Search

Itse tehdyt jääkaappimagneetit

DIY jääkaappimagneetti
Yhteistyössä: Chic Company

Joskus sitä oikein yllättyy, kuinka helposti kotiin saa uutta ilmettä pienillä asioilla. Meillä on jo pitkään ollut to do -listalla itse tehdyt magneetit jääkaapin oveen. Erilaisia ideoita jääkaappimagneeteista on pyöritelty mielessä, kunnes bongasimme Chic Companyn verkkokaupassa supersiistejä tekstitarroja. Ne suorastaan kutsuivat päästä jääkaapin oveen magneeteiksi.

Itse tehdyt jääkaappimagneetit valmistuvat muutamassa minuutissa. Tässä työssä käyttämämme tarrat soveltuvat erinomaisesti magneeteiksi, sillä ne ovat perinteisiä tarroja paksumpia. Mitä paksumpi tarra, sen paremmin se tulee esiin jääkaapin ovesta. Ohuemmillakin tarroilla tämä toki onnistuu.

Entä miten tarroista syntyi magneetteja? Se selviää alta.

chic company tarrat

itse tehty magneetti


Jääkaappimagneettien teko-ohje


chic company tarrat

Magneettien tekemiseen tarvitset tarroja, magneettipaperia ja sakset. Magneettipaperia myydään erilaisissa askarteluliikkeissä ja verkkokaupoissa. Paperin toinen puoli on kokonaan magneettipintaa ja toinen puoli valkoista paperia, johon tarrat liimataan. Tämän jälkeen kuvio leikataan saksilla irti. Magneettipaperia on helppo leikata ja se kiinnittyy normaalisti metallipinnoille, kuten jääkaapin oveen.

magneettipaperi

Suuresta kysynnästä johtuen käyttämämme tarra-arkit ovat päässeet Chic Companyn verkkokaupasta loppumaan, mutta onneksi valikoima käsittää paljon muitakin tarra-arkkeja (klik!). Tarrat ovat monikäyttöisiä. Ne sopivat täydellisesti esimerkiksi skräppäilyyn, kalenterin koristeluun ja muuhun askarteluun. Osa tarroista on koristeltu kultafolioinnilla. Pakkauksissa on pääsääntöisesti useampi tarra-arkki eli niistä riittää tarroja hyvin myös muihin askarteluihin.

tee-se-itse magneetti

itse tehty jääkaappimagneetti

Nyt kelpaa, kun jääkaapissa mageet magneetit. Antavat mukavasti särmää muuten niin valkoiselle jääkaapin ovelle.

Löytyykö sinun jääkaapista magneetteja? Kenties itse tehtyjä tai ulkomailta tuliaisina tuotuja?

Aurinkoista loppuviikkoa!


*Yhteistyössä Chic Companyn kanssa. Katso mitä muuta ihanaa valikoimiin kuuluu ja nappaa alekoodi täältä!

32 kommenttia

  1. Ihan mahtava idea! Näitähän voisi töissä tehdä isänpäivälahjaksi! Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Näistä tulisi mitä parhain isänpäivälahja. Mukava, että idea oli mieleesi.

      Poista
  2. Kauniita ja loistava keksintö tuo magneettipaperi. Täytyykin laittaa need-to-listalle ;)
    Jääkaapin ovea koristaa niin matkamuistot, perityt, ostetut ja itsetehdyt(lapset) magneetit sekä sekalainen seurakunta lippuja ja lappuja; lukkarii, työvuoroo, hammaslääkäriaikoja konserrttilippuja jne.... ( oikeesti aika kamalan näköinen ovi!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kantsii hankkia tuota magneettipaperia. Se on niin kätevä. Paljon helpommin magneetteja ei pysty tekemään :) Täytyy myöntää, että meilläkin on kuvanottohetken jälkeen ilmestynyt kaapin oveen jos jonkinlaista lippulappusta. Ei ehkä niin kaunis näky enää, mutta toisaalta magneetteihin on helppo kiinnittää muistilappuja itselle.

      Poista
  3. Magneettipaperi kuulostaa hyvälle!Joskus kokeilin magneettien tekoa ja ostin (en muista mistä) magneetti"levyä" jossa päällipinta oli muovimaista.Kaikki toimi hyvin muutaman päivän,mutta pikkuhiljaa kuvat alkoivat tipahtelemaan itsekseen alas.Eikä auttanut vaikka karhensin muovipintaa hiekkapaperilla:S...
    Iloista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Tossa on kiva juuri se että siihen voi vaikka piirtää itse kun siinä on paperinen toinen pinta :) mukavaa viikonloppua sinullekin 💕

      Poista
  4. Tuo magneettipaperi on kyllä loistava keksintö! Meillä jääkaapin ovessa on valokuvamagneetteja ja lasten vaihtuva taidenäyttely, jossa kiinnittävät työt itsetekemillään magneeteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli kyllä mahtava löytö toi magneettipaperi! Niin paljon kaikkia magneetti-ideoita pyörii mielessä :)

