Search

Matka kohti joulua alkaa

Kaikki Paketissa joulu

Parasta joulussa on odottaminen ja juhlaan valmistautuminen. Kaikki Paketissa -blogin joulukausi avautuu tänään. Odotus ja tunnelmaan virittäytyminen voi vihdoin alkaa.

Valmistautuminen on luvallista aloittaa hyvissä ajoin. Niin mekin olemme tehneet. Erilaisia ideoita tämän vuoden lahjoihin, koristeluihin, diy-toteutuksiin, ruokiin ja kattauksiin on pyöritelty alkusyksystä lähtien. Ajatuksissa on tehdä yhtä jos toista, mutta realistisin odotuksin. Se tehdään, mikä ehditään. Levolle ja rauhoittumisellekin on jätettävä aikaa.

calluna

joulu ulkotiloissa

Tämän joulun lahjapaketeissa ja koristeissa hyödynnetään runsaasti luonnon antimia. Uutena materiaalina on nahka, jota on hyödynnetty useammassakin ideassa. Paljon mukavaa puuhaa on tiedossa niin aikuisväelle kuin perheen pienimmillekin. Tuttuun tapaan suurin osa esittelemistämme ideoista ei vaadi erityistaitoja. Helppoja tehdä myös ensikertalaisten.

Jani Kaikki Paketissa

Aleksi Kaikki Paketissa

Aleksi on ennättänyt tehdä jo tämän vuoden diy-joulukalenterin, ja se toki esitellään myöhemmin täällä blogissa. Itse tehdyn adventtikalenterin lisäksi olemme vuosittain hankkineet yhden valmiskalenterin. Viime viikonloppuna huomasimme Marks & Spencerillä pyramidin mallisen suklaakalenterin. Tykästyimme siihen niin, että se lähti samoin tein mukaamme. Tuossa se kirjahyllyn päällä odottelee joulukuun ensimmäistä päivää. Toivotaan, että suklaa ei tuota pettymystä.

joulukalenteri 2016 marks & spencer

joulusisustus

joulu6

Sisäterasille virittelimme heti marraskuun alussa tunnelmavalaistuksen. Myös kynttilöitä löytyy sieltä täältä. Niihinkin liittyen on monenlaista ideaa tiedossa.

joulun tunnelmavalaistus

joulu7

Postaustahtimme reipastuu loppuvuoden ajaksi, eli kannattaa piipahtaa täällä useamman kerran viikossa. Huomenna pyöräytämme käyntiin pienimuotoisen arvonnan. Aiempien vuosien jouluideat ja -postaukset löydät täältä (klik!).

Jouluideoiden lisäksi toivomme, että nappaat blogistamme myös ripauksen tunnelmaa. Nautitaan yhdessä vuoden kauneimmasta juhlasta!

Joko siellä on aloitettu jouluun valmistautuminen? 

Postauksen kansikuva: Pexels

34 kommenttia

  1. Kuullostaa ihanilta jutuilta joten taatusti käyn kurkkaamassa päivittäin blogiinne että mitä kivaa olettekaan keksinyt :) Nyt voi joulun odotus siis alkaa :) Mukavaa sunnuntai aamua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Sunnuntaikin vierähti erilaisia ennakkovalmisteluja tehdessä. Tästä se tosiaan lähtee :)

      Poista
  2. Olen aloittanut valmistautumisen. Vielä mietinnässä lahja kummisedän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä ei muistaakseni niin paljoa joulua vietetty, mutta kiva, että kuitenkin vähän fiilistelet :) Leppoisaa viikkoa Outi :)

      Poista
  3. Ihanaa, odotan innolla postauksianne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla :) Mekin odotamme, että pääsemme kunnolla tässä vauhtiin :)

      Poista
  4. Ihanaa <3! Vauhdissa ollaan jo :D

    VastaaPoista
  5. Kauniit kuvat!
    Joulua on alettu jo laittamaan kotiin.
    Muutama pakettikin on jo paketoituna!
    Mukavaa alkavaa viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siellä ollaan hyvissä ajoin liikkeellä, se on hyvä niin ei tule ehkä sitä joulustressiä niin :)

      Poista
  6. Onpas kaikkea kivaa jouluista tulossa! :)
    Glögiä on hörpitty nyt parina päivänä ja voi miten alkoikaan tehdä mieli joulutorttuja niiden kaveriksi. ;) Ja pieni tunnustus, joulumusiikkiakin on tullut jo vähän kuunneltua..! ;)

    Rentoa sunnuntaita! :)

    T: Emppu /Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta! Täälläkin leivottiin ekat tortut eilen ja heti tekisi mieli lisää! Mukavaa viikkoa Emppu!

