Joulupostimerkit 2016 ja joulukorttien lähetyspäivät

4.11.16

Joulupostimerkki 2016

Tämän vuoden joulupostimerkeissä kantavina teemoina ovat ystävyys, toisista välittäminen ja jakamisen ilo. Joulumerkit tulevat myyntiin 10. marraskuuta eli ihan pian. Vuoden 2016 joulupostimerkit syntyivät Postin ja Kuvittajat ry:n suunnittelukilpailun tuloksena.

Kotimaan joulutervehdysten Juokse porosein –postimerkki on helsinkiläisen Sari Airolan käsialaa.  Siinä on suomalaisille tutut jouluhahmot eli poro ja tonttu. Airolan mukaan postimerkki kuvastaa näiden kahden hahmon ystävyyttä joulumatkalla. Tunnelmallinen parivaljakko kaiken kaikkiaan.

Joulutervehdyksen postimerkki julkaistaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikimerkkinä, jonka maksumerkintänä on lumihiutale. Jatkossa voit siis käyttää joulumerkkejä myös seuraavina vuosina. Merkin hinta on 0,90 euroa.

Joulumerkit 2016


1. luokan postimerkki Tyttö ja orava on espoolaisen Sini Ezerin suunnittelema. Graafisesta suunnittelusta on vastannut Paula Salviander. Ezer on hakenut suunnittelemaansa merkkiin perinteikästä joulutunnelmaa. Värimaailma ja sommittelu tuovat raikkaan vivahteen.

Kotimaan ikimerkki maksaa 1,20 € ja sen maksumerkintänä on Suomen kartta.

Ulkomaan joulupostimerkki


Myös ulkomaan ikimerkki huokuu ihanaa joulutunnelmaa. Merkissä on punainen tupa lumisessa maisemassa. Todellinen perinnemaisema! Postimerkin on suunnitellut graafinen suunnittelija Paula Salviander.

Ulkomaan ikimerkin tunnistat merkin kulmassa olevasta maapallosta. Merkki käy Priority-kirjeen ja -kortin postimaksuksi 20 grammaan asti Suomesta ulkomaille ja sen hinta on 1,30 €.


Joulukorttien lähetyspäivät 2016Kotimaan joulutervehdykset uudella joulun ikimerkillä (arvo 0,90 €) on lähetettävä viimeistään 14.12.2016. Jätä kortit kirjelaatikkoon viimeistään klo 24.

Uudella kotimaan ikimerkillä tai 1. luokan postimerkillä (arvo 1,20 €) varustetut joulukortit ehtivät jouluksi, kun lähetät ne viimeistään keskiviikkona 21.12.

Menneiden vuosien joulumerkit esillä Tampereen Vapriikissa


Suomen ensimmäisessä, vuoden 1973 joulumerkissä joulupukki kiitää lumisissa maisemissa poron vetämässä ahkiossa lahjasäkki mukanaan. Tämä ja kaikki muutkin menneiden vuosien joulumerkit on mahdollista nähdä Tampereella museokeskus Vapriikissa 10. marraskuuta lähtien. Tuolloin postimuseossa avautuu Joulun merkit -näyttely, jossa on esillä myös alkuperäiset taiteilijoiden piirtämät luonnokset.

Museokeskus Vapriikin näyttely on avoinna 8.1.2017 saakka osoitteessa Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere. Sinne on meidän päästävä.


Mitä mieltä olet tämän vuoden joulumerkeistä? Nousiko mikään ylitse muiden?

Kuvat ja lähde: Posti

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Tyttö ja orava on jotenkin ihanan nostalginen. Kaunis ja herkkä.
  Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua murut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aivan ihana. Kiva, että vihdoin joulumerkit ovat myös ikimerkkejä.

   Poista
 2. Tuo poro-merkki on minun ehdoton lemppari<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään eniten siitä, mutta myös tuo ulkomaan merkkiin tarkoitettu punainen talo hankien keskellä on kaunis.

   Poista
 3. Mä tykästyin eniten tuohon poro-merkkiin. Ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just totesin edellisessä kommentissa samaa, että poro-merkki on jotenkin super sympaattinen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Taitaa enemmistä olla samaa mieltä, ainakin mitä kommentteja katselee. Tuon merkin laittaa mielellään jouluna kortteihin :)

   Poista
 5. Poro-merkki on aivan ihana. Sopisi vaikka joulukorttiin. Kiva, että tuovat uusia merkkejä. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aina vuosittain odotamme, että millainen joulumerkki milloinkin on. Tämän vuoden merkeistä pidämme kovasti :)

   Poista
 6. Kaikkihan nuo ovat kauniita, mutta sitä en tiennytkään että ulkomaille pitää olla eri merkki. Onkohan meidän Ruotsiin lähettämät kortit menneet sitten ikinä perille 20 vuoden aikana Suomi merkillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ulkomaille pitää olla eri hintainen merkki. Ainakin se edullisempi joulumerkki on tarkoitettu vain kotimaan sisällä lähetettäviin kortteihin. Toivotaan, että kortit ovat silti menneet perille. Tiedä vaikka postipetellä olisi ollut sen verran joulumieltä matkassa, että olisi katsonut läpi sormien :)

   Poista
 7. Tyttö ja orava oli mun suosikki <3 Ihanat joulumerkit <3 Mukavaa lauantai aamua ja viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua myös sinulle happystarhome <3

   Poista

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *