Search

Anna lahjaksi hunajainen mehiläinen

lahjaksi-hunajaa
Se ei ollut rakkautta ensikohtaamisella. Joihinkin asioihin pitää totutella tovi ennen kuin ihastuminen iskee. Näin voisi sanoa, että kävi meille hunajan kanssa. Vielä muutama vuosi sitten hunaja ei kuulunut ruokakaappimme peruselintarvikkeisiin. Hiljalleen olemme opetelleet käyttämään hunajaa ruuanlaitossa ja leivonnassa. Ja niinhän siinä on käynyt, että suhteemme hunajaan on muuttunut rakkaudeksi.

Syötävät lahjat ovat aina hyvä vaihtoehto ilahduttaa läheisiään. Hunajahuuruissa olemme vieneet hunajaa lahjaksi yhdelle jos toiselle ystävällemme. Makea lahja maistuu hyvälle ja on sen lisäksi terveellistä. Hunajapurkit ovat usein niin kauniita, etteivät ne kaipaa ylimääräistä koristusta ympärilleen. Emme kuitenkaan malttaneet olla paketoimatta hunajapurkkia pieneen kääreeseen. Kuten kuvista voit päätellä, pirteän värinen paketti sai innostuksensa mehiläisistä. Voisiko sopivampaa teemaa hunajapurkin paketointiin löytää.

hunaja

Hunajapurkki on kääritty keltaiseen paperiin. Jos keltaista lahjapaperia ei löydy omasta takaa, voit korvata käärepaperin keltaisella väritulosteella. Tämän jälkeen mehiläiselle on tehty mustasta koristenauhasta raidat. Lopuksi keltaisesta paperista on vielä leikattu ja liimattu pörriäiselle siivet. 

hunaja-paketointi

Jos aiot antaa hunajaa lahjaksi, muista huomioida saajan mahdolliset allergiat. Niin hyvää kuin hunaja onkin, se voi aiheuttaa allergisia oireita esimerkiksi siitepölyallergikolle. 

hunaja-lahjaksi

Mukavaa viikonloppua! Ensi viikolla jatketaan pääsiäiseen valmistautumista.

Löytyykö sieltä hunajan ystäviä?

24 kommenttia

  1. Meillä hunajaa laitetaan lähes aina kanaruokiin ja leivonnaisiin.
    Suloinen pakkausidea.
    Ihanaa viikonloppua ja alkanutta huhtikuuta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunaja on hyvä mauste ruuissa. Luonnon paras makeuttaja 😊

      Poista
  2. Kiva pakkausidea. Suvussa on mehiläistarhaaja, joten hunaja on tuttua herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te saattekin nauttia lähes oman tarhan hunajasta :) Mukavaa sunnuntaita ❤

      Poista
  3. Meillä hunaja toimii muun muassa lapsen flunssan helpottajana. Se helpottaa kurkkukipua. Lisäksi käytän hunajaa teen kanssa ja heitän sekaan itse tehtyyn pitsapohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsapohjaan ei ole tullutkaan vielä testattua. Kiitos vinkistä. Flunssaoireiden helpotukseen usein tulee hunajaa käytettyä :)

      Poista
  4. Kui suloinen!! Vaikka ampparit ovatkin pelottavia!!


    Ihanaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Viime kesänä ampparit ja mehiläiset eivät olleet kyllä yhtään mukavia, kun meilläkin terassilla pörräsivät jatkuvasti. Yritä siinä rauhassa syödä jäätelöä, kun amppari nenän alla 😃

      Poista
  5. Hauska idea! Ja, kyllä hunajaa kuuluu keittiöömme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu :) Meillä on nykyisin jopa maustettuja hunajapurnukoita kaapissa. Tuovat kivaa vaihtelua :)

      Poista
  6. Kiva kevät pörriäinen. :)
    Olen koittanut opetella syömään hunajaa, mutta ei maistu ni ei maistu. Ihme homma, kun tykkään kaikesta makeasta niin se menee jo yli. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en aiemmin pitänyt hunajasta. Ihmettelin, kun Nalle Puh piti siitä kovasti, ja musta se oli kamalan makuista. Nyt tilanne on muuttunut :)

      Poista
  7. Meilläkin hunaja kuuluu keittiöön. Aivan vietävän suloinen tuo purkki! Hei, tulkaahan osallistumaan äkkiä arvontaan - tämä päivä vielä aikaa. Jos ette itse käytä, niin tuo on minusta myös mainio lahjaidea. :)
    http://omituinenpieniperhe.blogspot.fi/2017/03/synttariarvonta.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana arvonta. Meikäläinen ennätti vasta nyt käydä kurkistamassa sitä ja kuinkas kävikään, myöhästyin :) Parempi tuuri ensi kerralla :)

      Poista
  8. Hunaja on kieltämättä ihana lahja ja jos ei pidä sen mausta niin ainahans en voi käyttää myös kauneudenhoitoon:).Minä tykkään hunajasta teen kanssa,mutta ruuanlaitossa ja leivonnassa en ole vielä kokeillut.Pitäisi välillä irrottautua tutuista ja turvallisista jutuista ja kokeilla uutta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hunajaa voi hyödyntää kauneudenhoidossakin. Suosittelen testaamaan hunajaa myös ruuanlaitossa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  9. Meillä on kaapissa aina useampi purkki saatuna ihan oman kylän hunajaa :) Tämä idea pitääkin pistää mieleen, sillä onhan noin suloisena hunajapurkkeja kivempi viedä eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman kylän hunaja on varmasti parhautta. Itse yritän suosia myös kotimaista hunajaa ulkomaisen sijaan :)

      Poista
  10. Löytyy ja määää en kestä miten söpö tuli, ihana <3 Kivaa uutta viikkoa teille <3

    VastaaPoista
  11. Varmasti oikein herkullinen voikkari, kun laittaa voita ja hunajaa. Nam, nam. Mukavia kevätpäiviä sinne!

    VastaaPoista
  12. Söpö pörräinen! Meillä hunajaa käytetään teehen ja maustamattomaan jugurttiin. Niin ja tietysti inkivääri-flunssajuomaan.

    VastaaPoista
  13. Olipa kauniisti paketoitu hunajapurkki :) Kyllä vaan, hunajaa pitää olla aina varuilta kaapissa. Lähinnä leivontaan ja jälkkäreihin sitä kyllä käytän.

    VastaaPoista
  14. Hauska lahjaidea! :)
    Mä just juttelin yökkökaverin kanssa saunahunajan hyvistä puolista. Monikäyttöinen tuote.

    VastaaPoista