Search

Näin teet kukka-asetelman maljakkoon vedenpinnan alle

ruusu veden alla
Ostimme viikko sitten ruusukimpun, jossa yksi ruusu oli katkennut. Pakkohan tuo yksinäinen kaunotar oli saada myös esille. Koska olemme aina ihailleet vedenpinnan alle tehtyjä kukka-asetelmia, päätimme kokeilla ruusun upottamista kirkkaaseen maljakkoon.

Jotta kukka pysyisi vedenpinnan alla, on se ankkuroitava pohjaan pienellä painolla. Muussa tapauksessa ruusu ja monet muutkin kukat pulpahtavat pintaan kellumaan. Me käytimme painona pientä kiveä, jonka sidoimme juuttinarulla ruusuun. Jos käytössäsi on korkea lasimaljakko, voit yrittää saada ruusun myös ”leijumaan” pohjan ja vedenpinnan välissä. Tähän tarkoitukseen pitää löytää juuri sopivan kokoinen paino, joka ei ole liian painava saati liian kevyt.

kukka-asetelma veden alle

ruusu veden alla
Veden alle tehdyt kukka-asetelmat luovat juhlavaa tunnelmaa ja toimivat näyttävinä pöytäkoristeina. Kukkien lisäksi maljakkoihin voi asetella muutakin, kuten hedelmäviipaleita, simpukan kuoria tai erilaisia koristeita. Lisäksi pinnalle voi asetella muutaman kelluvan kynttilän.

Tähän hommaan soveltuu oikeastaan kukka kuin kukka. Ruusun lisäksi tulppaanin terälehdet ovat lumoavan kauniit veden alla. Jos asetelmaa ei halua tehdä oikeista kukista, voi tilalla käyttää myös tekokukkia. Huomioi kuitenkin, että joistakin tekokukista saattaa irrota väriä veteen.

ruusun upottaminen

kukka-asetelma vedenpinnan alle

Vedenalaisten asetelmien huono puoli on, että ne eivät ole kovin pitkäikäisiä. Meidänkin tapauksessa vesi samentui parin päivän kuluttua. Käyttöikää voi pidentää vaihtamalla veden maljakkoon vuorokauden välein.

ruusu maljakossa

diy kukka-asetelma

Oletko kokeillut tehdä kukka-asetelmia vedenpinnan alle?

43 kommenttia

  1. En alle, mutta kelluvia asetelmia kyllä. Yleensä siinä vaiheessa, kun ruusut alkavan näyttämään maljakossa nuupahtaneilta. Leikkaamalla varret pois ja asettamalla ne kellumaan astiaan, ne kestävät vielä päivän pari kauniina. Tuotatkin voisi tietenkin myös kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kanssa ollaan tehty noita kelluvia juurikin siinä vaiheessa kun varret alkaa nuupahtaa :) ne on kanssa todella kauniita ja näyttäviä ❤️

      Poista
  2. Kaunis!
    En ole koskaan kokeillut.
    Kivaa keskiviikkoa sinne!

    VastaaPoista
  3. Kaunista! Kelluvia olen tehnyt, kun on ollut katkenneita kukkia,mutta tuo idea oli aivan uusi minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) me kanssa harrastetaan tuota katkenneiden ja nuupahtaneiden kukkien kelluttamista :) saa muutaman päivän lisäaikaa :)

      Poista
  4. Eipä ole tullut kokeiltua...tulikin mieleen,että pihalla olisi vielä daalioita, joista voisi kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi daalia on kaunis ja ylväs kukka :) varmasti tulisi upea!

      Poista
  5. Niin, kiviankkuri on hyvä idea!
    Kerran tein ystiksen muksun yo-juhliin pari identtistä asetelmaa, jolloin vain liimasin ruusut kuumaliimalla astian pohjalle ja jähmetyttyään kaadoin vettä päälle - ainakin juhlien ajan pysyivät siellä uppeluksissa :) Jatkoselviytymistä tarina ei kerro :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kanssa hyvä idea! Ei tulisi paino näkyviin :) täytynee kokeilla myös tätä ideaa! Kiitos tästä! Kivaa viikon jatkoa <3

      Poista
  6. En ole koskaan kokeillut, mutta nyt ehkä voisi :)!? Aivan mielettömän upea ja olette kyllä niin inspiroivia!

    Kiitos taas!

    VastaaPoista
  7. Tulppaaneilla olen tehnyt asetelman. Tulppaneissa on hyvää pitkä ja taipuisa varsi, jonka voi kiepittää maljakon sisälle, näin kukka pysyy oman vartensa avulla veden alla.
    Ruusu on kyllä niin kaunis ja jotenkin tuolla veden alla vielä paljon herkemmän näköinen.
    Ihanaa keskiviikkoa teille ihanuuksille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaani on kyllä kertakaikkisen kaunis ja siitä saa mielettömän hienoja sekä monipuolisia asetelmia. Mukavaa loppuviikkoa Outille <3

      Poista
  8. Kelluvia on täälläkin tullut tehtyä katkenneista, mutta tämä on kyllä tosi kaunis idea :) Joskus kun etsin häihin ideoita asetelmiin näin kuvan jossa maljakoissa oli kokonaisia omppuja ja nekin näyttivät tosi kauniille (toki vähän isommissa maljakoissa paremmille) :) Tätä kyllä testaan seuraavan kerran, kun joku kukista katkeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenat eivät olisi tulleetkaan mieleen, mutta hyvä idea ja sopii syksyyn hyvin :) Pitää testata nyt kun omenoita vielä löytyy omasta takaa.

