyllä on tulossa kirja-arvonta kuukauden sisään :)

      Poista
  5. Kyllä vain,meillä kaikenlaiset tilpehöörit etsii aina paikkaansa.Hiuspompulat,paristot,kynät,askarteluvälineet,kuminauhat ym ym...Meillä lähti tänään myyjäiskausi käyntiin pienen kylän syysmyyjäisillä.Porukkaa oli liikkeellä tosi niukasti,mutta paikka oli hieno,seura hauskaa ja päivä oli kaikinpuolin mukava:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että syysmyyjäisistä jäi kivat fiilikset, vaikka väkeä ei harmillisesti ollutkaan niin paljoa kuin odotitte. Tuota tilpehöörää tosiaan löytyy meiltäkin, sanoisko jopa vähän liiaksiksi. Nämä erilaiset säilytysratkaisut ovat osoittautuneet ainakin järjestyksen ylläpitämisen kannalta kovin toimiviksi :)

      Poista
  6. No nyt tuli hyvä syy ostaa perunalastuja 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, nyt voi hyvällä omalla tunnolla herkutella rasian sipsejä :) Ja purkki sen jälkeen hyötykäyttöön :)

      Poista
  7. Purkeista tuli tosi kivat ja itsetehdyt kirjaimet on persoonallisemmat kuin valmiit kirjaimet. Tänään hain postista teidän kirjan ja olen sitä ihastellut jo useamman tunnin ajan. Se on ihana...KIITOS SIITÄ TEILLE <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että työn jälki saa näkyä. Kovin näpertelyksi tuo meni ja oma kärsivällisyys hieman oli koetuksella, mutta hei, valmista tuli! Ja ainakin saa selvää, eikös se ole pääasia :D Ihanaa, että kirja on lämmittänyt mieltä. Parasta palautetta, mitä voi saada Outi <3

      Poista
  8. Oi miten kivat purkit ja hienoa kierrätystä!!♥ Tuollaiset videon teot on varmasti jännää ja hauskaa puuhaa:) Täällä on syksy alkanut vähän kummissakin merkeissä niin kuin kaikki muutkin vuoden ajat..välillä on rauhaisaa/leppoisaa ja sitten taas mennään:) Oikein antoisaa alkavaa lokakuuta teille!

    VastaaPoista
  9. Mukavalta kuulostaa sinun syksysi. Niin sitä rytmi on kesän jälkeen hiljalleen palannut täälläkin normaaliksi. Kiva, että purnukatkin olivat mieleen :) Kätevät ovat :)

    VastaaPoista
  10. Onpa tosi kiva idea ja tyylikäs toteutus!
    Meilläkin ois tilausta patteriputkelolle.
    Mulla on kyllä suunnitelmissa kaappien raivaus ja ikkunanpesu. Kumpikin tylsiä puuhia, mutta nyt on pakko tehä kumpikin. Onneks alkuviikolla vapaata, yritän tsempata itteni tarttumaan toimeen.
    No niin, teidän askarteluvideoita odotellessa. :)

    VastaaPoista
  11. Hyvä idea. Paristoja ainakin meillä tulee näin syksyisin runsaasti, kun led-kynttilöitä polttelen. Täytyykin lähteä Pringles ostoksille, niinsaan oman rasian käytetyille paristoille, ennen kierrätykseen vientiä.

    VastaaPoista
  12. Onpas kivat! Täytyypä vinkata tämä idea meidän neidille, jonka puikot ovat aina pöydän sijaan poikien toimesta pitkin poikin lastenhuonetta :)

    VastaaPoista
  13. Puikkopurkkina äidilläni ollut jo vuosia. Hyvin toiminut ja kestänyt. Patteripurkiksi pitääkin varmaan itselle tehdä ja sen verran jatkojalostaa, että teen kanteen sopivan reijän, josta patterit voi vain pudottaa.

    VastaaPoista
  14. Wautsi mikä idea taas teiltä, ei kyllä uskoisi että perunalastuputkilohan se siinä :) Tuommoisella ois kyllä käyttöä muussakin säilytyksessä!
    Jaahas, jaahas pitääpäs käydä kurkkaamassa kirjauutuutta.. Siis toivottelen ensin onnea uudelle kirjalle, ja paljon lukijoita myös!!

    VastaaPoista
  15. Tyylikkäät purkit ja kiitos tuosta paristotietoudesta. En muistanut koko asiaa vaikka olen asiastakuullut joskus aikoja sitten. Meilläkin tulee vain kerättyä tyhjät paristot isoon kasaan ennen kierrätykseen viemistä.

    VastaaPoista
  16. Nuo on kyllä niin monikäyttöisiä ja saa vaikka mitä ihanaa aikaan. Youtubesta kattonut muutami, jotka tekee kaikkia tosi upeita juttuja noista. Hyvä idea tämäkin.

    VastaaPoista
  17. Noistahan tuli käteviä purkkeja, vaikka ihan spagetille :) IHanaa lokakuuta <3

    VastaaPoista
  18. Vitsi miten kivat säilytysrasiat noi onkaan...täytyykin ostaa Pringlesiä ja alkaa itekin askartelee taas :) Kivaa lokakuuta <3

    VastaaPoista