Search

Itse tehdyt hierontapalat - kuivan ihon pelastus

Itse tehdyt hierontapalat
* Kaupallinen yhteistyö: Limepop.fi

Tulihan se talvi tänne Helsinkiinkin. Reippailu ulkona on huomattavasti mukavampaa, kun on lunta ympärillä. Sen sijaan pari päivää puhaltanut hyytävän kylmä tuuli ei ole herkkäihoisen paras ystävä. Kaupoista löytyy kyllä jos jonkinlaista kosteuttajaa, mutta yksikään ei ole osoittautunut niin hyväksi talvi-ihon pelastajaksi kuin itse tehdyt hierontapalat.

Hierontapalat ovat kiinteä versio hierontaöljystä. Hierontapalaa hierotaan vartalolle esimerkiksi suihkun  tai kylvyn jälkeen. Kun hierontapala pääsee kosketuksiin ihon kanssa, se alkaa sulaa. Ei kuitenkaan kokonaan, sillä kiinteän koostumuksensa vuoksi se säilyttää pitkään muotonsa. Näin palaa voi käyttää useamman kerran. Hierontapalaa voi myös pyöritellä hetken käsissään ja sen jälkeen hieroa sulanutta voidetta iholle.

Hierontapalat ovat nopeita valmistaa, sillä niihin tarvitaan vain neljää eri raaka-ainetta. Hierontapaloissa karitevoi kosteuttaa ja uudistaa, kaakaovoi pehmentää ja pelargoniöljy elvyttää ja virkistää. Viimeisen silauksen antaa appelsiiniöljy, joka yhdessä pelargoniöljyn kanssa antaa hierontapaloille hurmaavaan tuoksun. Hierontapalat soveltuvatkin erinomaisen hyvin kuivalle iholle.

hierontapalat ohje

Hierontapalat ohje



Tarvikkeet 
vesihaudekattila 
silikonisia muffini- tai jääpalamuotteja



Sulata kaakao- ja karitevoi vesihaudekattilassa. Nosta astia vesihauteesta ja lisää seokseen eteeriset öljyt. Lopuksi kaada seos muotteihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Kääri hierontapalat suojapaperiin ja säilytä jääkaapissa, jolloin ne eivät pääse sulamaan lämpimässä huoneilmassa.

Tällä ohjeella saat noin 11 pieniin jääpalamuotteihin valettua hierontapalaa. Voit toki tehdä suurempiakin paloja esim. silikonisiin muffinivuokiin. Me olemme kokeneet pienet palat näppärimmiksi käyttää.

KÄYTTÖ: Hiero kylvyn tai suihkun jälkeen iholle kosteusvoiteen tapaan.

Hierontapalojen raaka-aineet on hankittu kotimaisesta Limepop-verkkokaupasta.

kotitekoiset hierontapalat

Hierontapalat oiva oiva lahjaidea esimerkiksi ystävänpäiväksi. Mekin ajattelimme muutamaa ystävää näillä piristää tänä vuonna.

Vaikuttavatko talvi ja kylmät ilmat sinun ihoosi? Entä ovatko hierontapalat sinulle entuudestaan tuttuja?

Mukavia tammikuisia talvipäiviä!

14 kommenttia

  1. Iho on kyllä huomattavasti kuivempi talvella kuin kesällä. Ihana idea tällaiset hierontapalat, jollaisista en ollutkaan ennen kuullut.
    Ihanaa viikonloppua teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä talvi heti vaikuttaa ihon vointiin. Itsellä alkaa iho heti kutista ja kuivua, mutta näistä hierontapaloista on ollut suuri apu. Suosittelen lämpimästi :)

      Poista
  2. Ääk, ne näyttää viimeisessä kuvassa valkosuklaalta. Saattaisin erehtyä syömään nuo... 🙈 nää kuulostaa kyllä sellaisilta mitä minunki iho kaipais tällä hetkellä. Meillä on tosi kylmä ja kuiva ilma täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä nämä ovat aika herkun näköisiä, eikä tuoksukaan ole huono :) Syödä näitä ei parane, mutta iho kyllä hierontapaloista nauttii sitäkin enemmän :)

      Poista
  3. Ihana kun tuli tuota lunta, jo sitä kovasti odoteltiinkin:) On kyllä niin kaunista kun lumi maassa ja puiden oksilla♥ Suloisia nuo hierontapalat..tuollaisiin en ollutkaan aiemmin törmännyt, kiitos vinkistä! Mukavaa viikonloppua teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lumi tuo valoa heti enemmän ja piristää ankeaa maisemaa. Kunhan nyt pysyisi maassa. Loskaa ei kukaan jaksa pitkään. Kiva myös kuulla, että tässä tuli uutta tietoa sinullekin :) Hierontapalat ovat kätsyjä ja toimivat ainakin meillä ihan päivittäisessä käytössä.

      Poista
  4. Hei! Ajattelin heti,että tässä on ihana ystävänpäivälahja-idea. ��Mutta mietitytti vaan tuo jääkaapissa säilytys. Miten helppo tuo on sitten käytänössä säilyttää ja antaa lahjaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan. Voi säilyttää myös muualla kuin jääkaapissa, mutta varoa kuitenkin kovin lämpimiä tiloja. Perus huoneenlämmössä lähinnä pinta voi hieman pehmentyä, kuten suklaan kohdalla. Eli ilmatiiviissä rasiassa mahdollisimman kuivassa ja viileässä on paras tapa säilyttää. Voit ajatella, että säilyttäisit kuten suklaata :)

      Poista
    2. Jos temperoit kaakaovoin-sheakombon kuten temperoisit suklaan, pysyvät palat kovina huoneenlämmössäkin :)
      Eli ensin vesihauteessa lämmität noin 45 asteiseksi, jäähdytät viileässä vesihauteessa 20-25 asteiseksi ja lämmität uudelleen 30-32 asteiseksi.

      Poista
    3. Lisäksi eteeriset öljyt eivät vahingossa menetä tuoksuaan ^_^ joidenkin leimahduspiste on niinkin alhainen kuin 40 astetta, joten jos öljyt lisää viimeisessä vaiheessa, tulisi niiden pysyä hyvinä.

      Poista
  5. Nuo ovatkin ihana ystävänpäivälahja. Iho on kyllä korppua näin talvella ja saa levittää rasvaa jatkuvasti. Appelsiini antaa varmaan ihanan tuoksun tuohon hierontavoiteeseen. Mukavaa sunnuntaita ja kiva, kun olette taas takaisin.

    VastaaPoista
  6. Todellakin iho kuivaa ja Lushin hierontapala ollut käytössä raskauksista alkaen. Se oli ainoa, joka auttoi kun talvipakkanen kuivatti ja raskaus venytti ihoa ja kutina oli hirveä, eli babyshowereihin myös olisi hyvä lahja! :) Mukavaa uutta viikkoa teille!

    VastaaPoista
  7. Vaikuttavat hyviltä! Talvi osaa olla iholle haastavaa aikaa. Vaikka kuinka talvi on kaunista aikaa (kun on lunta), niin silti odotan kevättä ihan hurjasti :)
    Kivaa viikon jatkoa teille!

    VastaaPoista
  8. Kauniita palasia, ja varmasti tehokkaita!
    Meillä käytetään kookosöljy-sokerikuorintaa, joka kosteuttaa kivasti ihoa.

    Aurinkoa viikonloppuunne!

    VastaaPoista