      Poista
  5. Vau mikä idea! Mä olen joskus tehnyt hamahelmistä jääkaappimagneetteja, kun piti jotain lasten kanssa puuhailtavaa keksiä. Nämähän on ihana joululahjaideakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) tästä vaan jalostamaan ideaa mieleiseksi :) helppo ja nopee mutta persoonallinen lahjaidea kun saa oman mielen mukaan tehdä :)

      Poista
  6. Onpa tyylikkään näköisiä magneetteja <3
    Meillä on jääkaapin ovessa sekalainen kokoelma magneetteja :)
    Ihanaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kyllä meilläkin on aikamoinen kokoelma noita magneetteja :) niitä vaan kertyy ;) kivaa loppuviikkoa sinulle ❤️

      Poista
  7. Mulla on vähän ristiriitainen fiilis jääkaappimagneeteista! Toisaalta haluaisin keittiön olevan seesteinen ja kaikki värikäs ja turha pois. Ja toisaalta jääkaappi on just se paikka, johon niitä värikkäitä läiskiä voi tunkea. Hah! Ollaan minin kanssa ostettu jokaisesta maasta, jossa käyty niin magneetti ja ovathan ne ihania muistoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän sama fiilis täällä että kaipaisi rauhallisia pintoja mutta kyllä se jääkaappi aika värikäs on loppujen lopuksi ja onhan ne muistoja :)

      Poista
  8. Ihan mielettömän hienoja! Tämän idean toteutan ihan varmasti, koska sen verran mun esteettinen silmä on kehittynyt tarkemmaksi, että en taida enää kelpuuttaa ihan mitä tahansa mangeetteja jääkaapin oveen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 näin saa varmasti mieleiset magneetit jääkaapinseinään ;)

      Poista
  9. Tosi kivan näkösiä! Meillä on ollut tapana tuoda ulkomailta aina magneetti tai pari ja jääkaapinovi alkaakin olla aika sekalaisen näkönen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Magneetti on kyllä hyvä pieni matkamuisto reissusta :) meillä on tapana tuoda uudesta kohteesta pieni koriste joulukuuseen :) se on kiva sitten joulunaikaan muistella kivoja reissuja :)

      Poista
  10. Kivoja. Itse teen kiiltokuvista magneetteja laminoimalla ne. :)
    Magneetteja tulee tosiaan ostettua matkamuistoksi kotia, kun ovat pieniä ja keveitä kuljettaa. Sujahtavat mukavasti myös kirjekuoreen pikku ylläriksi joulun alla korttivaihtokavereille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiiltokuvamagneetit ovat varmasti hurmaavia :) Kiva idea sujauttaa jouluna kirjeen mukana magneetti. Leppoisaa viikonloppua Mintulle <3

      Poista
  11. Magneetit on ihan parhautta. Nämä ovat kauniita ja tekstit oivaltavia. Aina tasaisin väliajoin teen jääkaapin oven tyhjennyksen, mutta kylläpä sinne vaan tuppaa kertymään kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän ne :) Ainoa huono puoli taitanee juurikin olla se, että monesti ne lippulappuset jäävät helposti pitkäksikin aikaa siihen oveen. Useammin saisi itsekin tehdä inventaarion ja heitellä turhat lirpukat pois.

      Poista
  12. Voi miten kauniit jääkaappi magneetit,hyvä idea jälleen!Minä kävinkin tuolla kaupassa viime linkkauksellasi tutustumassa mutta täytyy käydä vierailemassa viikonloppuna kun vapaata 😀
    ✨Hyvää viikonloppua ✨

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Käväisehän ihmeessä viikonloppuna paremmalla aikaa tsekkaamassa, mitä kivaa tuolta verkkokaupasta löytyy.

      Poista
  13. Tyylikkäät! Vähän sama fiilis jääkaappimagneettien suhteen, ei liikaa, mutta taitavat lapsiperheissä olla lähes välttättömät ;) meillä löytyy ovesta äidin säännöt (minäite-sisustukuvat)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) jep, kaapin ovi menee helposti sekalaiseksibja ahtaaksi mutta se on vaan niin näppärä paikka pitää muistilappusia ja tärkeitä juttuja ;)

      Poista
  14. Vau, kuinka hienoja!
    Mullakin on ollut ajatuksena tehdä muutama magneetti itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) mielenkiinnolla odotamme sun ideoita ja toteutuksia <3

      Poista
  15. Kivoja. Jääkaapin ovesta löytyy magneetteja...ei kylläkään itsetehtyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä meilläkin jokusia ostettuja magneetteja on :) muutama on tarttunut matkoilta mukaan :)

      Poista
  16. Kivoja tekstejä ja kauniita nuo teidän. Tuo magneettipaperi on minulle ihan uutta. Meillä ollut vain niitä perinteisiä, missä on magneetti takana. Tosin itse tehtyjä meillä ei ole ollut koskaan. Mukavaa alkanutta viikkoa teille tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Joo meillekin se oli uusi tuttavuus kun siihen sattumalta törmättiin ja olihan sitä sitten pakko ostaa :D siitä se sitten lähti :)

      Mukavaa viikkoa myös sinulle <3

      Poista