      Poista
  7. Ihania tunnelmakuvia! Kovasti odotan postauksianne :)

    VastaaPoista
  8. Kaunis terassitunnelma! Ihanat nuo pikkulyhdyt alahyllyllä. :) Mukana ollaan, vaikka peukalo onkin keskellä kämmentä ja on tyydyttävä ostoisiin juttuihin. Ihana katsella kuvia, kun jotkut osaavat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mekin ihastuttiin ikihyviksi noihin pikkulyhtyihin, niin suloisia :) Sehän se on parasta, että jokainen voi tehdä sen verran mitä haluaa ja osaa itse :) Ei mekään kaikkea itse tehdä ;)

      Poista
  9. Jep, joulu kolkuttaa ovella :) Käykäähän kurkkaamassa mun postaussarjaa, joka alkoi tänään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana postaussarja! Ihastuin jo ekan postauksen ideoihin <3 Mahtavaa!

      Poista
  10. <3 Ihanaa! Tästä on tulossa jo perinne, että alan valmistautua jouluun teidän blogin kautta. <3 Kivaa, että on muitakin jouluun hurahtaneita kuin vain minä! Eilen leivoin ensimmäiset joulutortut ja glögikausi avattiin jo viikko sitten. Löysin meidän tytölle tässä aivan täydellisen joulukalenterin, joka pitäisi kyllä vielä käydä ostamassa. Ensi vuonna, kun hän on vähän isompi, ajattelin tehdä itse jotain kivaa.
    Arvatkaa mitä, eilen minun mieheni, joka ei ole lainkaan joulu ihminen, otti ihan oma-aloitteisesti puheeksi pihavalot. Jotka yleensä saa meillä viritellä parvekkeelle, vasta aikaisintaan joulukuun ensimmäisenä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, me ollaan ihan samassa aikataulussa, meilläkin leipastiin ekat joulutortut viikonloppuna ja viikko sitten korkattiin eka glögipullo :) pihavalot tosin meillä on ollut jo parisen viikkoa :D Oli pakko jotenkin jo päästä alottamaan tunnelmointi! Oltiin muuten taloyhtiön ekat, mutta ei mennyt ku seuraavaan päivään niin jo oli monella muullakin viritettynä ;)

      Poista
  11. Ihania tunnelmakuvia ja ihania tonttuja siellä. <3 Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä kivoja jouluideoita tänä vuonna keksitte. :)
    Pikkuhiljaa olen itsekkin jouluvalmistelut aloittanut. Hiljaa hyvä tulee ei hätiköiden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Parempi hiljaa ajoissa, kuin kiirellää ja stressihiki otsassa :) Mukavaa viikkoa Minttu <3

      Poista
  12. OI mikä Tonttu-kuva :)
    Paljon olisi ideoita ja haluja tehdä, mutta yritän pysyä realistisena ajan suhteen ja kuten mainitsitte, täytyy jättää aikaa myös rauhoittumiseen!
    Innolla odotan vinkkejänne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii piti vähän tonttuilla kun käytiin mökillä :) Juurikin näin, omien realiteettien mukaan, eikä kannata ottaa liikoja stressejä :) tulee se joulu taas ensi vuonna <3

      Poista
  13. Ihan liekeissä odottelen joulua kanssanne :) Ihanaa tunnelmointia!

    VastaaPoista
  14. Iik, ihana tunnelma! Niin odotan, että mitä kaikkea taas keksitte. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että meitä on monta innostujaa <3 Kivaa viikonalkua Heidi :)

      Poista
  15. Innolla jään odottelemaan mitä ihanaa olette keksineet♥ Meillä tonttuillaan jo ihan täysillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Nyt ei yhtään tarvitse hävetä että meilläkin on täysi jouluvaihde jo päällä :D

      Poista
  16. Valmistelut ovat alkaneet. Kynnttilät ovat asemissa ja samoin lyhdyt. Valoa kansalle jne. Me vietämmä tänä vuonna joulun taas Suomessa, joten sinne vien yleensä lahjaksi jotain tyypillistä irlantilaista ja kooltaan pientä ja kevyttä!!!
    Täällä asuville teen paljon itse lahjoja. Virkaan patalappuja, neulon lapsille tupsupipoja, askartelen enkeleitä ja tonttuja. Taidan myös leipoa pipareita ja muita pikkuleipiä lahjaksi. Siksipä innolla odotankin teidän postauksia. Itse tehty lahja on minusta se paras!
    Emme enää juuri osta paljon lahjoja perheen kesken. Ostetaan vaikka urheiluvälineitä pojille, jos niitä tarvitsevat yms. Keväällä menemme jonnekkin pitkäksi viikonlopuksi ja miehet voivat vaikka käydä katsomassa jalkapalloa. Siinä koko perheelle joululahja

    VastaaPoista
  17. Hienoja kuvia!
    Pitäisi alkaa laittelemaan pikku hiljaa joulua...kun vain saisi aikaiseksi.
    Tarvii vaan miettiä mitä uskaltaa laittaa ja mihin (mm.kuusi), kun on nyt kaksi hulvatonta koiruutta talossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, koirien vuoksi pitää aina ottaa huomioon monia asioita. Jouluna kun esillä paljon erilaisia koristeita ja tietysti kuusi, joka varmasti kiinnostaa eläimiä. Teidän pitänee yrittää sijoittaa koristeet koirien ulottumattomuuteen :)

      Poista
  18. Ihana kuulla että tunnelma välittyy sinnekin <3 Ihanaa lumista viikonalkua sinullekin <3

    VastaaPoista