      Poista
  9. Ihana idea! Täytyykin näyttää tämä ystävälle, joka astelee ensi kesänä avioon. Toimisi näyttävänä koristeena ruokapöydissä :)

    VastaaPoista
  10. Tämä on ihana erilainen idea mitä en olekaan edes hokaissut käyttää :) Ruusulla saakin näyttävyyttä kattaukseen myös noin :) Idea lähtee muistiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin tykästyimme kovasti. Vähän vaihtelua kukka-asetelmiin.

      Poista
  11. OI, miten ihana!<3 Ruusu ja kiven ja narun roisoisuus toimivat niin hyvin, ja vielä kun tuo kivi on hieman irrallaan pohjasta...<3 Ihan täydellinen postaus linkitettäväksi muuten perjantaina Kukkailotteluun!;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun muistutit kukkailottelusta. Pitää tulla huomenna lisäämään tämä muiden kukka-upeuksien joukkoon.

      Poista
  12. Voi että. Kaunis ja herkkä. Katselen jo ympärilleni mitä kaikkea voisin upottaa veteen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siinä helposti käy :) Ajateltiin seuraavaksi kokeilla tulppaaneilla.

      Poista
  13. Kaunis ruusu ♥ Meidän häihin (-08) tein saman tyyppisiä asetelmia pöytiin; maljakot vettä täyteen, kiviä pohjalle, vihreitä köynnöskasveja, orkideoja ja kynttilä veden pinnalle. Tuli kivat ja paljon kehuja vierailtakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti niistä on tullut kehuja. Näen silmissäni kuinka upeita ovat olleet. Kiva Miru, kun olet palannut tänne blogimaailmaan. Onko sun joulublogi aktivoitumassa?

      Poista
  14. Itse asiassa olen kokeillut ja juurikin kivellä. Tein sellaisen yhden lapsemme ristiäisiin ja käytin ruusukvartsin palasta. Herätti suurta ihmetystä...omassa miehessä!!! Se ei vaan aina tajuu :D Onneksi te olette eri maata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, ruusukvartsi varmasti kruunasi asetelman! Loistoidea, kiitos siitä <3

      Poista
  15. Aivan ihana :) pitääpä koittaa, olis yks ihana maljakkokin sit varten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin sattui tämä vaasi olemaan sopiva hommaan. Toiveissa jossain vaiheessa ostaa vielä syvempi maljakko :)

      Poista
  16. Todella kaunis. Tulee mieleen Kaunotar ja Hirviö elokuvan taikaruusu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta, ihana kun sä näet asioita aina uusin ja erilaisin silmin. Tykkään, ihana Minttu <3

      Poista
  17. Tuli just vielä mieleen, että 80-luvulla oli sellaisia koristelasipalloja joiden sisällä oli vettä ja iso tekoruusu. Meiltäkin löytyi sellainen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka mulla pitäisi toi 80-luku olla hyvin hallussa, niin kovin etäinen kuva on noista lasipalloista. Pitää vähän googlettaa ja katsoa palautuisiko mieleen :)

      Poista
  18. Enpä ollut tullut ajatelleeksi tuota painoa! Vain hiljaa miettinyt miten ne siellä pinnan alla pysyy :D. Kiitti siis vinkistä!

    Ps. Ihanat kuvat taas!!!

    VastaaPoista
  19. Olen myös tehnyt joskus sekä upotettuja että kelluvia asetelemia. Kaunis on ruusuasetelmanne eikä tarvitse sen kummempia koristeita. Mukavaa loppuviikkoa teille molemmille toivoo Liisa

    VastaaPoista
  20. Upotettuja ja kelluvia ruusuja olen tehnyt, mutta en tällä menetelmällä. Tää on todella upea ja menee kyllä seuraavaksi testaukseen! Tuo kivi on kyllä hieno idea:)
    http://kermahattu.blogspot.fi/2011/02/poytakoriste.html ..mie oon tenhyt näin. Enpä ole hoksannut, että voisin käyttää vain yhtä kiveä. Ihanaa syksyistä viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula. Pitääkin käydä kurkistamassa tuota sinun versiota :) Mukavaa syksyä!

      Poista
  21. Onpa kaunis. Eipä ole tuollainenkaan tullut mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Erilainen asetelma tuo mukavaa vaihtelua kotiin :)

      Poista
  22. Ilmeisesti onnistui hyvin :) kiva että pääsi idea heti toteutukseen <3

    VastaaPoista