Search

Joulun paras herkkukori on itse tehty

Itse tehty herkkukori
Herkkukori on käytännöllinen ja helppo tapa muistaa läheisiään jouluna. Nykyisin lähes joka kaupan hyllyltä löytyy jonkinlainen versio jouluisesta herkkukorista. Me olemme valmiskorien sijaan tehneet vuosittain oman versiomme herkkupaketista. Itse tehty herkkukori voi sisältää niin makeita kuin suolaisiakin syötäviä.

Tällä kertaa kurkistellaan, mitä meidän tekemämme herkkukori pitää sisällään. Mukana on myös reseptit, jos innostut itse koostamaan herkkuja pursuavan paketin jouluksi. Meidän herkkukorista löytyy muun muassa kotitekoinen sinappi, gluteiiniton siemennäkkileipä, suklaakarkkeja ja mustikka-glögiä. Nam, nam!

siemennäkkileipä ohje

Gluteiiniton siemennäkkileipä

2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

Laita uuni 150°C (kiertoilma). Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kaada kulhoon kiehuva vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada se pellille leivinpaperin päälle. Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi. Taikinan tulisi peittää miltei koko pelti. Sirottele lopuksi sormisuola taikinan pinnalle (voit myös taputella suolan taikinaan).

Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja. Paista uunissa noin tunti. Anna näkkileivän jäähtyä.


mustikka-glögi ohje

Mustikka-glögi

1,5 l pakastemustikoita
1,25 l vettä
2 kanelitankoa
2 tähtianista
1/2 pss neilikoita
pala kuivattua inkivääriä
1 rkl kardemumman siemeniä
1/2 klementiinin kuori
3-4 dl (fariini)sokeria

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Anna glögin jäähtyä. Siivilöi ja pullota. Säilytä glögiä jääkaapissa. Tarjoile kuumennettuna ja terästä halutessasi.

Alkuperäinen ohje Shhh...it's a secret! (klik!)

konjakkisinappi ohje

Konjakkisinappi

1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
(valkosipulijauhetta)
(valkopippuria)
1-2 rkl konjakkia

Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo polttamasta pohjaan. Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.



Suklaaherkut


Sulata haluamasi määrä suklaata (valkoista, tummaa tai maitosuklaata). Lisää joukkoon mausteita oman mielesi mukaan (esim. kuivattuja marjoja, pähkinöitä jne.). Lusikoi suklaakokkareita leivinpaperille ja anna jähmettyä.

Herkulliseksi koettuja yhdistelmiä:

Tumma suklaa chilillä ja merisuolalla
Maitosuklaa kuivatuilla karpaloilla ja hasselpähkinärouheella
Valkosuklaa kuivatuilla mustikoilla ja kardemummalla.

herkkupaketti7

Herkkujen lisäksi Aleksi toteutti joulupakkaukseen paperinarusta tehdyn joulukuusen. Ohje siihen löytyy mm. täältä! Pari tuikkukippoakin päätyi mukaan. Niihin on tehty etiketit maailman helpoimmalla kuvansiirtotekniikalla, jonka esittelimme muutama viikko sitten. Kyse on kuvansiirrosta pakkausteipin avulla. Ohjeen löydät, kun klikkaat tästä!

Onko sinulla tapana muistaa läheisiäsi itse tehdyillä leipomuksilla? Miltäs tämä meidän kokoamamme herkkupaketti kuulosti?

24 kommenttia

  1. Aivan ihana herkkukori <3
    Mukavaa tiistaita murut <3 <3

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava idea. Kas kun ei ole itselle tullut aikaisemmin mieleen. Ehkä meillä on sitten ensi vuonna täälläkin leivontapaja.
    Mä toteutin joskus jätti joulukakkumuffinssit kavereilleni, mutta ruokalahja ei ollut silloin murkkuikäisten mieleen.

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava lahja, mutta paljon tuohon menee aikaa. Voin vain kuvitella, kuinka onnellinen lahjansaaja on. Jos vietämme täällä Irlannissa joulua, niin leivon suklaakakut kahdelle naapurille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaakakku kuulostaa ihanalta. Ja kyllä tähän tosiaan vähän aikaa tuppaa menemään. Aina voi osan ostaa valmiina ja sujauttaa vaikka yhden itse tekemän joukon jatkeeksi :)

      Poista
  4. Tuommoinen olis kiva lahja, kun yleensä tulee hätiköiden ostettua kaikkea krääsää...toisaalta olen surkea tekemään itse mitään, joten...taas krääsähyllylle =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai krääsää :) No siihen tuppaa usein itsekin sortumaan, mutta välillä kiva sitten tehdä jotain itsekin :)

      Poista
  5. Totta, herkkukorilla ei voi mennä vikaan - lahja osuu ja uppoaa kelle tahansa :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan monipuolinen paketti! Itse laitan yleensä muun lahjan kylkiäiseksi jonkin omatekemän ruokalahjan kuten hillon tai sinapin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillo on meilläkin käynyt mielessä. Sen voi usein jo tehdä syksyllä valmiiksi ja sitten jouluna antaa :)

      Poista
  7. Itse tehty paketti on kiva antaa ja saada. Täällä myös tehty itse lahjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta. Varmasti ovat tekemäsi lahjat mieluisia :)

      Poista
  8. Ihana herkkukori♥ Me usein ollaan laitettu paketin sekaan jotain omatekemää, mutta vielä ei aika ja voimat ole kaiken itse väkertämiseen riittänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin jouluna tuppaa aika usein loppumaan kesken. Jos jotain ei ehdi, niin maailma ei onneksi siihen kaadu :) Itseään ei kannata liiaksi kuormittaa.

      Poista
  9. Unohin viimeeksi kommentoida, että ihana juttu teistä oli siinä Hesarissa. Luin linkin kautte. :)

    VastaaPoista
  10. Oi, onpas kerta kaikkiaan ihana blogi! Hesarin jutusta tupsahdin tänne (kuten varmaan tuhannet muut, toivottavasti ette huku kommentteihin tai sivut kaadu tai mitään) :D
    Oon tehnyt itse sinappia, glögiä ja näkkäriä vähän erilaisin versioin, mutta enpäs ollut ajatellut sen pidemmälle, että näistä voisi tehdä itse herkkukorin. Ensi vuonna sitten! Muutenkin äkkiä selaamalla löytyi paljon aivan ihania ja kuitenkin riittävän yksinkertaisia ideoita joita aion kokeilla, kuten hileskumppapullo, piparminttukeppisydän ja pakkausteippisiirtokuvajutut!
    Blogi meni kirjanmerkkeihin, jotta osaan jatkossa tulla takaisin.
    Ihanaa joulua teille!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että löysit blogiimme ja iso kiitos kauniista sanoistasi! Ens vuonna jatketaan uusilla ideoilla <3 Tervetuloa joukkoon :) mahtavaa vuoden viimeistä päivää :)

      Poista
  11. No kyllä olisi kiva saada tuollainen itse tehty herkkukori.Olette te olleet ahkeria. Mukavaa joulun odotusta. Liisa

    VastaaPoista
  12. Ihana herkkukori! Me suositaan varsinkin vanhempien ja isovanhempien lahjomisessa kaikkea itse tehtyä. Tänä vuonna siis saaristolaisleipää ja luumu-omena -hilloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Oi kuulostaa ihanalta, varmasti olivat mieleisiä <3

      Poista