Search

Näin heijastat iän paperiin


kaikki paketissa syntymäpäivälahja paketointi-idea paketointi lahjapaketti

Yksi musiikkikappale on noussut tämän ja viime vuoden syntymäpäiväjuhlissa ylitse muiden. Kun ihminen täyttää kolmekymmentä, halusipa tai ei, juhlissa useimmiten kajahtaa Frederikin Kolmekymppinen. Tasavuosijuhlia on siis riittänyt ja mikäs niitä juhliessa, sillä 30 on hieno ikä! 

Tässä paketissa toteutimme niin sanotun heijastustempun. Valitettavasti temppua voi hyödyntää vain, jos päivänsankarin ikä sisältää seuraavia numeroita: 0, 1, 3 tai 8.

Heijastus onnistuu, kun paketin ympärille käärii kahta eri lahjapaperia ja leikkaa päällimmäiseen paperiin jotkin mainitsemistamme numeroista. Kun ne taittelee ylös, samat numerot paljastuvat "heijastuksena" myös alimmaisesta lahjapaperista. Kurkistetaan tarkemmin, miten lopputulos saadaan aikaan.

Näitä tarvitset: • Satiininauhaa (Tiger)
 • Silkkipaperia (Tiger)
 • Yksiväristä lahjapaperia (Granit)
 • Askarteluveitsi (löytyy kaikista askartelukaupoista)

Ylimmän kuvan onnittelukortti Lagerhousista Tukholmasta.

Näin onnistut:
1. Kääri paketti värilliseeen silkki- tai lahjapaperiin.


2. Jotta päivänsankarin ikä voidaan kohdistaa oikeaan kohtaan pakettia, kiedo päällimmäiseksi tuleva lahjapaperi varoen paketin ympärille. Älä teippaa pakettia vielä kiinni.

Piirrä erilliselle paperille haluamasi numerot niin, että niiden yläosaan jää hieman taittovaraa (kuten yllä kuvassa). Tämän jälkeen leikkaa numerot irti paperista saksilla ja askarteluveitsellä. Jotta numerot ovat paketissa samassa linjassa, kannattaa ne sitoa toisiinsa jättämällä taittovarakohtien väliin kiinnike.

Asettele leikatut numerot haluamaasi kohtaan pakettia.


3. Piirrä lyijykynällä numeroiden ääriviivat lahjapapaeriin. Ota ylin lahjapaperi paketin ympäriltä pois ja viillä numerot auki askarteluveitsellä.

Kiedo ja teippaa lahjapaperi paketin ympärille. Huolehdi, että numerot sijoittuvat samaan kohtaan pakettia kuin alkujaan halusit.


4. Nosta ja taittele numerot varovasti ylös. Viimeistele paketti solmimalla satiininauhasta rusetti paketin ympärille. Halutessasi voit sujauttaa rusetin alle oikea ruusun.


Mitä pidät lopputuloksesta?

Lopuksi vielä menovinkki erityisesti pääkaupunkiseudulla asuville. Helsingin Wanhassa Satamassa järjestetään viikonloppuna Kädentaitomessut. Samaiset messut järjestetään myöhemmin syksyllä Oulussa. Jos haluat lisätietoja messuista, klikkaa tästä!

7 kommenttia

 1. Tosi hyvä idea ja kaunis lopputulos! Teillä on täällä blogissa paljon vaikka mitä mielenkiintoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogin sisältö miellyttää. Toivottavasti löydät toteuttamiskelpoisia ideoita :)

   Poista
 2. Vitsi tämä on hieno! Vielä kun jostain olisi suotu malttia, tuollaisen saisi aikaiseksikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja :) Malttia tosiaan tarvitaan, mutta onneksi lopputulos usein kiittää tekijäänsä.

   Poista
 3. Huhuu! Hieno idea :-) Suosittelen ostamaan Fiskarsin sormiveitsen. Sillä saa leikattua tosi tarkasti. Vaikka vaatii kyllä vähän totuttelua senkin käyttö... terkuin Kipsu

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kipsu vinkistä! Pitää laittaa seuraavaksi hankintalistalle!

  VastaaPoista
 5. Aivan, tätä ideaa voisi käyttää itse paketissakin - korttiin olen vastaavaa tehnyt.

  VastaaPoista